Inspiration til rejser hos Bravo Tours
Inden rejsenUnder rejsenVærd at vide

Forebyg indbrud og rejs trygt på ferie

I Danmark sker der fem indbrud i timen. Hver dag. Året rundt. Så hver eneste dag er der altså mange danske familier, der oplever at komme hjem til et hus, der har været gennemrodet af indbrudstyve. Og hvert år er der mange familier, der vender hjem fra en dejlig ferie for så at opdage, at der har været ubudne gæster i hjemmet, mens de selv var væk.

Måske har familierne mistet noget, der for dem er uerstatteligt. Og i hvert fald er det en meget ubehagelig oplevelse at vide, at ukendte personer har gennemsøgt og været overalt i ens hjem.

Sørg for at sikre dit hjem, inden du rejser på ferie

Selv om der er mange indbrud i Danmark, skal det ikke afholde os fra at forlade vores hjem og rejse ud i verden. Men det er en god idé at sørge for at sikre sit hjem mod indbrud, inden man tager afsted.

Man kan ikke gardere sig fuldstændigt mod indbrud, men man kan gøre meget for at gøre det så surt som muligt at være indbrudstyv. Og ofte er der meget, der kan gøres med små midler og en masse omtanke.

Se på dit hjem med tyvens øjne

Indbrudstyve foretrækker et ubeboet hjem, for de vil selvsagt nødigt møde nogen undervejs. Så derfor handler det om at få dit hjem til at se så beboet ud som muligt, mens du er væk.

Indbrudstyve foretrækker også steder, hvor det er let at bryde ind. Så derfor handler det også om at gøre dit hjem så svært at bryde ind i som muligt.

Først og fremmest bør du sørge for, at dine døre og vinduer er sikrede med gode og stærke låse og beslag. Du kan også få installeret en tyverialarm. Og derudover er det en god idé at lade lidt lys være tændt – både inde og ude – og måske at lade radioen være tændt.

Ofte vil vi gerne rydde pænt op, inden vi tager på ferie. Men faktisk er det en god idé at efterlade hus og have lidt rodet – så ser det mere beboet ud. Men sørg dog for at fjerne haveredskaber, stiger og andet fra haven, som indbrudstyven ellers kan bruge, når han vil bryde ind i huset.

Det kan også anbefales at fjerne den dyre PH-lampe fra vindueskarmen og andre dyre ting, der er synlige udefra, når du er væk hjemmefra i længere tid.

Og selv om vi gerne vil fortælle venner, familie og kolleger, at vi drager afsted på en skøn ferie, så undlad at offentliggøre det på Facebook, i autosvar på mailen eller på telefonsvareren. Det kunne komme de forkerte for øre.

Nabohjælp er et effektivt våben mod indbrudstyve

Noget af det mest effektive i kampen mod indbrudstyve er faktisk at alliere sig med dem, der er tættest på. Så lav meget gerne en aftale med naboen om, at I hjælper hinanden, når I hver især skal på ferie.

Du kan for eksempel lade naboen hænge sit vasketøj til tørre i din have, putte lidt affald i din skraldespand, tømme din postkasse, slå græsplænen i din have/skovle sne, parkere sin bil i din indkørsel osv.

Sørg i hvert fald for, at naboerne ved, at du er ude at rejse, så de holder ekstra godt øje med dit hjem imens. Indbrudstyve vil nemlig meget nødigt opdages, og derfor er det utroligt forstyrrende for dem med opmærksomme naboer, der holder øje med, hvad der sker rundt omkring i nabolaget og måske slår et smut forbi naboens have.

Se også disse artikler