Inspiration til rejser hos Bravo Tours
De bedste rejsetipsSpørgsmål & svarUnder rejsenVærd at vide

Beskyt dit barn og dig selv mod solen

Vores sol råd

Hud- og modermærkekræft skyldes især udsættelse for uv-stråling fra den naturlige sol og solarier. Det anslås af WHO, at op til 90 % af alle tilfælde af hud- og modermærkekræft direkte kan tilskrives uv-stråling, og dermed kan forebygges. Når du får for store doser af solens skadelige uv-stråling, bliver huden rød. Jo flere forbrændinger, og jo mere uv-stråling du udsættes for gennem livet, jo større er risikoen for at udvikle hud- og modermærkekræft. Derfor er solbeskyttelse vigtig. Følg derfor de tre solråd: skygge, solhat og solcreme. (kilde: Kræftens bekæmpelse – Cancer.dk)

Hvis du er blevet solskoldet så læs mere HER : https://www.cancer.dk/solkampagnen/#head1477

Mellem kl. 12 og 15

Hvis du mellem kl. 12 og kl. 15 ikke har mulighed for at holde dit barn i skyggen, så tag disse forholdsregler og beskyt dit barn.

1) Solcreme

Danskere smører sig generelt for lidt med solcreme, men det er altså vigtigt at få kroppen smurt ordentlig ind. En god huskeregel er en krop = en håndfuld. Solcremen holder i nogle timer, men hvis du bader eller har tørret dig, skal du smøre dig ind igen. Det er bedst at købe solcreme, der er over faktor 30, når du rejser uden for Danmark.

2) Solbriller

Beskytter mod uv-strålingens irritation af øjnene og eventuelle langvarige skader.

3) Tøj

Tøj beskytter også mod solen, bedst er løst tøj lavet af bomuld. Et godt råd er at tjekke, hvor meget lys der trænger igennem tøjet, hvis du holder det op mod lyset. Bliver tøjet vådt, beskytter det mindre.

4) Hvis du er blevet rød

Når skaden er sket, og du er blevet rød, er der desværre ikke noget, du kan gøre for at mindske skaden. Men du kan sørge for at det generer dig så lidt som muligt. Hold dig væk fra solen, så længe du er rød, eller huden skaller af. Drik rigeligt med vand, da din krop har brug for at hydrere. Køl området ned med lunkent vand i ½-1 time. Pas dog på med børn, der kan blive hurtigere nedkølede. Smør det forbrændte område med fugtighedscreme jævnligt. Hvis du eller dit barn er blevet meget forbrændt og mørkerød bør du søge læge.

Læs mere her:
https://www.cancer.dk/solkampagnen/?gclid=EAIaIQobChMIrf6o2Onq1QIV0sqyCh2o8gT4EAAYASAAEgLYdPD_BwE

Se også disse artikler