Inspiration til rejser hos Bravo Tours
Vilamoura
Rejseguides

Den Store Rejseguide til Algarve

VELKOMMEN TIL ALGARVE

Algarve er Portugals sydligste region og et meget populært feriemål. Algarve er nemlig kendt for sine mange solskinsdage, mange flotte maleriske strande og masser af oplevelser. En stor historie – historiske kirker, monumenter og fæstningsborge. Det kuperede landskab er fyldt med smukke naturreservater og hyggelige landsbyer.

Historisk har Algarve været et eftertragtet område. Fønikerne og grækerne har været her, indtil romerne fik overtaget. Araberne har også sat et stort præg på området, især på arkitekturen med karakteristiske skorstene med særprægede mønstre, former og kakler. I 1249 generobrede Portugal området.

VIDSTE DU, at Algarve-kystens indbyggertal stiger til over det dobbelte i sommersæsonen?


OMRÅDER

Albufeira

VilamouraBesøg ”slottet ved havet”, som byen bliver kaldt. En smuk beliggenhed mellem vilde klipper og milde strande tiltrækker hvert år mange turister. Tag ind til den gamle by, hvor de små hvidkalkede huse ligger i de brostensbelagte små gader. Gå på gastronomisk opdagelse på en af de mange restauranter i gaden ”The Strip”, hvor du også finder mange barer.

I den vestlige del af byen – ikke langt fra den gamle by – ligger Albufeiras flotte marina, der med sin hyggelige havneatmosfære giver dig mulighed for at sejle på eventyr på Atlanterhavet.

Vilamoura

Nyd Vilamouras glamour, sportsaktiviteter, attraktive strande og et fredfyldt lokalområde. De velhavende elsker byen og ankommer tit i store luksuriøse biler eller lystbåde. Ved marinaen finder du også byens mange anerkendte restauranter og caféer.

Armacao de PeraArmação de Pêra

Armação de Pêra er et af de ældste feriesteder på Algarve. Det er en hyggelig lille turistperle, som ligger 15 km vest for Albufeira. Byen emmer af atmosfære og lokal stemning. I hovedgaden finder du mange spændende butikker, og i den østlige bydel har husene beholdt sin originale karakter, fiskerbåde malet i klare farver og masser af førsteklasses restauranter. Besøg fx et af de mange spisesteder på strandpromenaden og nyd den fantastiske udsigt. Stranden strækker sig helt til Salgados og er en af Portugals bedste strande.

Faro

Faro er det administrative center og hovedby for Algarve-regionen. Byen ligger tæt på en lagune og det unikke naturreservat, Ria Formosa. Besøg også den store marina og den velbevarede historiske bydel. Her er ruiner fra romer- og arabertiden, og den store Sé-katedral, hvor du kan komme op i kirketårnet og nyde udsigten.


OPLEV ALGARVE

Ponta da Piedade

Quarteira-markedet

Oplev det farverige, brogede og spændende Quarteiramarked! Markedet byder på en bred vifte af varer og souvenirs fx bomuld, smykker, armbånd, fodtøj, tasker og keramik. Efter et par timer kører vi videre mod den hyggelige marina i Vilamoura. Efter en opblomstring af Vilamoura by i 1960’erne er marinaen blevet opholdssted for rigtig mange anerkendte restauranter og cafeer.

Algarves seværdigheder

Mærk historiens vingesus på vores stjernetur Algarves seværdigheder, hvor vi besøger det sagn- og myteomspundne middelalderlige slot i Silves. Mange forskellige besættere har erobret Portugal, og det har gennem tiden gjort landet til et utroligt kulturrigt land med mange historiske levn. Vi nyder udsigten i en 902 meters højde fra toppen af Fóia, som er Algarves højeste punkt. På vejen op til Fóia vil vi også passere bjergbyen Monchique, som byder på fantastiske panoramaudsigter, dejlig frisk luft og utrolig meget charme. I byen Lagos får vi historien om Portugals gyldne århundrede, og sidst, men ikke mindst besøger vi de fascinerende klippeformationer Ponta da Piedade og ”Verdens Ende”.

Lisabon

Lissabon

Oplev Portugals hovedstad, kulturarv og en moderne storby. Vi passerer den flotte ”25. april-bro”, der er verdens 20. længste hængebro, som mange sammenligner med ”The Golden Gate Bridge”. Besøg Belém, det berømte tårn Torre de Belém og Jerónimos Kloster. I Lissabons centrum går vi på opdagelse i de gamle, smalle gader i Alfama og slentrer i det moderne område Baixa.

Jeepsafari

Oplev Algarve fra en helt anden side og udforsk det frodige lokalområde, der byder på traditioner og smuk natur. Nord for Algarves kyststrækning finder du et unikt landskab, med stejle skrænter, rislende floder, smukke udsigtspunkter, som alt sammen bliver oplevet på tæt hånd i en åben jeep. Glæd dig til den smukke landsby Alte, der har traditionel landsbycharme og snoede stræder med hvidkalkede huse, smagsprøver på lokale varer fx økologiske marmelader og fignesnaps, og frokost på en charmerende restaurant, hvor alt på menuen naturligvis kommer fra områdets egen produktion.


LOKALE ATTRAKTIONER

Der er utallige oplevelser og lokale attraktioner i Algarve. Her kan du læse et udvalg – men vi har rigtig mange forslag til, hvad du kan opleve på din ferie. I informationsmappen på hotellet kan du læse om flere spændende attraktioner, og du er selvfølgelig altid velkommen til at spørge din rejseleder.

Insonia

Nyd en to timers sejltur med vind i håret og kilden i maven ude på Atlanten. Via dygtige marinebiologer lykkes det meget ofte at finde de legesyge vilde delfiner. Udover en delfinsafari, sejler båden ind i smukke grotter, og forbi nogle af kystens fineste strande samt unikke klippeformationer.

Slide & Splash

Slide & Splash er 1200 m2 til sjov og ballade – et vandland for vandhunde med utallige rutsjebaner. Du kan også nyde solen i afslappende grønne omgivelser. Du kan købe din billet hos din rejseleder.

Bravo-skibet

Bravo-skibet sætter sejl ud fra Albufeiras marina, man bliver i et roligt tempo sejlet ud på det turkisblå hav. Det er oprindeligt en gammel sardinfiskerbåd, hvorfra vi vil nyde det smukke farvespil fra kysten og de elegante klippeformationer. Medbring badetøj, hvis man ønsker at bade i det friske Atlanterhav.

Aquashow

Aquashow er det absolut største vandland i Algarve med masser af muligheder for at prøve vandrutsjebaner for hele familien. Derudover kan man også prøve sig frem på en Europas største vandrutsjebaner med en højde på 32 meter.

Cliff Richards vingård

Oplev en eksklusiv dansk rundvisning på vinmarkerne, produktionen på Quinta do Miradouro og nyd smagningen af Sir Cliff Richards vine Vida Nova. Der er flere rundvisninger hver dag, afhængig af sæsonen, derfor er det vigtigt at reservere plads. Du kan gøre det hos din rejseleder. Åbent mandag til fredag kl. 10.00-17.00 (lukket kl. 13.00-14.00).

Zoomarine

Her kan man komme helt tæt på delfiner og søløver, se på alle de mange farvestrålende fisk i de forskellige akvarier. Desuden kan man få en forfriskende dukkert i vandlandet, gå på opdagelse i dinosaurparken, slappe af i 4D biografen, lave sjov med de skøre pirater, og se spændende shows med delfiner, søløver, sæler, papegøjer og rovfugle.

Parken er netop blevet kåret til den bedste forlystelsespark i Portugal, og der er meget i vente for alle aldre.

 

Insonia bådtur Delfiner

 

Bravo Skibet

 

Vinlandet i Douro-Valley

 

Zoo Marina


REJSELEDERNES HEMMELIGHEDER

Bravo Tours’ rejseledere bor i Algarve. De kender derfor alle områdets små hemmeligheder og ved, hvor du skal tage hen for at få de bedste oplevelser.

Flamingoer ved Ria Formosa

Fantastisk natur

Gå en tur i Lagoa dos Salgados – et fredet vådområde 3 km vest for Albufeira. Tag en lang gåtur på de fine stier, og nyd den smukke natur med havet i baggrunden. Området er udpeget til et vigtigt fugleområde med bl.a. flamingoer, storke, hejrer og den truede hvidøjet and.

Benagil Grotte

Udforsk Algarves hemmelige grotter

Udforsk Praia da Galé’s lange strande med fine klippeformationer i gyldne farver og små grotter. Besøg en af de to restauranter, der er bygget på træterrasser og nyd et glas Vinho Verde – en portugisisk grøn vin med en frisk perlende konsistens.

Ria Formosa Beach

Portugals paradisstrande

Faro lufthavn er placeret i Ria Formosa Naturreservat, som dækker over et areal på 17.000 hektar. Her finder du små beboede og ubeboede øer med paradisstrande. Sejl rundt og oplev et enormt fugleliv, spis fantastiske fisk og skaldyr – prøv Ria Formosa.


MAD OG DRIKKE

Algarve Mad

Prøv nogle af de fantastiske lokale retter, som det portugisiske køkken byder på.

Frango ”piri piri”

Kylling med en speciel chili-sovs – typisk overalt i Algarve. Er du glad for stærk mad, kan du altid ønske lidt ”piri piri” sovs til din mad, uanset hvad du bestiller.

Krydderier fra Portugals opdagelsesrejser

Meget portugisisk madlavning er krydderi-baseret, takket være Vasco da Gama og andre søfarende. De hentede peber, nelliker, karry, muskatnød, kanel og en række pikante fødevarer til landet – og de danner basis for mange retter i dag. Et typisk måltid i Portugal starter med en ”kuvert”, hvilket er et udvalg af appetitvækkere, så som gede- eller fåreost, sardinpaté, smør, oliven og friskbagt brød.

Drikkevarer

Rødvin (vinho tinto) og hvidvin (vinho blanco) dyrkes i vid udstrækning i Algarve-området, men Portugal er særlig kendt for sin vinho verde med en perlende konsistens. Portvin stammer fra byen Porto – nogle af de mest kendte portvinshuse er Smith Woodhous – Graham – Ferreira – Nieport – Burmester – Sandeman – Ramos Pinto – Rozés – Taylor. Portugisiske øl hedder bl.a. Sagres og Super Bock. En typisk kop kaffe i Portugal er ikke som i Danmark.

Desserterne

Varierer fra blandet frugt til meget søde kager, mandelkager, buddinger eller andet sødt. Prøv fx den meget traditionelle kage Pastel de Nata eller Bolos de arroz.

Cataplana

Gryderet med frisk fisk, skaldyr, rejer og kartofler, samt diverse forskellige krydderier dampet i lidt grøn vin (vinho verde). Retten tilberedes i en lukket gryde, der enten er lavet af kobber eller af jern. Retten kendetegner særligt Algarve-kysten, og når den serveres, får man hele gryden ind på bordet.

Bacalhau (klipfisk)

Bacalhau er portugisernes nationalret og stammer tilbage fra deres tider som opdagelsesrejsende nation. Portugal sejlede ved en fejl til Canada, men de vendte hjem, da klimaet ikke passede dem. De saltede klipfisken og tog den med, og i dag er den Portugals nationalret, og kan tilberedes på mindst 365 forskellige måder – én til alle årets dage. Der er dermed god mulighed for at smage bacalhau på en måde, der falder i din smag.


KORT OVER ALGARVE

 


VÆRD AT VIDE OM ALGARVE

Lægen, receptionen eller rejselederne kan oplyse, hvor du finder det nærmeste apotek. Du kan kende apoteket på sit grønne eller blå kors. Husk kvittering og recept ved køb af lægeordineret medicin.
Du kan købe britiske og tyske aviser i området. Vi opdaterer også informationsmappen med danske nyheder.
På flere af de store strande er opstillet liggestole, som du kan benytte mod gebyr. Her er også livredder. Der er også flag – grønt flag betyder, at du sikkert kan bade, gult flag betyder, du skal være forsigtig og rødt flag betyder, at badning frarådes.
I bankerne får du altid den bedste vekselkurs. Det er en god ide at medbringe passet i banken. Bankerne har også hæveautomater, som tager de mest almindelige kreditkort – vi anbefaler, du bruger disse, når du hæver penge.

Hver gang du hæver, opkræver din egen bank et gebyr. Du kan maksimum hæve 200 euro om dagen, svarende til cirka 1500 danske kroner.

Derudover skal du være opmærksom på, at hæveautomaten kræver en 6-cifret pinkode, men du skal blot taste dine normale 4-cifret kode.

Bravo Tours samarbejder med Auto Jardim. Se priser og modeller i informationsmappen eller spørg din rejseleder.
Algarve har et godt busnet med mange stoppesteder. Der er køreplaner i Bravo Tours’ informationsmappe på hotellet.

Bybusser/Giro
I Albufeira er der 4 forskellige ruter i forskellige farver. De to ruter – Azul (blå) og Verde (grøn) – kører i den nye bydel samt den moderne bydel. Forskellen på de to ruter er praktisk talt kun, at de kører i hver sin retning rundt i byen. De to sidste ruter er begge røde (Vermelha 1 og 2) og kører ud i den vestlige og gamle del af byen. Vil du besøge den nye marina i Albufeira, skal du tage rute 1. Alle 4 busruter starter og slutter ved den store busterminal. Herfra er der forbindelser til alle nærliggende byer, bl.a. Guia, Galé, Loulé, Silves, Vilamoura samt Faro.

Portugiserne tager normalt ikke hensyn til cykellister i trafikken, og der er kun få cykelstier på Algarve-kysten. Bravo Tours står derfor ikke inde for cykeludlejning.
Betjeningen på restauranter er inkluderet i prisen. Har maden og betjeningen været i orden, er det god kutyme – at betale lidt ekstra for den gode oplevelse. Mange giver også lidt til stuepiger, chauffører og andet personale – hvis de har udvist rigtig god service.
Algarve har de perfekte rammer for at opleve det bedste af den undersøiske verden. Se mere i informationsmappen eller spørg din rejseleder.
Det er 230 volt vekselstrøm som i Danmark.
Har åbent mandag til fredag kl. 09.00-19.00, men de mindre butikker holder lukket midt på dagen fra kl. 13.00-14.30. De fleste lukker lørdag kl. 16.00 og søn- og helligdage, men i turistområderne holder mange butikker også åbent i weekenden. De store supermarkeder og varehuse holder åbent mandag-søndag kl. 10.00-22.00.
På afrejsedagen skal du forlade værelserne senest kl. 12.00 ifølge internationale hotelbestemmelser – også selvom du først skal flyve sent på aftenen. Hotellet kan som regel tilbyde opbevaring af bagage samt bade- og omklædningsforhold Nogle gange er det muligt at leje værelset hele afrejsedagen mod betaling. Ved ankomst kan du tidligst forvente at værelset er klart kl. 14.00. De portugisiske huse/bygninger er ikke så godt isolerede, så der kan være meget lydt. Hotellerne beder om ro efter kl. 23.30.
Det danske konsulat ligger i Faro.

Adresse: Consulado da Dinamarca, Rua Conselheiro Bivar 10 – 1 dto.

Telefon: 00351 289 803 010.

Konsulatet har åbent mandag-fredag kl. 9.30-13.00 og 14.30-16.30. Den danske ambassade ligger i Lissabon og kan kontaktes inden for samme tider som konsulatet på telefon 00351 213 512 960.

Næsten samme regler gælder her som i Danmark. Sikkerhedssele er obligatorisk, alkoholgrænsen er 0,5 promille, der svarer til en almindelig øl. Hvis du bliver indblandet i et trafikuheld, dækker forsikringen kun, hvis du har kørt med en alkoholpromille på 0,0. Biler fra højre har forkørselsret med mindre andet er angivet. Bøder for spirituskørsel, fartovertrædelser og farlig kørsel er meget høje, og der kan idømmes fængselsstraf, hvis overtrædelserne er store. At tale i mobiltelefon under kørsel giver en bøde på 120 €.

Mortorvejsafgift på motorvej A22 i Algarve
Den portugisiske regering indførte i 2011 en motorvejsafgift for alle brugere af den portugisiske motorvej A22 på Algarve. Ingen udlejningsbiler er udstyret med ”brobizz”. Den officielle vejledning er derfor: At man som besøgende, 48 timer efter man har kørt på en betalingsvej i en udlejningsbil, kan betale afgiften på et CTT posthus (findes i alle byer) eller i de forretninger, der skilter med ”PAYSHOP” (med et lille ekstra gebyr på 31 cent). Her skal bilens nummerplade oplyses. Dette skal ske senest fem hverdage efter brug af motorvejen.

Skulle det blive nødvendigt med lægehjælp i løbet af din ferie, er du meget velkommen til at kontakte din rejseleder. Du skal bruge dit blå kort eller din private rejse-/sygeforsikring. Vi anbefaler, du benytter en af de klinikker, som vi samarbejder med, hvis du har privat forsikring. Se telefonnummer og adresse i informationsmappen eller kontakt din rejseleder. Hvis du har en rejseforsikring, skal du altid kontakte dem vedr. betaling – du kan også lægge ud, men husk altid at gemme alle kvitteringer.
Ring 112 i de akutte situationer, som gælder både til ambulance, brand og politi. Ved mindre uheld, kontakt din rejseleder for nærmeste politistation.
Det koster 0,68 € at sende et almindeligt postkort eller brev til Danmark. Ofte kan du sende posten fra hotellets reception. Du kan også sende breve fra de røde postkasser i byerne.
Du kan altid komme i kontakt med din dansktalende rejseleder. Vores servicetelefon er åben 24 timer i døgnet. Du finder telefonnummeret i inspirationsmappen på dit hotel/lejlighed.
Kørsel med taxi er billigere end i Danmark. Taxien er ledig, når det grønne felt lyser. Du kan bestille taxaen i receptionen mod et mindre gebyr. Tlf: (+351) 289 583 230

Taksten beregnes efter:
1: Om der køres i et begrænset område uden for byen.
2: Om det er kørsel på søn- og helligdage eller kl. 22.00-06.00.
3: Om det er kørsel i selve byen.

I alle taxier anvendes taxameter. Starttaksten er højere om natten og på helligdage end i dagtimerne på hverdage. Der betales tillæg for bagage.

Du må afgiftsfrit indføre:

10 liter spiritus eller 20 liter hedvin
800 cigaretter eller 200 cigarer eller 400 cerutter

Albufeira har et turisttog, der i pendulfart kører rundt i byen med fire forskellige stoppesteder – ”The strip”, ”Modello” (indkøbscenter), ”den gamle bydel” og ”Restaurant de tre palmer”. Toget kører hvert 20. min og er et godt alternativ til de offentlige busser. En enkeltbillet koster ca. 2,5€, mens en dagsbillet til ca. 4€.
På hotellerne kan du leje en safebox til opbevaring af pas, penge osv. Vær altid opmærksom på dine værdigenstande – især i de større byer og på markeder. Skulle uheldet være ude, kan du spærre dine kort på et af telefonnumrene:

Dankort, Visa/Dankort, Visa Electron:
+45 44 89 29 29

MasterCard, Maestro, American Express:
+45 44 89 27 50

Møntenheden i Portugal er Euro. 1 € svarer til ca. 7,50 kr., og er delt i 100 cent (ligesom vores 100 øre).

Sedler findes i:
5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 €.

Mønter findes i:
1, 2, 5, 10, 20, 50 cents og 1 og 2 €.

Du veksler i bankerne til den bedste kurs. Du kan også gøre det i receptionen på de fleste hoteller eller hæve penge i bankernes hæveautomater.

GOLF

Lorenzo Golf

Portugals Algarve-region er et af Europas smukkeste golfområder, og der er gode baner i både Vilamoura og Albufeira. I førstnævnte ferieby ligger mange internationale topklassebaner indenfor kort afstand. Her kan du læse mere om de mange spændende baner. Husk, du er altid er velkommen til at kontakte din rejseleder for at høre mere om dine muligheder.

Vale do Lobo Royal

GolfEt besøg, du sent vil glemme! Banen er næsten verdensberømt for hul 16, der eftersigende er det mest fotograferede hul i verden – et par 3 hul, hvor der skal slås tværs over en dyb kløft. Banen er også kendt for smalle fairways og forholdsvis små, ondulerede greens.

Vale do Lobo Ocean

Den ældste af de to Vale do Lobo-baner, der har en smuk beliggenhed med meget fyrreskov og en flot havudsigt fra flere af hullerne. Banen har et helt unikt design, som kan tage pusten fra enhver spiller.

Oceânico-banerne

Oceânico er et af verdens største golfresorts, og med otte baner er der gode muligheder for at finde en bane, der passer lige til din smag. Du kan sammensætte din golfpakke som du har lyst og spille lige netop de baner, du drømmer om.

Oceânico – Old Course

En udpræget parkbane og kendt for de mange gamle pinjetræer, som bringer ro i sjælen. Denne bane er for mange spillere favoritbanen, og man kan ikke undgå at lade sig fascinere af, hvor velholdt banen fremstår. Nyd den uanset handicap.

Oceânico – Millenium

Karakteriseret ved vidt forskellige for- og bag-ni! De første ni huller spilles i pinjeskoven, hvor de store træer ofte (modvilligt) bringes i spil. Til gengæld åbnes der på de sidste ni huller, hvor det åbne landskab og de mange bunkers præger udsigten.

Oceânico – Laguna

Den åbne bane ligger tæt på vandet og har meget vand i spil. Banen har 11 huller, der er omkranset af vand. Laguna er ikke specielt kuperet, hvilket ellers kendetegner mange baner i Vilamoura-området.

Oceânico – Pinhal

En af de ældre baner i området. En del af banen bugter sig langs de mange, smukke ferievillaer i området. De velplacerede bunkers gør banen underholdende, spændende og udfordrende på samme tid.

Oceânico – Victoria Course

Kendt som mesterskabsbane til fx Portugal Masters på EuropeanTouren og er designet af en af de største legender i sporten, Arnold Palmer. Victoriabanen er Portugals længste fra backtee, men de fem teesteder gør det muligt for alle at spille den udfordrende bane.


ÅBEN REJSEGUIDEN SOM BLADREKATALOG

Faktaboks

FAKTA OM ALGARVE

  • Areal: 5.412 km²
  • Indbyggere: ca. 450.000
  • Hovedby: Faro
  • Religion: Romersk-katolsk
  • Valuta: Euro

DE 3 BEDSTE REJSETIPS

  • Nyd livet på nogle af Europas bedste strande
  • På din ferie skal du helt sikkert spise fisk og skalddyr – det fås ikke bedre end her!
  • Tag på udflugt i Algarves bagland – der er store oplevelser, uanset om du er til kultur, historie eller ren afslapning.

Se også disse artikler