Inspiration til rejser hos Bravo Tours
OplevelserSafariVærd at vide

Hvornår er det bedst at rejse på safari?

 

At se dyrene vågne, når solen står op over savannen, er uden sammenligning en af de ypperste rejseoplevelser, man kan få. Men hvordan ved man, at man får de største oplevelser med sig hjem? At man er det rigtige sted på det rigtige tidspunkt? Claus Jensen, også kendt som Kenya-Claus, kender svaret. Han er destinationschef for Bravo Tours, har boet 18 år i Afrika og sammenlagt tilbragt mere end 5 år på savannen.

Hvornår skal man rejse på safari?

– Det skal man året rundt! Man skal bare rejse det rigtige sted hen. Dyrene kan ikke kende forskel på lav- og højsæson, og nogle gange kan det faktisk være en fordel at komme i lavsæsonen, hvor man kan have det hele for sig selv, siger Claus og fortsætter:

– Man der er selvfølgelig nogle ting, man skal tage højde for. Dyrene flytter sig, vejret skifter, og så skal man gøre op med sig selv, hvad man går efter, siger han.

Safarihjul

Kenya-Claus ved om nogen, hvor dyrene er, hvornår.

Generelt set vil man i langt de fleste safariområder i Østafrika se rigtigt mange dyr af alle arter. For de fleste er det en vellykket safari, hvis man har set ”Big Five” – løver, elefanter, leoparder, næsehorn og vandbøffel. Med god vejledning og en dygtig guide og chauffør, så gør man da også ofte det, krydret med hundredevis af andre spændende dyr. I Kenya og Tanzania er det de store steder som Masai Mara og Serengeti, der er de mest kendte og populære, men man kan sagtens få fantastiske safarioplevelser i de lidt mindre og små områder også.

 

1) Januar, februar og marts

Det største højdepunkt i denne sæson er Serengeti-området i Tanzania. Her kælver gnuerne, og det er i sig selv en kæmpe oplevelse! Og det gør livet lidt lettere for løver, leoparder, geparder og andre kattedyr. Men Masai Mara-området i Kenya er også fantastisk, og vil I gerne opleve de mange kattedyr, så er Kenya det perfekte valg. I Tsavo er der ekstremt mange elefanter, mens der altid er liv langs floden i Samburu.

2) April, maj og juni

I denne periode kan man rejse til hele Afrika, for fordelen ved denne periode er, at dyrene flytter sig. Når det er rigtig varmt, så slapper dyrene af i skyggen og kan være svære at se, men i april, maj og juni bevæger de sig meget. Der er størst chance for at se mange dyr i Serengeti eller i grænseområdet, hvor Serengeti bliver til Masai Mara. En anden stor fordel er, at det er en billig periode at rejse på safari i.

– Forfatterne til guidebøgerne har engang bestemt, at 2. kvartal er lavsæson. Det er lidt noget vrøvl – man ved bare ikke helt, hvor dyrene er, og det betyder, at man skal flytte sig lidt mere. Men dyrene ved altså ikke, at vi har bestemt, at det er lavsæson. De bor her stadig, og vi kan sagtens finde dem. Og så er det i disse måneder, man kan få følelsen af, at man er helt alene på savannen, siger Claus.

3) Juli, august, september

Her er toppen af poppen uden tvivl Masai Mara i Kenya. Her er mange dyr, og det er i denne periode, de mange gnuer flytter sig til netop Masai Mara fra Serengeti i Tanzania. Det betyder dog absolut ikke, at Serengeti er dårligt. Området er lige så stort som Jylland, og her er stadig masser af dyr – man skal blot flytte sig lidt mere efter dem. Ngorongoro-krateret er altid en succes, og det store, men mindre kendte område Tsavo i Kenya, er også flot i disse måneder.

4) Oktober, november og december

Nu har dyrene spist græsset, og det betyder, at det er let at se langt og opdage de mange dyr. Vil I opleve de mange kattedyr, så skal I rejse i Masai Mare. Går I efter en god blanding, så skal I vælge Serengeti i Tanzania. I oktober er det bedst at være i den nordlige del af området, mens dyrene i løbet af månederne flytter sig ind mod den centrale del af området. De græsædende dyr flytter sig, men de kødædende bliver på deres ”plads”.

 

Find din safari her 

Se også disse artikler