Inspiration til rejser hos Bravo Tours
De bedste rejsetipsIkke kategoriseretOplevelserSol og StrandSpørgsmål & svar

Hvor skal du rejse hen i vinterferien?

Er du til udpræget badeferie eller storbyferie, eller skal der bare være rigeligt med oplevelser og flot natur? Når det stormfulde vintervejr raser herhjemme, længes mange danskere efter sol og varme i nogle af verdens mest eksotiske lande. Andre vil dog hellere have en hyggelig storbyferie i Europa for hele familien med alt, hvad en storbyrejse indebærer. Herunder giver vi vores bud på den perfekte vinterferie, uanset hvilken type rejse du foretrækker.

Eksotiske Bali

En solferie midt i den mørke danske vinter kan være godt for både krop og sjæl. Med høj luftfugtighed og 30 grader i gennemsnit, er Bali et ideelt sted at holde sin vinterferie. Øens smukke, men varierende natur byder på alt fra rismarker og frugtplantager til imponerende vulkaner, høje bjerge, storslåede vandfald og skønne sandstrande. Er du mere til fest og farver, så er der også rig mulighed for at nyde den eksotiske stemning og de pulserende balinesiske rytmer på det kendte strandområde Kuta Beach, hvor du også kan shoppe og smage på de lokale specialiteter. På hvert et gadehjørne finder du fine, hinduistiske templer, og du lærer hurtigt, at guder og ånder er en stor del af balinesernes hverdag. Besøg Balis mest eksklusive badeby Seminyak eller byen Sanur, der er et af øens mest populære feriesteder.

Luksuriøse Dubai 

Få både storbyliv og kridhvide sandstrande i en af verdens mest oplevelsesrige metropoler, Dubai. Imponerende skylines, spektakulære bygninger, der får selv de mest berejste til at måbe og shoppingcentre, hvor du både kan stå på ski, skøjte og svømme med hajer i store akvarier, er blot nogle af de mange utrolige oplevelser du får, når du besøger storbyen. Med 25 grader i gennemsnit i februar måned, kan du roligt nyde en sejltur til det smukke naboland Oman med farvestrålende fisk og delfiner, eller tage på ørkensafari og opleve beduiner og traditionel mavedans.

Solrige Hurghada

Er du til udpræget badeferie, så er Hurghada stedet for dig. Byen tilbyder skønne strande, flotte koralrev og sol året rundt. Der er rigeligt med vandsportsaktiviteter, så har du fx ikke prøvet at dykke eller snorkle, er stedet ideelt til at prøve dette. Byen oser af liv med massevis af hyggelige restauranter, basarer og gamle, autentiske områder. Langs strandene finder du mange skønne All Inclusive hoteller, der står klar til at give dig en fantastisk ferie. Udover at tilbringe nogle dejlige dage på stranden, kan du med fordel tage på sejltur til El Gouna og opleve delfinerne helt tæt på, eller tage på jeepsafari i ørkenen og besøge beduiner og prøve at ride på kameler. Du kan også hoppe ombord på en ubåd, der tager dig ud på Det Røde Hav og viser dig de mange farverige fisk og flotte koralrev, der lever under havets overflade.

Storslåede Barcelona

Skal vinterferien passe med børnenes skoleferie, kan det være en god ide at tage til det sydlige Europa, ned til den dejlige, spanske storby Barcelona. Nok er det en tand for koldt til at bade på de skønne strande på denne tid af året, men oplevelserne i storbyen er heldigvis mange og imponerende og kan nås inden for relativ kort afstand af flere af byens hyggelige hoteller. Byen er perfekt, hvis du elsker kunst, kultur og arkitektur, for her er ganske enkelt skjulte ”skatte” på hvert et gadehjørne. Rejser du med børn, vil de elske en tur i kabelbanen, der går hele vejen op til toppen af Montjuïc-bjerget, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over Barcelonas kystlinje. Spis tapas, lav en god handel på et af de lokale markeder, eller besøg den storslåede La Segrada Familia kirke – Spaniens mest besøgte attraktion.

Antikke Rom

At slentre rundt til Roms mange antikke monumenter og attraktioner om sommeren i 30 graders varme, når solen bager allermest, kan være udmattende for selv de mest aktive. Derfor er storbyen et oplagt sted at tage til i din vinterferie, hvor temperaturerne er mere behagelige. Det verdenskendte Colosseum, amfiteatret, Peterskirken og selvfølgelig Vatikanstaten gør byen til en storby ud over det sædvanlige. Kast en mønt i det verdenskendte springvand Fontana di Trevi, kæmp dig op af de mange trin på den spanske trappe, tag på shoppetur i Roms mange skønne modebutikker, eller lad dig blot fortrylle af gademusikernes søde melodier, mens du nyder et glas vin i de charmende og stemningsfulde små gader. Byen har oplevelser nok til både en forlænget weekendtur eller en uges ferie og gemmer på mange gode hoteller i både midtbyen og udkanten af byen, alt efter behov.

Find din vinterferie her

Se også disse artikler