Inspiration til rejser hos Bravo Tours
Jumeriah Palm
De bedste rejsetipsOplevelser

5 uundgåelige oplevelser i Dubai

Dubai er blevet en af danskernes yndlingsdestinationer, og det er der mange gode grunde til. Selvfølgelig stranden og de gode shoppingmuligheder, men Dubai har meget andet at byde på. Her er fem uundgåelige oplevelser i Dubai:

#01 – Burj Khalifa, Dubai Marina og Dubai Fountain

Det er i bogstaveligste forstand umuligt at overse Burj Khalifa, når man besøger Dubai. Med sine ufattelige 829,8 meter, er bygningen suverænt den højeste menneskeskabte struktur i verden. Alene spiret på toppen er 244 meter højt og vejer mere end 4000 tons. Bygningen er om noget ikonisk i Dubai, der ellers ikke mangler imponerende bygningsværker.

Burj Khalifa

Udenfor bygningen for eksempel det imponerende springvand Dubai Fountain, der oplyses af 6600 lamper og 50 farveprojektører. Sammen med dyserne, der kan skyde vand op i 150 meters højde, skaber projektører og lamper et imponerende lys- og vandshow, der er designet i samspil med klassisk eller lokal musik.

Af andre imponerende bygningsværker kan nævnes den kunstige kanalby Dubai Marina, hvor nogle af verdens højeste boligbyggerier ligger skulder ved skulder ved en kunstig sø, der munder ud i den persiske golf.

Skyline fra Dubai Marina

#02 – Souq Madinat

Selvom alle verdens største brands har egne butikker i Dubai, er en af de mest unikke shoppingmuligheder og oplevelser i Dubai alligevel Souq Madinat. Markedet er genskabelsen af en arabisk drøm, med bazaar-atmosfære, udskårne buer og masser af arabiske lugte, lyde og smagsoplevelser. Souq Madinat har åbent hver dag, og udover flagship butikker fra en række internationale brands, finder du også nogle af Dubais bedste restauranter i Souq Madinat.

Souq Madinat

#03 – Atlantis

Hotel Atlantis er med sin placering i spidsen for de spektakulære Palm Jumeirah øer et af Dubais og dermed et af verdens bedste hoteller og dermed en essentiel oplevelse i Dubai. Hotellet er udformet efter myten om Atlantis, der forsvandt under havet, og derfor er stilen maritim, men med en del arabiske elementer.

Hotel Atlantis i Dubai

Hotelresortet var det første på Palm Jumeirah, der er en af to palmeformede kunstige øgrupper anlagt i havet udenfor Dubai. Som så mange andre af Dubais nyere byggerier, skal både hotel Atlantis og Palm Jumeirah opleves!

Jumeriah Palm

#04 – Jeepsafari

Dubai byder faktisk på andre oplevelser end imponerende og vild arkitektur og shopping. Hvad man godt kan glemme, når man går mellem de imponerende skyskrabere er, at Dubai faktisk stadig ligger midt i ørkenen, der for få år siden mest var befolket af arabiske nomader. Denne del af Dubai kan opleves på en Jeepsafari, der kan give sug i maven, når de store klitter skal forceres og et indblik i den oprindelige arabiske livsstil.

Jeep safari i Dubai

#05 – Ferrari World

En af de mest spektakulære Dubai oplevelser, er faktisk strengt taget ikke i Dubai, men i naboemiratet Abu Dhabi. Alligevel kan verdens største indendørs forlystelsespark, Ferrari World, nemt nås på en dagstur fra Dubai. Ferrari World kan nås med for eksempel bus fra Dubai, og her er oplevelser for hele familien.

For selvom den eneste Ferrari-forlystelsespark i verden måske mest appellerer til de motorglade i familien, er der masser af aktiviteter for alle. For eksempel mange rutsjebaner og forlystelser, både verdens hurtigste Formula Rossa og en række mere familievenlige af slagsen.

Ferrari World i Dubai

Børnene kan prøve juniorracerskolen, mens deres forældre kan slappe af på en af de mange cafeer og restauranter, eller tage en virtuel tur på en ferrarifabrik. Er du en af dem, der mener, du sagtens ville kunne klare en runde i en racerbil, kan du få lov at prøve en af de avancerede racersimulatorer Scuderia Challenge.

Disse 5 oplevelser i Dubai er jo kun et lille udpluk af de mange muligheder du har i Dubai. Du kan også vælge bare at gå en tur rundt i byen og suge stemningen ind – det er en oplevelse i sig selv.

Faktaboks

Find rejsen til Dubai

Book din Dubai rejse her

 

Oplevelser nævnt i artiklen

  • Burj Khalifa
  • Dubai Marina
  • Dubai Fountain
  • Souq Madinat
  • Hotel Atlantis
  • Palm Jumeirah
  • Jeepsafari
  • Ferrari World

Se også disse artikler