Inspiration til rejser hos Bravo Tours
Ferie i Goa
De bedste rejsetipsInden rejsenOplevelserSpørgsmål & svar

Hvor skal du bo i Goa?

Den skønne delstat Goa, der ligger i det vestlige Indien, er det rene livsnyderparadis! Mange udenlandske besøgende såvel som indere rejser hvert år hertil for at opleve de fantastiske sandstrande, rismarker og autentiske landsbyer. Men det kan være utrolig svært at gennemskue, hvor i delstaten man skal bo i forhold til, hvad der egentlig er at opleve de forskellige steder.

Goa er opdelt i en nordlig og en sydlig bydel. I den nordlige del finder du en lang række autentiske og særprægede indiske oplevelser, hyggelige og eksotiske hoteller og et skønt udvalg af tropiske sandstrande. Modsat finder du store eksklusive resorts og internationalt-prægede miljøer i den sydlige del. Vil du opleve det rigtige Indien, så skal du uden tvivl bosætte dig i den nordlige del på et af vores skønne, særligt udvalgte hoteller.

Hvad skal man opleve?

Goa er et ægte strandparadis med oplevelser til både livsnyderen og eventyreren. Her er du garanteret en afslappende ferie med den perfekte kombination af ro, skønne strande og kulturelle oplevelser fyldt med indiske dufte og ældgamle traditioner.

Det Gamle Goa

Det Gamle Goa

Besøg det Gamle Goa, der tidligere var hovedstad i den portugisiske koloni, og som i dag er kendt for sin koloniale arkitektur og UNESCO-kronede kirker. I år 1510 blev byen erobret af portugiserne, under ledelse af Afonso de Albuquerque og gjort til hovedstad for Portugals asiatiske imperium. I dag er det let at spotte de portugisiske præg, som historien har sat på byen, selvom den i mere eller mindre grad er begyndt at forfalde. Tag et smut forbi den enorme Bom Jesus-basilika, hvor den berømte jesuit Francis Xavier ligger begravet eller oplev den majestætiske Se-katedral – den største kristne kirke i Asien – som også ligger i den gamle bydel.

Dudhasagar vandfaldet

Dudhasagar vandfaldet

Dette fantastiske vandfald er bestemt en oplevelse værd, og rejser du med børn, vil de med garanti elske det. Det er det ultimative udflugtsmål for dig, der ønsker at opleve Goas frodige og smukke natur. Med sine 310 meter er Dudhasagar vandfaldet Indiens næsthøjeste vandfald, kun overgået af Jog Falls. Se vandet vælte ud over klipperne for at fortsætte ned af et bjergrigt og frodigt landskab midt i den smukke naturpark i det østlige Goa. Tag med Bravo Tours på opdagelse hertil og udforsk den vilde jungle i jeeps med legesyge aber og tropisk planteliv. Vi tager os tid til en forfriskende dukkert i vandfaldet og lader os fortrylle af den betagende udsigt.

Crocodile Dundee for en dag

Er du til mere action, har du mulighed for at komme helt tæt på de frygtindgydende krokodiller i Goa. Tag med på udflugt til et af de bedste vandområder, hvor krokodillerne ikke er til at overse. Se hvor mange du kan spotte, mens de solbader eller ligger næsten usynligt i vandoverfladen eller ved vandkanten. For de fugleglade er området desuden hjemsted for en masse af Goas flotteste og mest farverige fugle, så har du en kikkert, er den helt sikkert værd at medbringe på denne tur.

Delfiner og snorkling

Grande Island

Tag med på bådtur til Grande Island, der er særligt kendt for sit smukke, klare vand og imponerende liv under vandoverfladen. Oplev delfinerne vågne, tag snorkelmasken på og se hvor mange forskellige typer fisk du kan finde under vandet. Er du ikke glad for at få hovedet under vand, er der også mulighed for at fiske og nyde udsigten fra den smukke Virgin Beach.

De absolut bedste strande

Med en kystlinje på mere end 100 km, er det ikke så mærkeligt, at Goa bliver betragtet som det rene paradis. Du vil bestemt ikke blive skuffet over udvalget af strande. I nærheden af vores udvalgte hoteller finder du skønne, lange sandstrande med liggestole og restauranter, som serverer lækre lokale specialiteter. Kommer du til et punkt, hvor du vil udforske nogle af delstatens andre fine strande, er der masser at tage fat på.

Anjuna Beach, der ligger i det nordlige Goa, ca. 8 km fra Mapusa og 18 km fra statens hovedstad Panaji, er perfekt for dig, der ønsker at sætte tempoet helt ned. Stranden var tidligere hjemsted for hippierne, men de fleste er i dag flyttet, og du kan stadig finde spor efter deres arv rundt omkring på stranden. Der er snackbarer med liggestole og parasoller, smykkesælgere, og hvis du er heldig, kan du spotte nogle forbipasserende køer. Stranden er smuk, fredelig og særdeles hyggelig. Du kan samle skaller efter højvande, vade ud på klipperne og kigge efter krabber og moræner eller blot læne dig tilbage og nyde en kold øl eller drink i strandbarerne, imens du kigger ud i horisonten. Om onsdagen afholdes desuden Goas mest berømte loppemarked i Anjuna, hvor massevis af sælgere tilbyder souvenirs, tøj, kunsthåndværk og meget andet du kan købe.

Ønsker du at udforske det sydlige Goa, skal du uden tvivl gøre holdt ved Agonda Beach, der er en stille og forholdsvist uberørt strand. Sandstranden er ikke særlig overfyldt, og der er god plads til privatliv uden forstyrrelser. Tag plads i liggestolene med en kølig drink i hånden og nyd de svajende kokospalmer, den betagende udsigt over det nærtliggende frodige bjerg og ikke mindst den billedskønne solnedgang.

Hvordan er vejret i Goa?

I Goa er vejret godt året rundt, men regnsæsonen præger det meste af sommerhalvåret. Derfor flyver vi til Goa i november, december, januar, februar og marts måned, hvor gennemsnitstemperaturen som regel ligger omkring de 29 grader, og hvor regnen er minimal. Samtidig slipper du for de mørke og blæsende vintre herhjemme.

I den nordlige del er temperaturerne behagelige, og det regner som regel ikke så meget. Bevæger man sig i stedet længere sydpå, vil man hurtigt opleve højere temperaturer og luftfugtighed, som nemt kan virke overvældende for de fleste.

Vejret i Goa er altså helt perfekt til en badeferie med lange, lune aftener ved poolen eller på stranden.

Find din Goa-rejse her

 

Se også disse artikler