Inspiration til rejser hos Bravo Tours
Alicante
De bedste rejsetips

5 steder hvor shopping og charter hører sammen

Er der noget bedre end at lade en skøn dag ved stranden følges af en eftermiddag eller aften med shopping? Eller lægge sig på solstolen efter en lang dag på byens varme fortove med indkøbsposer i den ene hånd og måske en kold forfriskning i den anden? Det kan vi næppe forestille os – og kombinationen charter og shopping er derfor en fantastisk mulighed for at holde ferie i solen og samtidig få stillet shoppetrangen.

Costa Dorada – Barcelona

Syd for Barcelona finder I Costa Dorada, som betyder ”Den gyldne kyst”. Det kaldes den, fordi de lange, smukke strande er fyldt med gyldent sand, som bare indbyder til mange timers afslapning og kølende dukkerter.

Strandstrækningen starter lige udenfor Barcelona og Costa Dorada er derfor det oplagte sted at holde en kombineret strand- og shopping-ferie. Her ligger hotellerne perfekt placeret med kort afstand til stranden og I kommer nemt til Barcelonas seværdigheder samt byens verdenskendte strøg, La Rambla.

La Rambla

Sidegaderne til Ramblaen er fyldt med spændende butikker og bevæger I jer videre til den gamle bydel, Ciutat Vella, finder I også et væld af små specialbutikker. Der er også flere, større stormagasiner og indkøbscentre i byen.

Lissabon

Både vest og syd for Lissabon er der skønne strande og flere strandhoteller, som på fineste vis giver jer mulighed for at kombinere en storbyferie med en traditionel charterferie. Byens centrum kan nås relativt hurtigt og den offentlige transport fungerer upåklageligt.

Lissabon shopping

Priserne i Lissabon er generelt en smule lavere end i de øvrige europæiske storbyer og alene derfor, er byen en oplagt destination, hvis I vil have en ferie med mere end blot sol og strand.

Der er masser af butikker fordelt over hele byen, men gaden Avenida da Liberdade er kendt for sine mange butikker med luksusmærker som Dior, Chanel og Armani.

Lissabon har også flere større indkøbscentre, hvor I finder alt fra de traditionelle brands til de mere lokale eller eksklusive varer.

Mallorca – Palma

Hvis I er vilde med at shoppe og samtidig vil have indbegrebet af ægte charterferie, er Palma på Mallorca umulig at komme udenom.

I er indkvarterede på skønne, strandnære charterhoteller efter alle kunstens regler – med skønne værelser, lækre omgivelser og svalende pools. Men træder I ud på gaden, er I kun stenkast fra en hel verden af shopping-oplevelser, der kun venter på, I går på opdagelse.

Palma

Palma har mange forskellige markeder, hvor I finder alt fra smukke, lokale varer til billige lædervarer. I har også mulighed for hyggelig butiksshopping omkring katedralen Le Seu. Her finder I alt fra Zara og HM til mere eksklusive mærker som Hugo Boss og Gucci.

Palma på Mallorca har også en filial af Spaniens største stormagasin, El Corte Inglés. Det er et ægte shoppingmekka, og spaniernes pendant til det danske Magasin.

Sidst men ikke mindst ligger der et kæmpe outletmarked, Outlet Festival Park, kun 10 minutters kørsel fra Palma. Her sparer I mellem 30-70% i forhold til butikspriserne på en lang række mærker, som f.eks. Nike, Diesel og Tommy Hilfiger.

Der går tog direkte til outletparken, hvor I også kan tage en afslappende tur i biografen eller nyde en lækker middag på en af de mange restauranter.

Costa del Sol – Malaga

Med en charterferie på Costa del Sol er mulighederne for at kombinere solbadning og shopping mange. I finder ikke alene masser af indkøbscentre på den 200 km lange kyststrækning, som Costa del Sol strækker sig over. Der ligger også en lang række større byer, hvor I kan få stillet jeres shoppingtrang. Her er Malaga den nok ultimativt bedste by at besøge.

Malaga

Hovedgaden i Malaga bugner med butikker – og så er den overdækket, hvilket er ganske enkelt fantastisk, når middagssolen bager. Storbyernes mange mursten og fliser gør nemlig byen til at varmt sted at opholde sig i dagtimerne. Ud fra hovedgaden strækker en række mindre gader sig. De er også fyldt med butikker af forskellig størrelse og karakter og I finder både store kæder som Zara og små, hyggelige butikker med spanske specialiteter.

Der er også gode shopping-muligheder ved marinaområdet, hvor I samtidig kan kigge på de store krydstogtskibe eller nyde udsigten til havet. Er I mere til indendørs shopping i kølige omgivelser, er der også flere stormagasiner. Her er desuden strande beliggende næsten direkte op til byen, så I kan tage badetøjet med og holde en pause fra jeres indkøbstur med en kølig dukkert i Middelhavet.

Costa Blanca – Alicante

At gå på shopping i Alicante på Costa Blanca er en ren fornøjelse. Her er butikkerne ofte åbne helt til kl. 22 og de fleste samlet centralt, så I ikke behøver trave byen tyndt.

Alicantes hovedstrøg, Avenida de Maisonnave, har et væld af butikker og intet mindre end 2 afdelinger af det spanske Magasin, El Corte Inglés.

Alicante

Bevæger I jer lidt væk fra denne gade, finder I også små hyggelige boder og butikker med spanske specialiteter, kunsthåndværk og lædervarer. Har I brug for at blive nedkølede, er der også flere større shoppingcentre, som I kender dem hjemmefra.

Der ligger flere skønne charterhoteller både i og omkring Alicante og de brede, hvide sandstrande med masser af plads, får hvert år mange danskere til at vende tilbage. Alicante er også rent klimamæssig det perfekte valg til en storby- og solferie. Om sommeren kommer temperaturen nemt over de 30 grader, men placeringen ved kysten sørger også for, at forfriskende, lune briser gør det hele endnu mere behageligt.

 

Se også disse artikler