Find rejser til Tyrkiet nu
Inspiration til rejser hos Bravo Tours
Badeby i Tyrkiet
De bedste rejsetips

Top 3 over de bedste badebyer i Tyrkiet

Med en solferie i Tyrkiet er I på mange måder sikret en rejse med alt inklusive. Her er endeløse strande med blåt vand så langt øjet rækker. Spændende bazarer med fremmede dufte og mulighed for at gå på oplevelse blandt masser af indbydende varer. Kulinariske oplevelser i det tyrkiske køkken, der allerede ved tanken får vækket lysten til at få nye smagsoplevelser. Smuk natur og oldtidsminder for de kulturelt interesserede og endeløse nætter for natteravnene. Kort sagt: Tyrkiet har det hele.

Der er dog ingen tvivl om, at det især er muligheden for gode strandoplevelser, der ligger øverst på danskernes tjekliste, når der skal bookes en rejse til Tyrkiet.  Her får I derfor vores top 3 over de bedste badebyer i Tyrkiet, så I måske får nemmere ved at vælge, hvor netop jeres solferie skal gå hen.

Nummer 1

Alanya – danskernes absolutte favorit

Rejsemålet er et af de mest populære valg hos danskerne, når rejsen går til Tyrkiet. Alanya præsenterer da også det bedste fra alle verdener – byens pulserende liv, kombineret med afslappende dage ved stranden og udflugter til nogle af områdets mange oplevelser.

Badebyen Alanya

Badeby Alanya

I byen finder I alt fra bazarer og masser af restauranter til de tyrkiske hamman-bade og muligheder for at opleve en dag på havet. Især omkring havnen er der masser af liv og alene lyden af bølgeskvulp mod bådenes skrog skaber en helt fantastisk stemning.

En stor klippe deler Alanya i to og på begge sider strækker smukke strande sig vidt og bredt. Den mest kendte er nok Kleopatra-stranden. Her omkranses det fine hvide sand og turkisblå hav af den høje, grønne klippe. Det er det smukkeste syn og får jer med garanti til at føle, I er meget længere væk end blot 3 1/2 times flyvning fra Danmark. Tjek eventuelt vejret i Alanya, og se om det ikke er nu du skal afsted.

Nummer 2

Side – charmerende havneby og en ægte familiefavorit

I Side finder I den mest charmerende by, som strækker sig op ad bjergskråningen og byder på spændende stræder og slipper, der bare venter på, I går på opdagelse. Området er tidligere oldgræsk og det vidner de mange gamle ruiner i området om. Faktisk er byen en af Tyrkiets ældste og har således masser af seværdigheder.

Stranden i Side

Badebyen Side i Tyrkiet

På en ferie i Side får I derfor, sammen med de lune briser, et strejf af historiens vingesus, når I bevæger jer rundt. Det er også her, I kan se resterne af Athenas og Apollos templer. De smukke, hvide søjler er endda næsten ikoniske for Side, ligesom ruinerne af det storslåede amfiteater og byporten er det.

Strandene i Side er meget indbydende med havets azurblå farve og det bløde sand, som både indbyder til afslapning i solen og til masser af leg. Trænger I til at komme op af liggestolene byder byen også på spændende butikker, markeder og restauranter.

Nummer 3

Marmaris og Içmeler – strandparadis med mere end 300 solskinsdage om året

Der er ikke langt mellem Marmaris og Içmeler, og faktisk er de to byer gennem tiden vokset sammen fra hver sin side. I Marmaris mod nordøst finder I det pulserende byliv med masser af aktivitet, butikker, caféer og natklubber. I Içmeler mod sydvest er der små, snørklede gader og en mere rolig stemning.

Badeby i Tyrkiet

Marmaris og Icmeler badebyerne

Det tager 10 minutter i de lokale minibusser at komme fra det ene sted til det andet og derfor er hele området et populært feriested for turister fra hele Europa. Her er nemlig mulighed for at opleve det hele på én gang.

På strækningen fra Marmaris til Içmeler findes nogle af Tyrkiets mest indbydende strande og på den lange, smukke strandpromenade, der følger kysten helt fra Içmeler til Marmaris, hersker der fuld feriestemning fra morgen til aften. Her er små vuggende både kombineret med badestrande og hyggelige restauranter med den smukkeste udsigt over Ægæerhavet – alt sammen omkranset af høje palmer, der rejser sig mod den blå himmel.

Til børnefamilierne eller blot barnlige sjæle, ligger der også på strækningen flere store vandlande, som man kan besøge for en dag og få masser af sug i maven i de vilde rutsjebaner under den dejlig, varme sol.

Det er også i området omkring Marmaris og Içmeler, I finder et af verdens 7 vidunderne – ruinerne efter Artemis-templet.

Se også disse artikler