Inspiration til rejser hos Bravo Tours
Loro Park på Tenerife
De bedste rejsetipsOplevelser

De mest populære udflugter på Tenerife

Der er faktisk rigtig mange spændende Tenerife udflugter, som både vil passe fint til børn og voksne. Her har vi samlet 2 du helt sikkert skal tage med i overvejelserne når du rejser til Tenerife.

Loro park på Tenerife

En af de kanariske øers hovedattraktioner er den populære dyrepark Loro Park. Parken er for eksempel kendt for sine mange papegøjer og shows med delfiner og spækhuggere.

I udkanten af Puerto de la Cruz på Tenerife finder du dyreparken Loro Park. Loro Park er en af de mest populære attraktioner på de kanariske øer, og det er ikke uden grund. For eksempel kan parken prale af at have Europas største delfin-show samt shows med dresserede spækhuggere. Derudover kan parken prale af verdens største samling papegøjer med mere end 4000 fordelt på over 150 arter. Med andre ord er det ikke uden grund, at mere end 40 millioner mennesker har valgt at besøge den smukke og spændende dyrepark siden den åbnede i noget mindre format i 1972.

Papegøjeparken

Loro Park betyder oprindeligt papegøjepark, og det var da også de mange farvestrålende papegøjer, der oprindeligt trak turister og lokale til parken. Og selvom der i dag er mange andre dyr, er papegøjerne stadig et af de vigtigste trækplastre for mange af de besøgende. Og den store samling eksisterer ikke kun til glæde for gæsterne. Loro Parks papegøjer spiller nemlig en vigtig rolle når det gælder forskning og beskyttelse af papegøjer over hele verden.

Populære vandshows

Loro Park på Tenerife

Loro Parque, Tenerife

For mange turister, er det dog alligevel de forskellige vandshows, der trækker mest i den populære park. Hver dag byder parken nemlig på fantastiske shows, hvor dygtige trænere viser, hvad de mange forskellige dyrearter i parken kan. I Loro Park er der dagligt shows med søløver, delfiner og spækhuggere.  Delfinshowet er kendt som Europas største. Spækhuggerne i Loro Park er blevet anskaffet og trænes i samarbejde med parken Sea World i Florida og USA. Loro Park har ind i mellem både spækhuggere og trænere på besøg fra den anden side af Atlanterhavet.

Søde pingviner, jaguarer, tigere og gorillaer

For mange besøgende, er de søde pingviner i Loro Park en af de største oplevelser. Parken har nemlig en af verdens største indendørs udstillinger med pingviner. De smukke arktiske fugle kan man derfor opleve i en temperatur, der passer bedre end sommersolen udenfor nogen gange gør. Temperaturen udenfor om sommeren passer til gengæld rigtig godt til de større tropiske pattedyr, man også kan opleve i parken. For eksempel jaguaren, tigeren eller den sjældne og imponerende gorilla.

Teide på Tenerife

Vulkanen Teide på Tenerife er både Spaniens højeste bjerg og stadig en aktiv vulkan. Årligt besøger mere end 2,8 millioner mennesker Teide Nationalpark.

Teide på Tenerife

Ifølge de kanariske øers oprindelige befolkning guanchoerne er vulkanen Teide på Tenerife et helligt og mytologisk bjerg. I den aktive vulkans glødende krater sidder djævelen nemlig fænglset som straf for at han selv fangede solguden og spærrede ham inde i bjerget. Derfor er det, ifølge sagnet, en god ide at tænde bål, hvis man besøger vulkanen Teide for at skræmme den indespærrede djævel. Særligt hvis vulkanen er i udbrud. Det er dog de færreste turister, der tager sig denne forholdsregel inden de besøger det smukke vulkanske bjerg, der er en af verdens mest velbesøgte nationalparker.

Spaniens højeste bjerg

Udover at være det højeste punkt på de kanariske øer er Teide også det højeste bjerg i Spanien og det højeste bjerg på de atlantiske øer. Med sine 3718 meter strækker vulkanen sig op mod himmelen fra midten af øen Tenerife midt i Atlanterhavet. Vulkanen er stadig aktiv, og den havde sit seneste udbrud i 1909. Og faktisk holder FN vulkanen under observation, da organisationen stadig betragter den som en trussel. Særligt fordi den ligger så tæt på flere af Tenerifes største byer. Det afholder dog ikke både lokale og turister fra at besøge Teide i visheden om, at FN-eksperterne forhåbentligt advarer i god tid, hvis der er et udbrud under opsejling.

Populær nationalpark

Vulkanen Teide og det omkringliggende areal er i dag nationalpark, og området blev i 2007 optaget på UNESCOS verdensarvsliste. Parken er en af de mest velbesøgte i verden med 2,8 millioner besøgende årligt. Det er mange mennesker, men der er også god plads, for Teide Nationalpark udgør et samlet areal på næsten 19.000 hektar. Og udover selve vulkanen kan de mange besøgende også opleve en række plantearter, der kun eksisterer netop på vulkanens skråninger. De unikke klima- og jordbundsforhold gør området til noget ganske særligt. Det samme gælder den særligt vulkanske jordoverflade, der faktisk betyder, at videnskabsfolk, der gerne vil vide mere om planeten Mars ofte besøger Teide, fordi de mener, vulkanen er det tætteste vi kommer på Mars her på vores egen planet!

Faktaboks

Adresse til Loro park

Av. Loro Parque, s/n, 38400 Puerto de la Cruz, Santa Cruz de Tenerife, Spanien
+34 922 37 38 41

Hjemmesiden for Loro park

Se også disse artikler