Inspiration til rejser hos Bravo Tours
Taj Mahal i Indien
Bucket list oplevelserOplevelser

Taj Mahal – et verdens vidunder

En must do oplevelse

Taj Mahal er et af verdens største vidundere, det er bygget af Stormogulen Shah Jahan som et gravmonument til hans yndlings hustru Mumtaz-i-Mahal. Titusinder af mennesker knoklede i mere end et årti på at færdiggøre monumentet. Den centrale gravbygning er konstrueret af hvid marmor med indlagte, ægte og halvægte ædelsten. Rundt om mausoleet ligger haver, som anses for at være de fineste eksempler på det indiske mogul riges arkitektur. Først da Shah selv døde – 35 år efter hans kone – blev de genforenet i graven.

Taj Mahal

 

Der er mange historier forbundet med Taj Mahal, men den mest udbredte går på, at stormogulen efter sigende skulle have myrdet alle arbejderne fra projektet, for at sikre sig, at de aldrig igen ville skabe noget så smukt. Nogen mener dog, at han ’kun’ stak øjnene ud på dem og huggede deres hænder af. Alle historierne virker dog usandsynlige, men ikke desto mindre er de en del af Taj Mahals historie.

 

En mindre kendt historie fra Taj Mahal er, at der eftersigende skulle have været planlagt et til monument. Nemlig en sort udgave identisk med den første, men i stedet lavet af sort marmor. Shah Jahan mistede dog tronen, inden han kunne føre planen ud i livet. Historien er baseret på fundet af sorte marmor ruiner på den anden side af Taj Mahal.

Taj Mahal er fyldt med mystik og historier, og det er ikke uforståeligt, at det er på listen over verdens 7 vidundere. Det er en oplevelse, som man aldrig glemmer ,og det er svært at få sig selv til at forlade stedet igen af ren fascination over de mange detaljer, man hele tiden opdager.

 

Oplev Taj Mahal her 

Se også disse artikler