Book en rejse til Gran Canaria nu
Inspiration til rejser hos Bravo Tours
Rejseguides

Komplet Rejseguide til Gran Canaria

VELKOMMEN TIL GRAN CANARIA!

De vulkanske Kanarieøer strækker sig over et område i Atlanterhavet på cirka 7.447 km² og består af tretten øer. De største er Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera og El Hierro. Desuden er der seks ubeboede øer – bl.a. Isla de Lobos, La Graciosa, Alegranza og Montaña Clara. Takket være det behagelige klima med temperaturer mellem 18 og 30 grader året rundt, er øerne blevet et af de største turistmål i moderne tid. Gran Canaria er den tredjestørste af de 13 kanariske øer. Gran Canaria er 1.532 km² og i omkreds ca. 245 km, så man kan køre øen rundt om på én dag. Der bor 2,1 millioner mennesker på De Kanariske Øer – heraf 850.391 på Gran Canaria. Halvdelen bor i hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria, der er Spaniens ottendestørste by.

Denne Gran Canaria guide vil give dig oplevelser, huskeregler og vigtig viden om din rejse.
Gå herover, hvis du leder efter en rejse til Gran Canaria.

På Gran Canaria skinner solen flere end 300 dage om året og gennemsnitstemperaturen om vinteren er ca. 24 grader. Derfor tiltrækker øen turister året rundt. Øens vigtigste indtægtskilde har siden slutningen af 1950’erne været turisme. Det var Greven af Maspalomas, der startede med at gøre områderne i det sydlige Gran Canaria til ferieområder, og efterhånden er mange af de mindre, omkringliggende byer vokset med ind i disse ferieområder.

 


OMRÅDER PÅ GRAN CANARIA

Playa del InglesPlaya del Inglés

Den største ferieby på Gran Canaria og i Spanien er Playa del Inglés med flere end 300 hoteller. De 350 restauranter og barer, 50 diskoteker og hundredvis af forretninger er koncentreret i byens mange indkøbscentre.


MaspalomasMaspalomas

Maspalomas starter, hvor Playa del Inglés slutter, men det kan godt være lidt svært at se. Maspalomas er kendt for de fantastiske sanddyner ”Dunas de Maspalomas”, der er en 4 km2 stor bar sandørken. Det over 100 år gamle fyrtårn, Faro de Maspalomas, står på øens sydligste punkt, og det er også her, at sanddynerne slutter. I og omkring Playa del Inglés er der masser af muligheder for at få mange gode oplevelser – både i de mange omkringliggende forlystelsesparker og i den smukke natur oppe i bjergene.


Puerto RicoPuerto Rico

Puerto Rico (De riges havn) regnes for at være et mere grønt og roligt turistområde. Der er lidt mindre natteliv og mere sportsliv. Bl.a. sejlsport er meget populært her, og derfor kan enhver tænkelig vandsportsinteresse dækkes. Playa de Amadores med klart turkisblåt vand og hvidt sand importeret fra Caribien, er den mest populære af områdets to kunstigt anlagte strande. Den anden strand ligger i nærheden af Puerto Ricos lystbådehavn og er også meget besøgt.
Ca. syv km fra Puerto Rico ligger ”Lille Venedig” – Puerto de Mógan. En herlig gammel fiskerby, der har små brostens-belagte gader samt hyggelige restauranter og caféer.


OPLEV GRAN CANARIA

Fataga dalenMundo Aborigen

Den oprindelige befolkning på Gran Canaria hedder guanchere, og denne temapark i Fatagadalen viser med virkelighedspræg, hvordan dette folkefærd levede og dyrkede deres afgrøder. Flere end 100 troværdige figurer i menneskestørrelse bidrager til at belyse guanchernes levevis.

Dybhavsfiskeri

Tag med på dybhavsfiskeri og fang din egen aftensmad. Tilbring en hyggelig og afslappende dag på Atlanterhavet, hvor den store fangst måske venter under overfladen.

Dykning

Gran Canaria MoganI farvandet omkring Gran Canaria findes en naturpark under havets overflade. Tag med ud for at udforske denne verden med et af øens meget professionelle dykkerfirmaer. Man kan snorkle, tage dykkercertifikat eller udvide sit eksisterende certifikat. Alle kan således komme tæt på de undersøiske væsner – meget billigere end i Danmark.

Puerto de Mogan

Puerto de Mogan kaldes ”Lille Venedig” på grund af de mange broer over byens kanaler. Husene er holdt i gammel Middelhavsstil, og de romantiske gader med de mange hyggelige caféer er et skønt sted at tilbringe en dejlig solskinsdag. Specielt ved havnen er der en helt unik atmosfære.

Jeep- og kamelsafari – heldagsudflugt

Se det indre af Gran Canaria fra åben jeep. Oplev den smukke natur omkring Mogán, i bjergene og på turen ned gennem den smukke Fatagal-dal. Vi gør holdt til frokost, hvor der serveres et let måltid, der består af mojokartofler, kylling, salat, vand og vin. Frokost er inkluderet i prisen.


BRAVO TOURS UDFLUGTER

Solkysten

Gran Canaria MarkedNå det hele på bare én dag. Vi skal på marked, på stranden, på bjergtur og selvfølgelig opleve spændende, lokale madtraditioner. Vi skal se, hvad Gran Canarias fantastiske sydkyst indeholder.

Sydkysten bliver kaldt Solkysten, fordi den har langt flere solskins-dage end øens øvrige dele. Oplev området mellem Playa del Inglés og Puerto de Mogán på nærmeste hold. Vi skal ud at handle på det store lokale marked i Arguineguin, så find købmandsgenet
frem og prut dig til den bedst mulige pris!

Vi skal se Puerto de Mogán, der er kendt som Lille Venedig. Gå en tur langs den caféfyldte havnepromenade med udsigt til de store luksusbåde i marinaens azurblå og fantastisk klare vand. Når sulten har meldt sig, kører vi op i bjergene til den lille by Mogán, hvor vi er inviteret til ægte kanarisk tapas med tilhørende fremragende spansk vin.

En tur for alle, hvor man oplever, hvorfor Gran Canaria er et af de mest yndede rejsemål på hele kloden.


Palmitos Park

Palmitos Park GibbonPalmitos Park er Gran Canarias mest populære familieattraktion. Det er en subtropisk oase i en grøn dal fyldt med palmetræer og over 200 fuglearter inklusive de små kolibrier, tukaner med de store næb, påfugle, næsehornsfugle, traner, flamingoer og papegøjer. Desuden findes der et stort akvarium, et sommerfuglehus, en kaktus-have og et orkidéhus.

Palmitos Park er man næsten nødt til at se, og man skal afsætte en halv dag til at se det hele og nyde alle de sanseindtryk, man får – bl.a. de fantastiske rovfugleshows, hvor ørne og vandrefalke dykker ned over tilskuerne i frit fald. Der er papegøjeshows, hvor de intelligente fugle optræder med et forbavsende antal tricks.

I akvariet er der et bredt udsnit af tropiske fisk. Salt- og ferskvandsfisk med de mest forbavsende farver og former trives.

Endelig er der Gibbon-øen, hvor nogle hvidhåndede gibboner, hvis naturlige hjem er Malaysia og Burma, lever og formerer sig.


Multiacuatic

DelfinerTag med Bravo Tours og Multiacuatic ud på bølgen blå. Vi skal ud på åbent hav på ”jagt” efter delfiner. Disse smukke flokdyr er ikke menneskesky – tværtimod meget nysgerrige og kan opleves helt tæt på båden, hvor de springer lystigt omkring.

Hvis vi er heldige, oplever vi også flyvefisk, der kan flyve helt op til 30 meter, havskildpadder og hvaler. Det er en fantastisk formiddagsoplevelse ude på Atlanterhavet, hvor vi ser solkysten fra havsiden og mærker delfinernes magiske tiltrækning. En oplevelse for hele familien.

Læs det gældende udflugtsprogram i informationsmappen. Her kan I se turene med Bravo Tours-rejseledere samt ture på egen hånd. Alle udflugter kan betales med euro (billigst), danske kroner eller Visa/Dankort.


MAD & DRIKKE

Gran Canaria paella

På Gran Canaria er der mad for enhver smag – både fra det spanske køkken og fra andre dele af verden – fx Afrika, Mexico, Kina og Indien. Det kanariske folk mikser deres egne lækre råvarer på en eksotisk og lækker måde. Den spanske nationalret er paella, der har sit navn efter den store stegepande, den laves i. Her er en liste over de retter, man bør prøve!

 • Gazpacho: Andalusisk grøntsagssuppe med hvidløg. Serveres kold med hakkede grøntsager og hvidt brød.
 • Pimientos Padron: Små grønne peberfrugter stegt på pande i olivenolie og derefter tilsat groft salt. De er meget lækre, og der er altid et par stykker, der er meget stærke, så start med at nippe til dem.
 • Tortilla española: Kartoffelomelet, kan også indeholde paprikapølse eller grøntsager.
 • Sopa de ajo: Suppe med hakkede hvidløg, paprika, brødterninger og æg.
 • Conejo en salmorejo: Kanin i stærkt krydret sauce lavet af mojo picante.
 • Estofado: Kød- og grøntsagsgryde.
 • Papas arrugadas: Små kartofler, der spises med skræl og er kogt i meget saltet vand. De spises med mojosovs, der er en stærk, rød sovs med safran, olie, masser af hvidløg og paprika. Der findes også en grøn mojo-sauce med avocado, som ikke er så stærk som den røde.
 • Potaje Canario: Fyldig grøntsags- og kødsuppe, hvori der indgår løg, yams, græskar, selleri, gulerødder, bønner og andre forskellige grøntsager. Der findes mange forskellige varianter.
 • Ropa Vieja: Den lokale version af biksemad, der oftest består af kikærter med grøn peber, løg, stykker af okse- eller lammekød, tomater og kartofler, der er kogt i sauce.
 • Rancho Canario: En stuvning af kartofler, løg, tomater, chorizo (krydret pølse), kikærter og pasta. 
 • Sancocho: Saltet torsk eller anden fisk kogt og serveret med kogte kartofler, yams og gofio.
 • Tortilla española: Omelet med kartofler og løg.
 • Bienmesabe: Sød dessert af mandler og honning. Nydes ofte sammen med is.
 • Mojo – mojo picante: Stærk rød sauce, der oftest serveres til kød.
 • Mojo – mojo verde: Mildere grøn sauce, serveres mest til fisk.
 • Ali-oli: En tyk og kalorie-rig hvidløgsmayonnaise.
 • Gofio: En af De Kanariske Øers største specialiteter; ristet groftvalset korn, der anvendes på utallige måder – som snack med banan, som morgenmad blandet med mælk, til aftensmaden, blandet i suppe eller som tilbehør osv.

1) Tapas

Et stort udbud af små retter, der kan spises til frokost eller forret. Kan bestå af tørret skinke, oliven, brød med alioli (hvidløgsmayonnaise), små, grønne, stegte peberfrugter (pimientos padron), sardiner i marinader, calamares (friturestegte blæksprutteringe) m.m.

2) Vin

Spanien har som verdens tredjestørste vinproducent (efter Italien og Frankrig) en række fine vine. De Den bedste hvidvin og rosévin kommer fra Katalonien med Torres som ledende producent, men Rioja er de mest kendte rødvine. Rioja-navnet skyldes, at druerne dyrkes tæt ved floden Rio Oja – en gren af floden Ebro.

På Gran Canaria i en lille by, der hedder Bodega, syd for Las Palmas laves en god og frisk rødvin, Las Tirajanas, der er specielt god til kød. Dette er husets vin på mange restauranter.

3) Paella

Den mest populære ret i det spanske køkken. Retten kommer oprindeligt fra Valencia og har ris som hovedingrediens. Ved tilberedelsen tilsættes safran, løg og skaldyr eller kylling sammen med forskellige
grøntsager, der gør paella til et smagfuldt og mættende måltid. Den bedste paella tager en halv time at tilberede, og mange restauranter kræver, at man bestiller i forvejen.

4) Øl

Tropical og Dorada er de lokale stoltheder. San Miguel er den mest almindelige spanske øl. Alle tre er gode og friske og passer godt til klimaet.

5) Sangria

En meget populær drik lavet af rødvin, cognac, mineralvand, citron, is og lidt sukker. Alle barer har sin egen opskrift, så smagen varierer fra sted til sted.


RESTAURANTER

Playa del Inglés

1) Copenhagen by Hannibal

Hyggelig dansk restaurant, hvor man bliver taget vel imod af det danske værtspar. Hvad enten man trænger til et stykke lækkert smørrebrød eller bare ikke vil gå glip af ugens afsnit af Vild med Dans, så findes det hos Pia.

Avda. Tirajane Edif. Barbados ll,
Tlf.: 928 764 959

2) Pica Pica

I Grækenland har man mezes, i Spanien har vi tapas. Restauranten her har lavet et mix af spanske og græske retter. Virkelig god atmosfære, samt nok øens mest personlige betjening af ejeren Georgios og hans søn.

C.C. Jardín del Sol 16-17
Tlf.: 699 885 217

Gran Canaria Gofio


Puerto Rico

1) Barbacoa

Barbacoa findes i Europa-centret, og er en stor flot restaurant med live underholdning hver aften. Maden bliver serveret af skandinaviske tjenere, og stedet har tilhørende cocktailbar, hvor man i lækre omgivelser kan nyde en cocktail og udsigten over Puerto Rico. Det er også her, der kan købes dansk friskbagt morgenbrød!

Shoppingcenter Europa,
Tlf. 928 561 084.

2) Guantanamo

Ægte spansk stemning oplever man i denne hyggelige restaurant i byen Tauro. Vi anbefaler restaurantens lækre tapas som forret og som afslutning, stedets helt egen og specielle mexicanske kaffe, der tilberedes ved bordet.

Tauro, 4 km fra Puerto Rico mod Mogan,
Tlf. 928 561 433.

3) Gran Canaria Mad

4) El Brasero

Lækker spansk restaurant, hvor kvaliteten af råvarer er i højsædet. Menuen byder på tapas, frisk fisk og store saftige steaks, tilberedt på åben grill, så der er mulighed for at følge med fra sidelinjen.

Shoppingcenter Europa,
Tlf. 928 153 608.


San Agustin

1) 3 Hjärtan

På 3 Hjärtan får man en virkelig god service af det spansk/skandinavisktalende personale. De har et menukort som både har spanske og internationale retter samt hjemmelavet dessertkage. Ønsker du virkelig god vin, så har de deres egen vinkælder med nogle af Spaniens bedste vine. Der er musik hver aften med god mulighed for dans.

San Agustín-centeret på øverste etage.
Tlf.: 928 761 137

2) Adio Mare

For dig, der har lyst til at sætte tænderne i den bedste pizza uden for Italiens grænser. Adio Mare finder I i San Agustín-centeret, hvor restauranten byder jer indenfor med dejlige dufte af hjemmelavede pizzaer og andre italienske lækkerier.

San Agustín-centeret, III planta,
Tlf.: 928 778 924.


KORT OVER GRAN CANARIA


VÆRD AT VIDE OM GRAN CANARIA

Apotek hedder på spansk farmacia og skilter med et grønt malteserkors. Apotekerne har normalt åbent:

Mandag-fredag:
kl. 9.00-13.00 og kl. 17.00-19.00

Lørdag:
kl. 9.00-13.00.

I hver kommune er der altid et døgn-åbent apotek. Alle apoteker informerer i vinduerne om, hvilket apotek der er døgnåbent – farmacia de guardia. Få altid en kvittering på lægeordineret medicin, da udgiften kan refunderes hos Sygesikringen hjemme i Danmark, hvis man medbringer recepter fra læge eller hospital.

Nogle få kiosker og supermarkeder sælger danske aviser fra dagen før.
Almindeligvis er hverken brusekabiner eller badekar på hotellerne/lejlighederne udrustet med skridsikkert materiale.
Undervandstrømme forekommer og kan være rigtig lumske. Det er derfor vigtigt at respektere flagsystemet:

Grønt flag: Ikke farligt at bade
Gult flag: Vær forsigtig
Rødt flag: Forbudt at bade

Det er fristende at bade ved de mange smukke strande. Gran Canaria har de fleste strande på sydkysten, og disse er vidt forskellige – sort sand i San Agustin og helt hvidt sand i Puerto Rico.

På afrejsedagen tilbyder hotellet normalt at opbevare bagage i et rum eller i receptionen. Hotellet har ikke ansvar for værdisager, der opbevares i rummet.
Bankerne har som regel åbent fra kl. 8.00 til 13.00 eller 14.00 mandag til fredag. Der findes hæveautomater i alle shoppingcentre. Der skal vises pas, når man vil veksle rejsechecks og kontanter.
Oktan 95-benzin koster ca. kr. 8 pr. liter (september 2014). Udlejningsbiler skal afleveres med samme mængde benzin som ved modtagelsen. De fleste tankstationer lukkes kl. 20.00 eller 22.00. I bjergene er der kun få tankstationer.
Bravo Tours anbefaler AVIA, der har afdelinger i både Puerto Rico og Playa del Inglés. Bestil bil i god tid, da efterspørgslen efter biler er stor. Betalingen sker direkte til bilfirmaet med euro eller med kreditkort. For at leje bil på Gran Canaria skal man være fyldt 21 år, og man skal have haft kørekort i mindst et år. Pas og kørekort skal vises. Selvrisiko koster fra syv euro pr. dag, afhængig af bil-kategorien. Flere oplysninger om bil-kategorier og priser findes i informationsmappen eller fås ved rejselederne.

I Spanien er det påbudt at køre med sikkerhedssele, og at lygterne er slukkede om dagen. Alkoholpromillegrænsen er 0,5. Fartbøder skal betales på stedet. Parker aldrig, hvor fortovskanten er gul. Er fortovskanten blå, kan der parkeres mod betaling. Er der hvid markering, er det gratis. Holder en bil ulovligt parkeret, bliver den fjernet.

I Playa del Inglés og i Puerto Rico er der busstationer, hvor de lokale grønne busser stopper. Billet købes hos chaufføren og skal af og til vises til en kontrollør. Spørg rejselederen om ruter og tider.
Vi samarbejder med FreeMotion. De har de nyeste og bedste cykler til gode priser. En spændende måde at komme rundt i området er på de nye ”E-bikes”, altså cykler med en lille eldrevet motor, så kan alle følge med.
I Spanien er det mere almindeligt end i Danmark at give drikkepenge for service. 5-10 % af beløbet er ikke ualmindeligt.
Vandet fra vandhanen er ikke sundhedsfarligt, men det indeholder en anden bakterieflora, end vi er vant til, da det er afsaltet havvand. Det smager meget af klor, så det anbefales at købe vand på flaske. Drikkevand kan man købe på flaske i butikkerne. Agua sin gas er vand uden brus, og agua con gas er vand med brus.
Gran Canaria er en ferieø med muligheder for mange forskellige oplevelser. De fleste lejer bil og kører øen rundt, men under havets overflade er der mindst ligeså mange oplevelser. Dykkerselskabet ”Blue Explorers” ”Delphinus” i Tauritodalen er øens bedste selskab. De har skandinavisk personale, der står klar til at hjælpe og vejlede jer, der ønsker at udforske havets bund. For priser osv., hør hos din rejseleder.
Når solen er væk på Gran Canaria, er det køligere. En ekstra trøje og lange bukser kan være nødvendige om aftenen – og på udflugter.
På Gran Canaria er spændingen 230 volt som i Danmark. I nogle tilfælde kræves en adapter, som man kan købe i el-butikker og minimarkeder.
Der findes mange elektronikbutikker med billige varer. Men vær opmærksom på kvaliteten! Bravo Tours anbefaler, at man går i de store kædeforretninger.
Frisører på Gran Canaria er billigere end hjemme. De fleste taler kun spansk. Frisørerne er utroligt dygtige, og man kan flere steder spare op til 50 % i forhold til danske priser. Spørg en rejseleder efter nærmeste frisør.
I Playa del Inglés ligger adskillige internetcaféer i Yumbo-centeret. I Puerto Rico er der internet på Barbacoa i Europa shopping-centret. De fleste hoteller/receptioner tilbyder også WIFI, nogle mod gebyr.
I Spanien serveres hovedsageligt café solo – en lille kop stærk kaffe. Dansk kaffe hedder café filtro. Café cortado er spansk kaffe med et skvæt mælk. Café con leche er en stor kop med halv mælk og halv kaffe. En carajillo er kaffe med brandy.
Kasinoet i Meloneras har åbent kl. 21-04. Husk pas og tækkelig påklædning. Der findes desuden et kasino i San Agustin.
Bravo Tours samarbejder med privathospitalet Hospiten Clinica Roca og lægecentrene Las Palmeras og Centro Medico Mogan (Se dit Bravo Tours kort, hvor de er placeret). Sygehuset har skandinavisktalende personale 24 timer i døgnet, og lægecentrene har det i dagtimerne. Hvis du har brug for læge på dit hotelværelse, så ring på tlf. +34 900 110 120, eller kontakt din rejseleder.

Danske statsborgere er dækket af det blå sygesikring på samme måde som de lokale, altså offentlig sygehus. Clinica Roca er et privathospital. Derfor er det en god ide at tjekke, hvordan man er dækket, inden man søger behandling.

I løbet af ugen er der marked adskillige steder. Her kan man finde det meste, og det kan betale sig at prutte om priserne. Markederne er åbne kl. 9.00-14.00.

Tirsdag – Arguíneguín
Onsdag – Vecindario
Onsdag – Maspalomas
Fredag – Puerto de Mogan
Lørdag – Maspalomas

Hver dag sættes friske nyheder fra Danmark bagerst i informationsmappen på hotellet.
Kontakt Guardia Civil (på engelsk: local police) ved behov. De fleste politifolk taler kun spansk.
Post hedder correos på spansk. Postkontoret ligger på Avenida de Tirajana i Playa del Inglés og bagved turist-informationen i Puerto Rico. Åbningstider i Playa del Inglés mandag-fredag kl. 8.30-20.30 og lørdag kl. 9.30-13.00 samt i Puerto Rico mandag-fredag kl. 08.30-14.30 og lørdag 09.30-13.00. Postkort kan afleveres til rejselederne eller i hotellets reception. Postkasserne er gule.
Der er helt fri påklædning i Spanien, men man bør vise hensyn ved bl.a. kirkebesøg.
Man kan leje scootere i Playa del Inglés. Trafikken er tæt og farlig!
Bravo Tours’ servicetelefon er åben kl. 9.00-19.00. Nødtelefonen er åben døgnet rundt. Ved tilmelding til udflugter henviser vi til rejseledernes hotel-servicetider. Telefonnummeret kan I se i det materiale, I fik udleveret i lufthavnen, eller i vores informationsmappe. Der er ikke altid god dækning på mobiltelefonen. Hvis opkaldet er registreret, vil rejselederne ringe op, når der igen er dækning.
I Spanien er det normalt, at butikkerne lukker i eftermiddagens varmeste timer. Åbningstiderne er almindeligvis kl. 9.00-13.00 og 17.00-20.00. De fleste butikker har åbent lørdag formiddag og lukket om søndagen. I turistbyerne findes dog mange butikker, der har åbent hele dagen hele ugen.
Solen er stærkere på disse breddegrader. Vær ekstra forsigtig, når det blæser, da den brændende sol da ikke mærkes så meget. Smør dig ind med høj solfaktor – specielt i starten af ferien. Små børn er meget følsomme over for solen. Beskyt derfor de små med solfaktor, hat og tyndt tøj. I varmen er væskebehovet stort. En liter pr. dag pr. 10 graders varme anbefales.
Mulighederne for at dyrke sport er mange – fx dykning, windsurfing, fitness, tennis og meget mere. Spørg gerne rejselederen til råds.
På Gran Canaria tales spansk med en speciel dialekt, fordi sproget er blevet blandet med engelsk på grund af de mange sæsonarbejdere og de illegale indvandrere. Resultatet er et charmerende, men anderledes sprog. I turistområderne taler mange også engelsk og tysk. Det er heller ikke ualmindeligt at møde folk, der kan nogle danske gloser.
Findes overalt. I Playa del Inglés er de hvid/røde, og i Puerto Rico er de hvid/grønne og kører alle med taxameter. De kan stoppes på gaden eller ved de mange holdepladser. Man kan også henvende sig i receptionen på hotellet for at bestille en taxi.
Det er billigst at ringe til Danmark fra telefonautomater. For at ringe lokalt rækker det oftest med en 50 cents-mønt, mens udlandssamtaler kræver to euro. Fem minutters samtale til Danmark koster omkring 4,50 euro. Der findes også telefonkort til telefonautomaterne og kort med en kode, der også kan anvendes fra faste telefoner. Visse indkvarteringer har eksterne telefonlinjer på hotelværelserne. Hotellerne har dog oftest højere takster end telefonautomater og telefoncentraler. For at ringe til Danmark: Tast først 0045 og derefter telefonnummeret.
Når klokken er 12 i Danmark, er den 11 på Gran Canaria.
På Gran Canaria er der timesharesælgere mange steder. De dygtige sælgere forsøger at sælge lejligheder. Oftest får de ”ofrene” til at skrabe et lod, som stort set altid giver gevinst. Den skal afhentes på et bestemt sted, hvor sælgerne forsøger at overtale alle til at købe en lejlighed. Bravo Tours fraråder, at indgå aftaler med timesharesælgere.
De Kanariske Øer har været frihandelsområde siden 1852. Derfor er mange varer billige.

Toldregler fra De Kanariske Øer til Danmark:

Man skal være fyldt 17 år for at kunne indføre tobaksvarer og spiritus. Til Danmark må man afgiftsfrit medtage varer omfang til eget forbrug i følgende omfang:

 • Cigaretter 200 stk. eller Cigarillos 100 stk. (maksimalt 3 gram pr. stk.) eller Cigarer 50 stk. eller Røgtobak 250 gram
 • Spiritus 1 liter (over 22 %. Gælder også drikkevarer tilsat spiritus.)
 • Hedvin 2 liter (maksimalt 22 % – herunder champagne, cava, portvin og sherry.)
 • Bordvin 4 liter
 • Øl 16 liter
 • Kaffe 500 gram (aldersgrænse 15 år) eller Kaffe-ekstrat **** 250 gram (aldersgrænse 15 år.)
 • Te 100 gram eller Te-ekstrakt: 40 gram

Andre varer til privat forbrug til en samlet værdi af kr. 3.250.

Lomme- og tasketyve færdes især på meget befærdede steder som markeder, strande og lokalbusser. Efterlad aldrig penge eller værdigenstande ubevogtede og undgå at gå rundt med store pengesummer. De fleste indkvarteringer har safebox, som vi anbefaler at leje. Lås altid døre og vinduer ordentligt, når værelset eller lejligheden forlades. Lås også om natten. Efterlad ikke kreditkort og tjek altid det beløb, der skal skrives under på, når du handler.
Tilmelding til Bravo Tours’ udflugter skal ske dagen før inden kl. 12 til rejselederne på hotellet eller efter velkomstmødet. Betaling refunderes kun ved forevisning af lægeerklæring.
Valutaen i Spanien er euro. Den bedste kurs fås i banken eller på vekslingskontor. Pas skal vises, når rejsechecks og kontakter skal veksles. Der kan også veksles i de fleste hotelreceptioner, men til en dårligere kurs.
Banker og vekslingskontorer har åbent kl. 08.30-14.00. Bedste kurs fås i banken, husk at medbringe pas. Det frarådes at veksle i hotelreceptionen.
I Spanien er det normalt, at butikkerne lukker i eftermiddagens varmeste timer. Åbningstiderne er almindeligvis kl. 9.00- 13.00 og 17.00-20.00. De fleste  butikker har åbent lørdag formiddag og lukket om søndagen. I turistbyerne findes dog mange butikker, der har åbent hele dagen hele ugen.

GOLF

Golf

 

I mere end hundrede år har Gran Canaria været berømt for de mange solskinsdage, der blandt andet gør øen perfekt til golf – enten i de smukke bjerge nordpå og sydpå eller ved klitterne i Maspalomas. På Gran Canaria findes adskillige golfbaner, der er designet af eksperter, og flere smukke baner er på vej. Der er en stigende interesse for at holde sin sport ved lige om vinteren, og da Gran Canaria er et rejsemål med sol året rundt, er det et oplagt sted til vinterens golfferie.

Bravo Tours samarbejder blandt andet med disse baner:

Anfi Tauro Golf

Anfi Tauro Golf i Tauro-dalen ved Mogan er en spændende og opsigtsvækkende 18-hullers-bane, der åbnede i efteråret 2007. Med sit ørkenpræg à la Arizona ligner den ikke nogen anden bane på øen, så her venter virkelig en særpræget oplevelse. Arizona-præget skyldes, at det verdenskendte amerikanske arkitektfirma von Hagge, Smelek & Baril har udtænkt det dramatiske layout, så de grønne fairways snor sig mellem sandede arealer, store palmetræer, kunstige søer, løse klippeblokke og vulkanske bjerge. Banen var mange år undervejs, fordi projektet, der er et resort med luksusvillaer og -lejligheder, på et tidspunkt blev solgt til en investorgruppe, der ikke magtede opgaven
økonomisk. I stedet tog grundlæggeren af Anfi Tauro, nu afdøde, norske Björn Lyng, over og færdiggjorde Anfi Tauro, der desuden har en udfordrende 9-hullers par-3 bane, hvor man gør klogt i at teste sit korte spil, inden det går løs med de store udfordringer på 18-hullers-banen.

Real Club de Golf de Las Palmas

Real Club de Golf de Las Palmas var Spaniens første golfklub, stiftet i 1891. Banen ligger på kanten af vulkankrateret Caldera de Bandama ved velhaverbyen Santa Brigida en halv snes kilometer øst for Las Palmas. Alene banens fysiske beliggenhed i de vulkanske, men også frodige omgivelser med masser af palmer, pinjer og mimoser gør – sammen med udsigten til Atlanterhavet i horisonten mod øst – en runde på Bandama-banen til en stor naturoplevelse. Den berømte banearkitekt Mackenzie Ross tegnede banen, og det gjorde han så godt, at hverken hullernes forløb eller udformning har ændret sig nævneværdigt siden 1957. I det bjergrige terræn varierer hullerne meget rent højdemæssigt, så man skal være i rimelig fysisk form for at klare banen til fods. Højdeskræk skal man heller ikke lide af, hvis man gerne vil kigge ned i det 200 meter dybe og 800 brede vulkankrater, som Bandama efterlod sig.

 

Golf Maspalomas

Golf Maspalomas

Gran Canarias næstældste golfbane, Maspalomas Golf, er en klassisk bane, og den karakteristik skal absolut opfattes som en cadeau i forhold til nye, kommercielle baner, hvor fredfyldt atmosfære måske ikke kommer i første række. Golfturister vender år efter år tilbage til Maspalomas Golf, selvom banen er 40 år gammel. Dét skyldes, at den har 18 hyggelige og regulære huller, hvor intet uforudset overrasker selv førstegangs-gæster, og hvor ingen huller ligger tæt på andre. Velplacerede, synlige bunkers og forholdsvis små greens kendetegner den gå-venlige bane ud til klitterne mellem Playa del Inglés og Maspalomas, og mange ærgrer sig sikkert over, at der ikke som i 1980’erne findes 36 Maspalomas-huller. Heldigvis var det de 18 bedste huller, der blev bevaret.

El Cortijo

Det er ikke just afveksling, der mangler på El Cortijo-banen nord for byen Telde ved motorvej G1 – midtvejs mellem Las Palmas og lufthavnen på Gran Canaria. På de første ni huller ”hyggespiller” man nærmest på et relativt fladt areal, hvor skæve drives ikke straffes særligt hårdt, men siden følger ni kuperede huller, der nærmest er skåret ud mellem klipperne – med sandsynlighed for en scoremæssig katastrofe på hvert eneste hul, hvis man ikke rammer fairway fra teestedet. Når man kører ind til banen fra motorvejen,
ser man kun den flade, første banehalvdel, som nærmest minder om en skotsk links med kunstige jordknolde omkring greens. Derfor forbavses man uvilkårligt, når man konfronteres med dramatikken på de sidste huller. Her skal man flere steder glemme driveren, hvis man kan slå et 2- eller 3-jern fra teestedet. Til og fra El Cortijo passerer man en 18-hullers par 3-bane, Golfcenter El Cortijo. Den kan man spille i projektørlys indtil midnat – en spøjs oplevelse.

Lopesan Meloneras Golf

Lopesan Meloneras golf har direkte udsigt til det blå Atlanterhav fra de fleste huller. Banen ligger på en bjergskråning på Costa Meloneras mellem Maspalomas og bådehavnen Pasito Blanco. Den kendte amerikanske banearkitekt Ron Kirby har designet Lopesan Meloneras Golf, så hullerne falder naturligt ind i bjergskråningen. Banen begynder med et let, fladt par 4-hul, men starthullet indikerer absolut ikke, hvad der venter af besværligheder senere på runden. På to huller skal bolden slås over dybe vulkanraviner, ligesom 1100 store palmetræer kan være forhindringer, hvis man ikke spiller midt på fairways. Tekniske finesser mangler ikke på Meloneras Golf, der har kostet 15 millioner euro og var hele ti år undervejs. Banens vandingssystem er satellitstyret, og alle banens buggies har GPS-system, der fungerer som en kørende baneguide. En særlig salt-tolerant græsart holder banen grøn med mindst mulig vanding.

 

Golf Salobre

Salobre Golf Resort

Der er to 18-hullers-baner på Salobre Golf Resort i bjergene ved Bartolomé de Tirajana nogle få kilometer vest for Maspalomas. Ingen af banerne er lavet for gående, men for kørende golfspillere. Både den gamle og den nye bane har mange tricky huller, hvor vildfarne bolde havner i barske klippepartier – med særdeles uberegnelige rikochetteringer til følge. På den gamle bane ligger nogle af hullerne så tæt, at der er fare for at blive ramt på eller fra en fremmed fairway. Sådan er det ikke på den nye bane, hvor klippegrund adskiller de fleste fairways. Længdemæssigt afskrækker ingen af banerne, men forskellige stancer på de kuperede fairways betyder mange teknisk svære slag.


Faktaboks

FAKTA OM SPANIEN OG GRAN CANARIA

 • Statsform: Konstitutionelt monarki De Kanariske Øer er en selvstyrende region.
 • Areal:
  Spanien: 504.782 km².
  Gran Canaria: 1.532 km².
 • Befolkningstal:
  Spanien: 47 millioner.
  Gran Canaria: 850.391.
 • Hovedstad:
  Spanien: Madrid 3,3 millioner indbyggere.
  Gran Canaria: Las Palma de Gran Canaria: 383.343.
 • Religion:
  Spanien: Katolikker (95%), muslimer (1,2%).
 • Officielt sprog: Spansk, castiliansk.
  Regent: Felipe Juan Pablo Alfonso (Felipe d. 6).
 • Valuta: Euro.
 • Klima: Subtropisk.
 • Regionalt overhoved: José Miguel Bravo de Laguna.
 • Højeste punkt:
  Spanien: Pico del Teide på Tenerife (3,718 meter).
  Gran Canaria: Poza de las Nieves (1.949 meter).
 • Hovederhverv: Turisme 60 %, Industri 25 %, landbrug 10 %.

HELLIGDAGE

 • 1. januar: Nytårsdag
 • 6. januar: Hellig tre konger
 • Februar/marts: Karneval
 • 19. marts: Skt. Josephs dag
 • Påsken: Skærtorsdag, langfredag, påskedag
 • 29. april: Øernes indlemmelse i Spanien
 • 1. maj: Arbejdernes dag
 • 30. maj: Kanarieøernes dag
 • 2. torsdag -efter pinse: Kristi legemes fest
 • 25. juli: Sct. Jacobs dag
 • 15. august: Marias Himmelfart
 • 12. oktober: Columbus’ dag
 • 1. november: Allehelgens dag
 • 6. december: Grundlovsdag
 • 8. december: Marias undfangelse
 • 25. december: Juledag (2. juledag fejres ikke)

Se også disse artikler