Inspiration til rejser hos Bravo Tours
De bedste rejsetipsInden rejsenOplevelserSol og StrandSpørgsmål & svar

Top 5 oplevelser på Malta

Hvad skal du se på Malta, og hvor skal du bo? Herunder har vi samlet nogle af de bedste seværdigheder og feriesteder, som Malta har at byde på.

Mdina – charmerende middelalderby

Maltas tidligere hovedstad Mdina er sprængfyldt med historie og er én af de bedst bevarede middelalderbyer i Europa. Placeret på toppen af en bakke, har byen en fantastisk udsigt over hele øen, og en gåtur gennem de smalle stræder indenfor Bastionsmuren giver dig et spændende indblik i byens historie, som bestemt ikke må misses. De små stræder er spækket med gule kalksten, blomster og farverige døre, der hver især fortæller, hvilken adelsfamilie, der bor i huset – nærmest som var du en tur tilbage i tiden. Tag et smut forbi St. Paul’s Cathedral og det velbevarede middelalderpalads Palazzo Falson og afslut dagen med lækre kager på Fontanella Tea Gardens, som har den absolut bedste placering på toppen af Mdinas bastion.

Den blå lagune

En af de mest berømte og populære dele af Comino er den Blå Lagune. Denne oplevelse er simpelthen et ”must see” for alle, der besøger Malta. Med en fredelig og idyllisk beliggenhed, er den skønne lagune omgivet af smukke strande og flade klipper – ideelt til en afslappende dag i solen eller en forfriskende svømmetur eller i det krystalklare vand. Lej snorkel- eller dykkergrej og spot utallige, farverige fisk under vandoverfladen, nyd en snack fra de små boder eller køb en is fra de lokale is-sælgere, imens du nyder de mange solrige timer på stranden.

St. John’s Co-Cathedral

Malta er i dag kendt for sin 250 år lange ridderhistorie, hvor Johanniterridderne regerede på øen og hvor St. Johns Co-Catheral var deres ordenskirke. Kirken stod færdig i 1577, midt i barokkens storhedstid, og den storslåede kirke er derfor også i dag fyldt med barokkunst og barokarkitektur. Nok ser kirken ikke ud af meget udefra, men når dørene slås op, vil du opleve en overdådig og rigt udsmykket kirke med et imponerende loft, fyldt med over 400 farverige og detaljerede marmorgravsten, der hver især fortæller en historie om en af datidens riddere.

Grandmaster’s Palace

På Palace Square i byen Valletta hersker det store Grandmaster’s Palace. Fuldført i 1571, var paladset hjemsted for datidens stormestre, guvernører og præsidenter, og i dag huser paladset det Maltesiske parlament. Tag ungerne i hånden og gå på opdagelse blandt de mange våbensamlinger, gobeliner, flotte loftsmalerier og ikke mindst den storslåede tronsal.

Hagar Qim templerne

Et udflugtsmål på Malta, du ikke må gå glip af, er Hagar Qim templerne i den lille sydlige by Qrendi. Her finder du nemlig verdens ældste fritstående stenkonstruktioner, der blev bygget omkring 3.000 år f.K.r. Templerne er bygget af sten og er op mod 5 meter høje og vejer ca. 1.000 tons. Tidligere fund af kvindefigurer i templerne, såkaldte ”fat ladies”, tyder på, at man har dyrket frugtbarheden i templerne.

Hvor skal man bo?

Mellieha kyst

Mellieha kyst

Blandt Maltas mange dejlige feriebyer, er især St. Julian’s meget populær blandt turister. Her får du en god kombination af strand, byliv og shopping, og kort herfra finder du det elegante Sliema med sine førsteklasses hoteller og særlige atmosfære. Du kan også nå Maltas hovedstad Valletta på blot 20 minutter. Er du mere til lange strande og blå laguner, så er byerne Bugibba eller Mellieha helt sikkert noget for dig. Særligt Bugibba er et paradis for dykkere med sit utroligt rene vand, mange vrag og klippeformationer, der kan udforskes under vandoverfladen. I Mellieha finder du en af Maltas bedste strande Mellieha Bay, som er både børnevenlig og vindstille. Herfra kan det også anbefales at tage på udflugt til en af de nærliggende øer Gozo eller Camino, hvor du kan opleve den Blå Lagune.

St Pauls Bay

St Pauls Bay

Et andet populært turiststed på Malta er den smukke bugt St. Paul’s Bay, der byder på massevis af oplevelser for hele familien. Langs havnepromenaden ligger de hyggelige caféer og barer side om side, og på den sydlige side af bugten kan dykkere få den helt særlige oplevelse af at se en 3 meter høj Jesus-statue, sænket 30 meter ned under havoverfladen, som er velsignet af Paul II til at beskytte Maltas fiskere.

Find din rejse til Malta her

Se også disse artikler