Inspiration til rejser hos Bravo Tours
Hvornår er det bedst at rejse til Bali?
Inden rejsenSol og StrandSpørgsmål & svarVærd at vide

Hvornår skal man rejse til Bali?

Hvornår skal man rejse til Bali og hvornår er der højsæson på Bali?

Det kan være svært at gennemskue, hvornår man skal rejse til Bali. Men der er tre ting, der er væsentlige at overveje, når man skal finde det bedste tidspunkt. Det første er vejret, det andet er højsæson eller lavsæson, og det tredje er særlige oplevelser og begivenheder.

Havskildpadde på Bali

Havskildpadde på Bali

Vejret
Vi flyver til Bali hele året rundt, og der er altid masser af oplevelser på Bali. Prioriterer  du masser af sol og kun sol, skal du tage til Bali i april, maj, juni, juli, august og september. Her er du sikret masser af sol og ca. 10 soltimer om dagen.

Fra november til februar er det mere regnfuldt, især i månederne januar-marts er der risiko for flere regnbyger end ellers. Regnen på Bali opfører sig dog ikke på samme måde som den danske regn. På Bali vil man for det meste opleve korte, kraftige byger, men når de er ovre, vil solen igen skinne og temperaturen være omkring 30 grader.

Temperaturen på Bali ligger på lige omkring 30 grader hele året rundt, det er derfor altid varmt på Bali. Fra november til februar er der stadig mellem 8 -9 soltimer i døgnet og derfor rig mulighed for oplevelser hele dagen.

Se Vejret på Bali her 

Sæson
Hvis man gerne vil rejse på et tidspunkt, hvor der er højsæson og flere mennesker, skal man huske, at det er altid lidt dyrere at rejse på samme tidspunkt som alle andre. At det er højsæson betyder ikke nødvendigvis, at det er det bedste tidspunkt at rejse på. Det er mere en indikation af, hvornår de fleste mennesker har fri til at rejse.

Højsæsonen på Bali er i juli og august samt mellem jul og nytår. Er du mere fleksibel i forhold til afrejse, og vil du gerne undgå højsæsonen, kan du i stedet undersøge dine muligheder i april, maj, juni og september, hvor det stadig er solrigt på Bali. Det vil også ofte være mellem 30-50% billigere at finde din rejse uden for højsæsonen.

Koral rev på Bali

Koral rev på Bali

Oplevelser og begivenheder

Nytår
Nytåret på Bali, som bliver kaldt for Nyepi eller ”day of silence” ,falder ofte i april eller marts, hvor den første nymåne viser sig. Undersøg eventuelt hvornår det sker, inden du skal afsted, hvis det er noget, du gerne vil opleve. Det balinesiske folk forbereder sig til begivenheden tre dage før, den begynder. Her vasker de alle deres templer og statuer og ’gør naturen ren’. De sætter en ære i, at deres templer og statuer er smukke og rene.

På dagen inden Nyepi holder de en eksorcistisk begivenhed, hvor et optog med ’ogoh-ogoh’ figurer går gennem gaderne og ’larmer’ for at skræmme onde ånder væk. Man mener, at ogoh-ogoh figurerne forhindrer onde ånder i at bosætte sig på Bali. Derfor holder man festen hvert nytår for at skræmme nye ånder væk, indtil de prøver at komme tilbage igen næste år.

Dagen efter, ogoh-ogoh figurerne har renset øen, er selve Nyepi dagen. Her skal alle være stille – også turister. Butikker lukker, gaderne er tomme, og lufthavnen lukket ned. Dagen er dedikeret til selvrefleksion, og det gælder også for turister , som forventes at blive på hotellet og forholde sig i ro. Det er en stille begivenhed, som samtidig er meget fascinerende, fordi alt bliver øde. Man får lidt en fornemmelse af, at man er i en forladt by . Men oplevelsen er det hele værd, og absolut værd at overveje som en del af sin oplevelse på Bali.

Taman Ayun Templet

Taman Ayun Templet

Templer
Ud over nytåret på Bali, er der altid masser af tempelceremonier, og du kan næsten ikke undgå at opleve en, mens du er på Bali. Til ceremonierne er templerne smukt udsmykkede, og kvinderne klæder sig i de klassiske ’Bali blonder’ og bærer smukke og store offergaver til templerne.

Tempel

Tempel

Har du allerede har planlagt din rejse, kan du her se nogle af højdepunkterne på Bali. Der er tempelceremonier hver måned og ofte flere gange i måneden, så det er der rig mulighed for at opleve en af dem.

Maj
Hari Raya Saraswati (Tilbeder viden)
Tipat Bantal (Madkamp i gaderne)
Vesak (Buddhas fødselsdag)

Juli
Galungan and Kuningan (10 dages fest)

August
Dragefestival

Oktober
Tumpek Kandang (Tilbeder dyr og høst)

November
Tumpek Wayang (skyggedukkefest)

December
Masser af julearrangementer, især for børn.

Oplev Bali

Se også disse artikler