Inspiration til rejser hos Bravo Tours
Sanddyner på Gran Canaria
De bedste rejsetipsOplevelser

Spændende udflugter på Gran Canaria

En af de mest populære øer i det kanariske øhav for danskerne er Gran Canaria. Selvom de fleste tager derned for det gode vejr, så er der stadig spændende udflugter når du rejser til Gran Canaria.

Sanddynerne på Gran Canaria

Imellem byerne San Fernando de Maspalomas og Playa de Ingles på Gran Canaria finder du de såkaldte Maspalomas Sanddunes.

Sanddyner på Gran Canaria

Det er et imponerende klitlandskab, der med sine imponerende sandbanker under solen nærmest minder om et ørkenlandskab i Sahara. Det er da også de store og vidtstrakte klitter, der særligt i morgensolen og om eftermiddagen er en gave til enhver med et kamera og ambitioner som naturfotograf.

Maspalomas sanddyner, som de også kaldes, er en gave, der bliver ved med at give. For eksempel er det smukke fyrtårn El Faro de Maspalomas i klitområdets ene hjørne et smukt motiv med havet eller klitterne i baggrunden.

LGBT-destination

Sanddynerne ved Maspalomas er i dag en naturpark, og området er et must see, hvis man er i området. Både på grund af det smukke lys, men også på grund af mere behagelige temperaturer særligt om sommeren, er det anbefalelsesværdigt at gå en tur i klitterne tidligt om morgenen. Senere på eftermiddagen fyldes klitterne og stranden også af andre gæster, hvoraf nogle er nudister, der generelt er accepterede i området.

Maspalomas sanddyner er også kendt som et område med mange homoseksuelle gæster.

Udover at være en af Gran Canarias største turistattraktioner er Maspalomas kendt som en international destination for det såkaldte LGBT-samfund, der blandt andet inkluderer bøsser, lesbiske og transseksuelle.

Turistbyen Maspalomas

Maspalomas på Gran Canaria inkluderer både det berømte klitområde af samme navn og for eksempel byområdet Playa de Ingles. Byen Maspalomas er en gennemført turistby, der med sin særlige arkitektur og fokus ikke forsøger at lægge skjul på sine rødder som en international turistby med en ikke ubetydelig mængde fastboende europæere af mange nationaliteter.

Maspalomas

Det betyder, at Maspalomas har en international atmosfære med blandt andet internationale skoler, hospitaler og klinikker. I Maspalomas er der også en engelsksproget avis med op mod 20.000 abonnenter.

Da turisme er selve rygraden i den lokale økonomi, vil man altid kunne klare sig på minimum engelsk i både butikker, saloner, golfbaner, restauranter og lignende i Maspalomas.

Faktaboks

Adresse til sanddynerne

Canarias, Maspalomas, San Bartolomé de Tirajana,
Las Palmas, Spanien

Hjemmeside til sanddynerne

Se også disse artikler