Inspiration til rejser hos Bravo Tours
Korinthkanalen
OplevelserSol og Strand

Korinthkanalen i Grækenland

Korinthkanalen er en kanal i Grækenland, der forbinder den Korinthiske bugt med den Saroniske bugt. Kanalen er 6,3 kilometer lang, 25 meter bred, otte meter dyb og har op til 80 meter høje sider. Kanalen har taget mange år at bygge. Udgravningen begyndte første gang i år 67 e. kr., hvor Kejser Nero tvang 6000 jødiske krigsfanger til at udgrave kanalen. Udgravningen stoppede, fordi slaverne gjorde oprør, og mange prøvede efterfølgende at grave kanalen færdig. Først d. 25 juli 1893 blev kanalen åbnet.

Udsigten fra Korinthkanalen

Udsigten fra Korinthkanalen

Formålet med kanalen var at afkorte sejladsen fra det Jonikse hav til Piræus.  Sejladsen blev afkortet med 200 sømil og resulterede i, at Piræus i ca. 1900 blev den dominerende havn. Tidligere, inden kanalen stod færdig, brugte man den til at fragte pramme med handelsvare ned langs kysten. Dengang trak man prammene over kanalen ved hjælp af torve, som var fastgjort til træk kvæg langs bredden. Det var en langsommelig proces, for inden man kunne læsse skibene, skulle varerne først pakkes og fragtes hen til prammene. Det foregik ved at trække varerne på træruller fra byerne og hen til bugten, hvor varerne blev lastet på prammene.

Et fragtskib bliver trukket igennem Korinthkanalen

Små både trækker stadig store skibe igennem kanalen den dag i dag.

Under anden verdenskrig dængede tyskerne kanalen med togsveller og jernbanevogne for at undgå, at fjenden kunne bruge kanalen til fragt. Grækenland have et kæmpe oprydningsarbejde efterfølgende, men den dag i dag er kanalen ryddet.

Bunker ved Korinthkanalen

Bunker ved Korinthkanalen

Tæt på kanalen finder man byen Loutraki, som har den dejligste strandpromenade. Stranden er med sine runde sten meget børnevenlig, og befolkningen er meget imodekommende. Byen Loutraki ligger tæt på mange af de kendte arkæologiske steder for eksempel Delfi, Mykene, Epidaurus og det gamle Korinth. Byen har fra 70’erne til 90’erne været kendt som en afslappende ferieby for mange, men er nu mindre overendt af turister og byder på en hyggelig stemning. Der er stadig masser af muligheder i byen for turister, bl.a. ligger der et nybygget spa, som byder på mange forskellige, afslappende behandlinger. Hvis man vil en tur til Athen, går der busser fra byen. Turen er 80 kilometer lang, og man kan godt nå frem og tilbage på en dag.

Loutraki by

Loutraki by

Athen by night

Athen by night

Se også disse artikler