Inspiration til rejser hos Bravo Tours
De bedste rejsetipsOplevelserSol og StrandSpørgsmål & svar

Hvor varmt er der på Kreta?

Hvor varmt er der på Kreta? Det kan være svært at finde ud af, hvornår på året det er bedst at rejse til den dejlige, græske ferieø, Kreta. Forår, sommer og efterår er alle gode perioder at besøge øen i, idet hver årstid har sin helt egen charme.

I foråret kan du opleve den smukke, blomstrende side af øen. Det er den perfekte årstid at tage af sted på, hvis du vil vandre rundt i naturen og opleve øens smukke naturfænomener som fx Samariakløften, idet temperaturerne i gennemsnit ligger omkring de 20-24 grader på dette tidspunkt. Nok er det formentlig for koldt til at bade ved stranden i disse måneder, men du kan stadig få fornemmelse af at være på solferie, da mange hoteller har opvarmede pools, der sikrer en behagelig vandtemperatur, uanset hvilken måned du besøger øen i.

Vil du på udpræget badeferie, skal du tage af sted i sommermånederne, hvor den gennemsnitlige temperatur ligger på 28-30 grader, og hvor strandene er allermest indbydende. Tager du derimod afsted i efteråret, vil du opleve den smukke sensommer, hvor dagene stadig er lune med omkring 22-24 grader.

Hvor skal man bo?

Chania

Er du til dejlige sandstrande, smuk natur og hyggelig atmosfære, kan du med fordel slå dig ned i feriebyerne Agia Marina eller Kalives. Her er der både oplevelser for de strandglade og for de eventyrlystne.

Vil du opleve ægte græsk feriestemning og samtidig få et indblik i øens historie, kan det anbefales at tage til den autentiske og fascinerende ferieby Rethymnon og bo på et af de mange dejlige hoteller. Skal der skrues lidt op for oplevelserne og bylivet, er Chania et rigtig godt bud. Her er der gode muligheder for både strand- og byferie med dejlige strande, restauranter, butikker og en skøn havn, der er omdrejningspunkt for byens handel.

Trænger du til at sætte tempoet lidt ned, kan du få kilometer vest for Chania finde den hyggelige og fredelige ferieby Kato Stalos, der er hjemsted for mange hyggelige hoteller. Fortsætter du ca. 3 km op i bjergene, kommer du til landsbyen Stalos, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over kysten, og hvor du kommer helt tæt på de lokale. Her kan du smage på lokale kretensiske specialiteter, møde de lokale på de små, hyggelige taverner eller vandre mellem smukke olivenlunde og tage formidable billeder fra nogle af de fantastiske udsigtspunkter. Herfra kan det anbefales at tage på udflugt til Samaria, hvor du kan vandre gennem Europas længste kløft, eller du kan tage ungerne med til Limnoupolis vandland og prøve de mange vandrutsjebaner.

Top 4 bedste strande på Kreta

Golden Bay

1) Elafonissi Beach

Elafonissi strand er Kretas svar på Maldiverne. Turen dertil foregår via små, snørklede bjergveje, men når du møder synet af stranden, er det hele turen værd. Stranden er meget indbydende med fint, hvidt sand og krystalklart vand, der indbyder til både snorkling og dykning. Under havoverfladen gemmer sig en masse små fisk, og bevæger du dig længere ud på vandet, kan du være heldig at spotte en havskildpadde. Sandet ved vandkanten har et helt lyserødt skær fra de mange finmalede krebseskaller, hvilket gør sig flot ved siden af det hvide sand og det azurblå vand.

2) Akrotiri halvøen

På Akrotiri halvøen finder du flere skønne sandstrande. Ved landsbyen Stavros ligger den mest fantastiske strand i en lille bugt. Den har intet navn, men udsigten er utrolig og du sagtens lade håndklædet ligge derhjemme, for her er solstolene gratis. Fra stranden kan du nyde udsigten over et lille bjerg, hvor bl.a. filmen ”Zorba” blev optaget. Langs stranden ligger flere små, hyggelige taverner, hvor du kan nyde forskellige forfriskninger. Særligt tavernen Thanasis kan anbefales for sine lækre, græske retter.

3) Preveli Palm beach

Ca. 35 km syd for feriebyen Rethymnon finder du Preveli Palm beach. Stranden har hverken blændende hvidt eller finkornet sand, men udsigten og omgivelserne er helt fantastiske og klart et besøg værd. Stranden er omgivet af stejle klippevægge, hvilket giver dig følelsen af at være havnet midt i en lille oase, omringet af palmer og udmundingen af den smukke Kourtaliotis-flod. Nyd en snack eller forfriskning fra en af de små snackbarer langs stranden, eller lej evt. en pedalbåd og sejl en tur ud på det smukke vand.

4) Balos Beach

På Kretas nordspids finder du en af Grækenlands absolut smukkeste strande. Du får praktisk talt følelsen af at være i Caribien med det rolige, krystalklare vand, stejle klippevægge og skønne, hvide sanddyner. Vejen til Balos Beach er en anelse ujævn og kan derfor føles en smule lang. Du kan derfor med fordel hoppe ombord på en af de mange turbåde, som dagligt sejler ud til stranden. Fra stranden har du en fantastisk udsigt ud over vandet, men også til øen Gramvoussa, som er hjemsted for et venetiansk slot, som du også kan besøge på din tur.

Find din rejse til Kreta her

Se også disse artikler