Inspiration til rejser hos Bravo Tours
Teide
De bedste rejsetipsOplevelser

De mest populære udflugter på Tenerife

Der er faktisk rigtig mange spændende Tenerife udflugter, som både vil passe fint til børn og voksne. Her har vi samlet 3 du helt sikkert skal tage med i overvejelserne når du rejser til Tenerife.

Siam Parque

Turen for alle vandhunde

Tripadvisor har i 2017 kåret Siam park som deres nr. 1 vandland og det er der ikke noget, at sige til. Siam Parque er et vandland med aktiviteter for hele familien. Her finder du både store og små vandrutsjebaner. Parkens byder på verdens største kunstige bølge bassin, hvor der er mulighed for, at prøve surfing. Der er vand oplevelser for alle aldre og alle stemninger. Er du f.eks. til afslapning kan du tage en tur ned af ‘Mai Thai River’, som er en flyde oplevelse hvor du kan dase i vandet mens du bliver trukket afsted af beroligende vand. Turen går både langsomt og stærkt nogle steder, dog ikke mere end, at du sagtens kan slappe af. turen giver et rigtigt godt overblik over parken, og ender i et specielt ‘relax’ område hvor turen slutter.

Siam Parque

Siam Parque

Action for hele familien

Er du til lidt mere action og gerne sammen med din familie, kan du tage en tur i ‘jungle snake’ som er en af de mange familie rutsjebaner. Du sidder i gummiringe, enten alene eller sammen to og to, og glider ned af rutsjebanen i junglens dyb. Nogle af turene er åbne mens andre er lukkede og lukker dig helt ind i oplevelsen af junglens dyb.

Er du til adrenalin rush og vilde ture skal du prøve ‘dragon’. Dragon er en næsten vertikal tragt som giver følelsen af, at tyngdekraften bliver ophævet. Denne tur kan du også tage med familien, da men sidder i 4 personers rafts. Når man kommer ud af tragten som er starten på turen, møder man den store drage, som turen har sit navn efter. Det er en sjov tur som ikke er mega vild, men stadig er for dem der har lidt mere mod end de fleste. Du kan se en video fra turen her.

Rutsjebanen Dragon i Siam Parque

Rutsjebanen Dragon i Siam Parque

En af de helt vilde ture hvor adrenalin rushet er garangteret, så skal du prøve ‘tower of power’ som er en 28 meter høj rutsjebane. Her kan du nå op på en fart på 80 km/t og på turen slider du igennem et transparent rør i et akvarium, hvor du bliver omgivet af hajer.

Hvis du træner til at slappe af, er der masser af solstole i parken som kan bruges som samlings punkt for familien.

Vandlandet Siam Parque har gratis busser der kører rundt i Las Americas, Los Cristianos og Costa Adeje, du kan spørge dine guider hvor dit nærmeste opsamlings punkt er.

Hvalsafari

Hvis du er til naturoplevelser ud over det sædvanlige kan du tage med på katamaranen ‘Freebird’. Katamaranen sejler langs Tenerifes kyst i søgen efter de store flokke af grindehvaler, der holdet til ved øen. Ud over grindehavlerne kan man også være heldig, at se delfiner.

En nysgerrig delfin kigger forbi hvalsafari-turen

En nysgerrig delfin kigger forbi hvalsafari-turen

Dagen byder på ren afslapning og der er i løbet af turen mulighed for, at tage en dukkert i Atlanterhavet. Efter badeturen bliver der serveret en lille sandwich og dikkevarer dertil. På turen er der 90% chance for, at man kommer til at se hvalerne. Det tager cirka en halv dag så der er stadig mulighed for, at tage på oplevelse igen om aftenen.

Teide på Tenerife

Vulkanen Teide på Tenerife er både Spaniens højeste bjerg og stadig en aktiv vulkan. Årligt besøger mere end 2,8 millioner mennesker Teide Nationalpark.

Teide på Tenerife

Ifølge de kanariske øers oprindelige befolkning guanchoerne er vulkanen Teide på Tenerife et helligt og mytologisk bjerg. I den aktive vulkans glødende krater sidder djævelen nemlig fænglset som straf for at han selv fangede solguden og spærrede ham inde i bjerget. Derfor er det, ifølge sagnet, en god ide at tænde bål, hvis man besøger vulkanen Teide for at skræmme den indespærrede djævel. Særligt hvis vulkanen er i udbrud. Det er dog de færreste turister, der tager sig denne forholdsregel inden de besøger det smukke vulkanske bjerg, der er en af verdens mest velbesøgte nationalparker.

Spaniens højeste bjerg

Udover at være det højeste punkt på de kanariske øer er Teide også det højeste bjerg i Spanien og det højeste bjerg på de atlantiske øer. Med sine 3718 meter strækker vulkanen sig op mod himmelen fra midten af øen Tenerife midt i Atlanterhavet. Vulkanen er stadig aktiv, og den havde sit seneste udbrud i 1909. Og faktisk holder FN vulkanen under observation, da organisationen stadig betragter den som en trussel. Særligt fordi den ligger så tæt på flere af Tenerifes største byer. Det afholder dog ikke både lokale og turister fra at besøge Teide i visheden om, at FN-eksperterne forhåbentligt advarer i god tid, hvis der er et udbrud under opsejling.

Populær nationalpark

Vulkanen Teide og det omkringliggende areal er i dag nationalpark, og området blev i 2007 optaget på UNESCOS verdensarvsliste. Parken er en af de mest velbesøgte i verden med 2,8 millioner besøgende årligt. Det er mange mennesker, men der er også god plads, for Teide Nationalpark udgør et samlet areal på næsten 19.000 hektar. Og udover selve vulkanen kan de mange besøgende også opleve en række plantearter, der kun eksisterer netop på vulkanens skråninger. De unikke klima- og jordbundsforhold gør området til noget ganske særligt. Det samme gælder den særligt vulkanske jordoverflade, der faktisk betyder, at videnskabsfolk, der gerne vil vide mere om planeten Mars ofte besøger Teide, fordi de mener, vulkanen er det tætteste vi kommer på Mars her på vores egen planet!

Faktaboks

Adresse til Siam Parque

Av. Siam, s/n, 38660 Costa Adeje, Santa Cruz de Tenerife, Spanien

Tlf. +34 822 070 000

Hjemmeside for Siam Parque

Se også disse artikler