Book en rejse til Barcelona nu
Inspiration til rejser hos Bravo Tours
De bedste rejsetipsOplevelser

9 oplevelser du ikke må gå glip af på en storbyferie til Barcelona

Barcelona er en spansk perle og med sin placering lige ud til Middelhavet, er det måske et af de dejligste steder på jorden til en storbyferie. Her kan I nemlig samtidig få et strejf af solferie med hjem i kufferten og kombinere alle storbyferiens spændende oplevelser med skønne, afslappende stunder ved vandet.

Måske har I allerede gættet, at vi er vilde med Barcelona – og det er altså ikke uden grund. Der er masser at se og opleve og her får I vores tips til 9 oplevelser, I skylder jer selv at få med, når I tager på storbyferie i Barcelona.

1. Gaudis mesterværk, La Sagrada Familia

Gaudi’s arkitektur næsten indbegrebet af Barcelona. I finder hans små mesterværker over hele byen – på alt fra postkasser og dørhåndtag til komplette murværk og bygninger. Især bygningerne Casa Amatller og Casa Batlló er helt eventyrlige i deres drømmeagtige udtryk.

Det mest kendte bygningsværk er dog katedralen La Sagrada Familia, som er intet mindre end imponerende. Det mest bemærkelsesværdige ved kirken, udover dens lidt særprægede og ret pompøse udseende, er nok, at der stadig bygges på den – og er blevet det siden 1882.

La Sagrada Familia

La Sagrada Familia

Selvom I måske ikke normalt er specielt kulturelt interesserede er Gaudi’s arkitektoniske perler stadig en storslået oplevelse.

2. Park Güell

Selvom Gaudi allerede er nævnt én gang, bør I også unde jer selv et besøg i Park Güell, som er vist øverst på siden, Park Güell er en hel park tegnet af netop Gaudi. Parken er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste og selvom I skulle have fået nok af Gaudi efter besøget i La Sagrada Familia, er parken stadig et besøg værd.

Her får I nemlig den flotteste udsigt over Barcelona, mens I sidder på den berømte, snoede, farverige bænk. Faktisk skulle den være verdens længste.

Det mest imponerende ved Park Güell er dog selve planen og designet. Alt er gennemtænkt med sans for detaljen og turen gennem området er en ren opdagelsesrejse. Parken er i øvrigt Barcelonas mest besøgte seværdighed.

Park Güell i Barcelona

Park Güell i Barcelona

3. En spadseretur på Ramblaen

La Rambla er Barcelonas verdenskendte strøg – på højde med Unter den Linden i Berlin og Champs Elysées i Paris. Samtidig er den dog meget mere end dét.

Her er gadekunstnere i alle afskygninger, der laver imponerende optrædener for småpenge. Spændende skulpturer at kigge på og mosaikker på fortovene. Hyggelige kiosker med lækre snacks og massevis af blomsterforretninger, som får det til at dufte vidunderligt på store dele af den 1,2 km. lange strækning.

La Rambla

Marked på La Rambla

Der er også mulighed for at shoppe på La Rambla, selvom priserne ofte er højere hér, end andre steder i byen.

4. La Boqueria

Vi kan anbefale et besøg på fødevaremarkedet La Boqueria. Her er der blevet handlet frisk frugt, grønt, kød og fisk siden 1840 og udvalget er stadig imponerende. Alene bygningerne er stemningsfyldte og her summer af liv.

På markedet finder I spanske specialiteter så langt øjet rækker og med en storbyferie i Barcelona kan det næsten ikke undgås at opleve mindst én gang tapas. Hér er La Boqueria det perfekte sted til dette. Udvalget af steder, der serverer tapas er stort og I kan smage på mange flere forskellige typer, end I måske er vant til hjemmefra.

5. Det gotiske kvarter

Barcelonas ældste bydel, det gotiske kvarter, er også et besøg værd. Her skaber de smukkeste gamle, smalle gader den mest stemningsfyldte atmosfære og hele bydelen er næsten som en labyrint. Husk også at kigge opad – det er nemlig déroppe, nogle af de fineste detaljer i den gotiske stil åbenbarer sig.

Bydelen, som i dag fremstår som en tidslomme midt i storbyen, blev skabt i 1400-tallet som en del af det romerske imperium og her er masser af rester fra Middelalderen at se på og udforske. Blandt andet den gotiske katedral og de tilhørende klostre samt kongepaladset, hvor selveste Columbus blev modtaget efter sin første opdagelsesrejse til Amerika.

I finder også masser af spændende restauranter og hyggelige caféer i bydelen.

6. Picasso-museet

Med over 3800 værker er Picasso-museet i Barcelona et af de 40 mest besøgte museer i verden. Galleriet dækker hele Picassos tidsperiode, lige fra de første rå skitser fra hans barndom til nogle af de sidste mesterværker fra hans hånd.

Museet er også et besøg værd, selvom I ikke er særligt kunstinteresserede. Udstillingen er bygget op, så selv nybegyndere kan være med og der bliver fortalt en spændende historie gennem de 5 store, smukke gotiske palæer, som museet strækker sig over.

7. Camp Nou

Er I fodboldinteresserede, er et besøg på det imponerende Camp Nou, hjemmebane for FC Barcelona, absolut et besøg værd. Stadionet har plads til næsten 100.000 siddende tilskuere og er dermed det 5. største i verden. Alene synet fra tribunerne på et tomt stadion kan tage pusten fra én, men kan I samtidig få timet jeres storbyferie med en fodboldkamp, kan oplevelsen gå hen og blive en, I sent glemmer.

Camp Nou betyder slet og ret ”ny fodboldbane” på catalansk, men stadionet bliver også brugt til koncerter og kendte navne som Michael Jackson og U2 har optrådt her, ligesom paven har holdt gudstjeneste for 120.000.

Camp Nou

Camp Nou i Barcelona

I forbindelse med Camp Nou ligger også et fodboldmuseum, som især koncentrerer sig om FC Barcelonas historie.

8. Barcelona Zoo

Den zoologiske have i Barcelona slår alle danske standarder, hvad angår zoologiske haver. Området er ikke alene stort – dyrene har også flotte anlæg og især det store bassin med legesyge delfiner er fantastisk at opleve. Faktisk er der et helt akvarium tilknyttet zoo’en.

Barcelona Zoo blev verdenskendt for deres nu afdøde, albino-gorilla Snowflake, og der er stadig en udstilling omkring ham i parken.

Den zoologiske have ligger lige midt i parken Parc de la Ciutadella og kan derfor kombineres med et smut forbi bygningen, der huser det catalanske parlament samt en slentretur i en af byens hyggeligste grønne oaser.

9. En tur i Montjuïc svævebanen

I forbindelse med bakken Montjuïc finder I en 750 meter lang svævebane, som transporterer jer fra enten foden af bakken til toppen eller omvendt. Der er 3 stoppesteder undervejs og I kan derfor stå af og på løbende og udforske området på egen hånd. Bakkens højeste punkt ligger 185 meter over havets overflade.

På turen har I det mest fantastiske udsyn til hele Barcelona og får her en unik fornemmelse af, hvor stor byen faktisk er.

Montjuïc-bydelen er især kendt for sine kunstmuseer og mange parker med flotte konstruktioner. Verdensudstillingen i 1929 blev holdt i området, og der er derfor masser af spændende bygninger og springvand til at skabe en dejlig stemning.

Hvis I ikke allerede har booket jeres rejse håber vi, at I nu er overbeviste om, at jeres næste storbyferie skal gå til Barcelona. I kan finde rejser til den skønne storby her, som passer lige netop til jeres rejsebudget og ønsker. Vi glæder os til at sende jer afsted, så I kan få skabt jeres egne ferieminder.

Find dit hotel i Barcelona hos Bravo Tours her.

Se også disse artikler