Find rejser til Mallorca her
Inspiration til rejser hos Bravo Tours
Rejseguides

Den store rejseguide til Mallorca

Mallorca er en af danskernes foretrukne feriesteder. Her er vores uddybende rejseguide til Mallorca.

VELKOMMEN TIL MALLORCA – alt det bedste samlet på et sted

Det er ikke uden grund, at Mallorca i mange år har været et af danskernes foretrukne feriemål. Øen har næsten alt – varieret natur, smukke bjergkæder, hyggelige bjerglandsbyer, fantastisk gastronomi og lange børnevenlige sandstrande. Nyd Palmas kosmopolitiske miljø, cykle eller vandre i bjergene, spil golf, fest eller slap af på Mallorcas 550 km lange kyststrækning.

Mallorca er en del af den baleariske øgruppe, der også består af Menorca, Ibiza, Caprera, Formentera og andre små øer. Historisk har der altid været stor interesse i øen på grund af dens strategiske placering i Middelhavet. Romerne har bl.a. sat sit præg på øen, og araberne lærte fx mallorcinerne at bygge terrasser til landbrug.

I 1479 blev Mallorca en del af det spanske kongerige. Under Francos styre frem til 1975 blev det forbudt at tale og skrive det mallorcinske sprog. I dag har Mallorca demokrati, og Felipe er Spaniens 6. konge.

VIDSTE DU, at Mallorca er på størrelse med Bornholm og Fyn tilsammen?

 


OMRÅDER PÅ MALLORCA

Mallorca Palma

Palma de Mallorca

Der er så meget at opleve i denne prægtige by. Gå en tur i centrum, hvor gaderne er som små labyrinter – et levn fra romernes indtog for over tusind år siden. Besøg La Seu katedralen, der er den smukkeste historiske bygning på De Baleariske Øer. Kig forbi børsbygningen Sa Llotja, den gamle bydel, Palau de Almudaina, Gran Hotel og herskabelige huse. Shop løs i de eksklusive forretninger og nyd livet på en af de mange fortovscaféer.

Palmanova

Det bedste sted at nyde en solnedgang. Ved kysten finder du turisternes paradis – strande, hyggelige caféer og vandsportsaktiviteter, men bag byen er landet fyldt med frugtbare mandel- og oliventræer, steneg og fyrretræer.

Cala Mayor

Danskernes mest populære feriemål i 1970’erne. I dag er området renoveret, og mange nationaliteter besøger stadig feriebyen. I udkanten finder du den spanske kongefamilies sommerresidens, Marivent Slottet. Nyd synet af luksusbådene, som ligger i marinaen.

Alcudia Strand

Alcúdia

På den nordlige del af Mallorca finder du den eftertragtede ferieby Alcúdia. For børnefamilier er byen det rene paradis med skønne og børnevenlige strande. Her kan du også dyrke alle former for vandsport, cykle og vandre.

C’an Picafort

Ca. 12 km fra Alcúdia finder du den hyggelige by C’an Picafort. Nyd den afslappede stemning i den gamle fiskerby, slap af på den fine og børnevenlige strand eller gå en tur på den bilfri strandpromenade.

Santa Ponsa

Besøg den beskyttede bugt med den brede, hvide sandstrand og klipper, intenst blåt vand og grønne pinjetræer. Et stenkors minder dig om, at det var her, Jaime I af Aragon gik i land i 1229 og erobrede øen.

Puerto Pollensa

Nok en af de smukkeste feriebyer på Mallorca. Hyggelig atmosfære, dejligt havneområde og flot strandpromenade omgivet af bjerge, marker og fine sandstrande. Naturen er perfekt til vandreture ved idylliske bugter.


Oplevelser på Mallorca

Dragegrotte på MallorcaFortryllende dragegrotter

Vi starter dagen på en af Mallorcas mest kendte perlefabrikker, inden vi fortsætter til Porto Cristo og dragegrotterne. Vi bevæger os ned ad smalle passager, mens vi beundrer de oplyste drypstensformationer. Dybest i grotten kommer vi til den store underjordiske sø, Martell. Her hører vi en smuk klassisk koncert fra de små oplyste både, der kommer sejlende ind på søen. På hjemvejen gør vi et stop ved en keramikbutik, hvor der også er smagsprøver på øens mange likører.

Flamencoshow ”Es Fogueró”

Oplev Europas største flamencoshow i den smukke teaterrestaurant Es Fogueró. Det spanske temperament slår gnister i showet med dans, sang og musik. Flamencomusicalen har romanfiguren Don Quixote i hovedrollen og handler om både spansk blod, eventyr, kærlighed og sindssygdom.


 

Det lokale Mallorca – AppelsindalenAppelsindalen

Turen går til appelsinplantagen ”Sa Vinyassa”, som ligger i udkanten af byen Soller på Mallorcas nordvestkyst. Byen ligger for foden af nogle af Mallorcas højeste bjerge, der er en del af bjergkæden ”Serra de Tramuntana”. Placeringen betyder, at der bliver ekstra varmt i den lille ”gryde”, og det gør efter sigende appelsinerne ekstra søde. Vi går en tur gennem plantagen, hører om de forskellige træer og nyder den vidunderlige udsigt, duft og det skiftende farvespil. Vi slutter dagen af hos ejerne, der serverer et godt hjemmelavet mallorcinsk måltid. En lokal og autentisk oplevelse.


 

Mallorca Formentor StrandRobinson Boat – kun fra Alcúdia

En hyggelig bådtur for hele familien. Sejl med på eventyr langs kysten, og er du heldig, omkranser de legende delfiner båden. I løbet af dagen er der flere badestop, hvor du kan snorkle og bade i det azurblå hav eller slappe af på Formentor-stranden. Du kan også nyde en god frokost om bord på båden.

Cowboy for en dag – Rancho Grande

Tag afsted på hesteryg. Uanset om du er øvet eller nybegynder, kan du være med. Kom helt tæt på Mallorcas fortryllende natur – og vil du ikke selv ride, kan du tage en tur med hestevognen ”Sangria-express”. Nyd en god middag, sangria og sodavand. Prøv kræfter med linedans og slap af i godt selskab.


 

Mallorca Son Amar ShowImponerende show og middag – Son Amar

Nyd en tre-retters menu og rød- og hvidvin i den gamle, smukke mallorcinske herregård fra 1700-tallet. Læn dig tilbage og se et show i verdensklasse! Flamenco, klassisk ballet, akrobatik og komik vil fortrylle dig og tage dig med på en rejse gennem flere lande. Selv børn vil nyde aftenen med strålende dragter og flotte danse.

 


LOKALE ATTRAKTIONER

Der er utallige oplevelser og lokale attraktioner på Mallorca. Her kan du læse et udvalg – men vi har mange flere forslag til, hvad du kan opleve på din ferie. Du er selvfølgelig altid velkommen til at spørge din rejseleder til råds.

Aquacity

Et af verdens største vandlande. Her finder du et utal af vandrutsjebaner, poolområder med bølger, baderinge osv. Vandlandet er en stor park, hvor der er også er små barer og restauranter. Du kan også leje liggestole, nyde solen og slappe af. Det perfekte sted for vandhunde i alle aldre.

Sightseeing i Palma

I Palma er der meget at se og opleve – og det er let at komme rundt med turistbussen. Der er flere forskellige ruter, og når du har købt billet, står du blot af og på, som du har lyst. Din billet gælder i 24 timer, og du får høretelefoner og informationer med på forskellige sprog. En fantastisk måde at opleve den smukke by. Køb din billet hos din rejseleder.

Golf Fantasia

Oplev intet mindre end 54 fantasifulde minigolfbaner i Palmanova. Her er udfordringer for alle, når du spiller dig gennem mystiske grotter og tæt på brusende vandfald.

Western Park

Et fantastisk vandland ved Magalluf fyldt med vandrutsjebaner. Et hyggeligt sted for hele familien.


REJSELEDERNES HEMMELIGHEDER – 3 GODE TIPS

Bravo Tours’ rejseledere bor på Mallorca. De kender derfor alle øens små hemmeligheder og ved, hvor du skal tage hen for at få de bedste oplevelser.

Palma BoulevardMallorcas caribiske strand

Besøg den uspolerede strand Es Trenc på Mallorcas sydkyst. Her finder du et ægte strandparadis med hvidt sand og krystalklart vand. Gå en tur langs stranden og find dit eget fredelige spot, hvor du kan slappe af hele dagen.

Det ukendte Palma

Hovedbyen Palma har så meget at byde på. I den gamle bydel finder du fx mange smukke restaurerede bygninger og palæer med de smukkeste gårdhaver ”patios”. Besøg Es Jonquet, et ukendt område for mange turister. Det er nærmest en lille fiskerby midt i storbyen, hvor du kan nyde synet af de gamle huse og møller, der symboliserer kvarteret.

Nyd en middag med formidabel udsigt

Lidt udenfor Alcúdia finder du Restaurante Mirador de la Victoria. En absolut favoritudsigt hvad angår udsigt og god mad. Restauranten ligger i et privilegeret naturområde med udsigt over Pollensabugten. Du nyder udsigten 150 meter over havets overflade og har Tramuntanabjergkæden i baggrunden. Her kan du også prøve den lokale mallorcinske mad.


MAD OG DRIKKE

Mallorca Paella

Prøv det lokale mallorcinske køkken og de mange spændende spanske retter.

 • Gazpacho: Kold tomatsuppe med agurk, peberfrugter og hvidløg.
 • Sopas Mallorquinas: Masser af grøntsager, lidt svinekød og tynde skiver af brød. Det er ingen suppe, snarere en sammenkogt ret.
 • Tumbet: Skiveskårne squash, auberginer, kartofler og peberfrugter, som først steges i olie og derefter overhældes med en tomatsovs.
 • Arroz Brut: Det er en meget kraftig suppe, som består af ris, kød og grøntsager.
 • Frito Mallorquín: En slags biksemad bestående af lever, nyre, svinekød, kartofler, peberfrugter og sommerløg.
 • Conejo con cebolla: Kanin stegt med masser af løg.
 • Aioli: Hvidløgsmayonnaise.
 • Lechona: Pattegris.
 • Escaldums: Sammenkogt kyllingeret med kartofler.
 • Gambas al ajillo: Rejer i hvidløg.
 • Lomo con col: Svinekød pakket ind i kålblade.
 • Ensaimada: Mallorcinsk wienerbrød.
 • Gató de Almendra: Mandelkage, som ofte serveres sammen med mandel-is.

Paella

Spaniens nationalret. I denne ret indgår ud over ris et utal af ingredienser, hvoraf de vigtigste er kylling, rejer, blæksprutte, muslinger og grøntsager.

Tapas

Mange forskellige småretter, hvoraf nogle serveres kolde og andre varme. Mange spaniere spiser tapas som en appetitvækker.

Spanske vine

De spanske vine er i verdensklasse. Nyd dem på din ferie – og spar mange penge. En god spansk vin, der i Danmark koster 3-400 kr. på en restaurant, kan du her købe til ca. 25 euro. I supermarkederne er prisforskellen den samme.

 


VÆRD AT VIDE OM MALLORCA

Lægen, receptionen eller rejselederne kan oplyse, hvor du finder det nærmeste apotek. På spansk hedder apotek ”farmacia” – du kan kende det på det grønne kors.
Åbningstider:
Mandag-fredag kl. 9.30-13.30 og kl. 17.00-20.00.

Der er altid et vagtapotek, der har åbent udenfor åbningstiderne. Du kan se hvilke ved apotekerne, spørge din rejseleder eller i receptionen på dit hotel. Husk  kvittering og recept ved køb af lægeordineret medicin.

Du kan i højsæsonen købe danske aviser fra dagen før i enkelte kiosker.

På Mallorcas 554 km lange kyststrækning finder du 140 strande og bugter. Der er brede sandstrande med lavt vand og god sandbund og smalle, smukke klippestrande. Flere af Mallorcas strande har fået det blå flag. Det betyder, at vandet er rent og klart, at strandene holdes rene for affald, at handicappede har let ved at komme frem, og at der er livreddere på stranden. Du kan leje liggestole og parasoller på strandene. Der kan være badeforbud, hvis understrømmen er kraftig eller hårde vinde. Vær derfor opmærksom på strandenes flagsystem:

Grønt flag: Tilladt at bade.

Gult flag: Vær forsigtig.

Rødt flag: Forbudt at bade.

Bankerne har åbent mandag-fredag fra kl. 8.30-14.00. Her får du altid den bedste vekselkurs. Det er en god ide at medbringe passet i banken.

Bankerne har også hæveautomater, som tager de mest almindelige kreditkort – vi anbefaler, du bruger disse, når du hæver penge. Hver gang du hæver, opkræver din egen bank et gebyr. Du kan hæve ca. 250 euro om dagen svarende til 2.000 danske kroner.

Hvis du gerne vil udforske Mallorca på egen hånd, kan vi anbefale at leje en bil. Du finder informationer om billeje i vores inspirationsmappe på hotellet. Der kan være stor forskel på biludlejernes betingelser, priser og forsikringer, men du kan altid bestille bil gennem os, og ved samme lejlighed hjælper vi gerne med gode turforslag.
Busnettet på Mallorca er rigtig fint. Der afgår busser til og fra alle byer på øen, men antallet afhænger af byens størrelse. Bustransport er den billigste måde at komme rundt – og samtidig møder du lokalbefolkningen. Spørg din rejseleder for flere informationer og for busplaner.
Du kan let leje en cykel på Mallorca, og de er gode til at tage hensyn til cyklister. Din rejseleder hjælper gerne med cykeludlejning.
Betjeningen på restauranter er inkluderet i prisen. Har maden og betjeningen været i orden, er det god kutyme at lægge ca. 5 % oven i regningen eller runde beløbet lidt op. Mange giver også lidt til stuepiger, chauffører og andet personale – hvis de har udvist rigtig god service.
Sangria er Spaniens nationaldrik. Den bliver som regel lavet af rødvin, frugtstykker, sodavand og brandy. Nogle af verdens bedste vine kommer fra Spanien, og de mest kendte vinområder er La Rioja, Ribera del Duero, Navarra og Penedes. Cava er den spanske champagne, og der er mange rigtig gode mærker fx Codorniu og Freixenet.Toggle 4 Content Goes Here.
Det er 230 volt. Nogle steder passer danske stik dog ikke i kontakten. Omformer/adapter kan købes til en rimelig pris i supermarkeder og ofte lånes i receptionen.
I inspirationsmappen finder du en oversigt over helligdagene.
På afrejsedagen skal du forlade værelserne senest kl. 12.00 ifølge internationale hotelbestemmelser – også selvom du først skal flyve sent på aftenen. Hotellet kan som regel tilbyde opbevaring af bagage samt bade- og omklædningsforhold. Nogle gange er det muligt at leje værelset hele afrejsedagen mod betaling. Ved ankomst kan du tidligst forvente, at værelset er klart kl. 15.00. De spanske huse/bygninger er ikke så godt isolerede, så der kan være meget lydt. Hotellerne beder om ro efter kl. 23.30.
Mange hoteller har internet som en service for gæsterne, men i langt de fleste tilfælde mod betaling. Mange caféer og barer tilbyder gratis WiFi. Det kan være dyrt at bruge mobilinternettet i udlandet.
I Palma er der et spillekasino ved det store shoppingcenter tæt ved havnen. Du skal være nobelt påklædt, medbringe pas og være over 18 år for at komme ind. Adresse: Centro Comercial Porto Pi. Telefon: 971 13 00 00. Spillesalen har åbent hver dag fra 16.00-05.00.
Skulle det blive nødvendigt med lægehjælp i løbet af din ferie, er du meget velkommen til at kontakte din rejseleder.

Du skal bruge dit blå sygesikringskort eller din private rejse-/sygeforsikring. Vi anbefaler, du benytter en af de klinikker, som vi samarbejder med, hvis du har privat forsikring.

Se telefonnummer og adresse i inspirationsmappen eller kontakt din rejseleder. Hvis du har en rejseforsikring, skal du altid kontakte dem vedr. betaling – du kan også lægge ud, men husk altid at gemme alle kvitteringer.

Det er muligt at leje en klapvogn. Kontakt din rejseleder for priser og bestilling.
Enhver by med respekt for sig selv har et lokalt marked på Mallorca. Her kan du købe alt fra strømpebukser til frugt og souvenirs. Gå på marked, ”prut” om prisen, oplev atmosfæren og mød de lokale. Markederne finder som regel sted mellem kl. 08.30-13.00.

Mandag: Calvia, Manacor
Tirsdag: Alcúdia, Artá Campanet
Onsdag: Sineu, Puerto Pollensa, Andratx, Llucmayor
Torsdag: Inca, Arenal
Fredag: Binissalem, C’an Picafort
Lørdag: Palma, Soller, Playa de Muro
Søndag: Santa Maria, Alcúdia, Pollensa, Valldemossa, Porto Cristo, Felanitx

Ring 112 i de akutte situationer, som gælder både til ambulance, brand og politi. Ved mindre uheld, kontakt din rejseleder for nærmeste politistation.
Ofte kan du købe frimærker og postkort i hotellets reception – herfra er det også muligt at sende posten. Du kan også sende breve fra de gule postkasser eller fra postkontorerne, der har åbent mandag til fredag fra kl. 9.00-14.00. Du har også mulighed for at købe postkort og frimærker af din rejseleder, som så sørger for at sende dem.
Du kan altid komme i kontakt med en dansktalende rejseleder. Har du brug for os, når vi ikke er på hotellet, er du altid velkommen til at kontakte os på vores servicetelefon, som er åben 24 timer i døgnet.

Du finder telefonnummeret i inspirationsmappen og i den udleverede velkomstfolder.

I Spanien holder de siesta. De små forretninger i Palma og andre lokale byer holder lukket fra kl. 14.00-17.00, men i turistområderne er tiderne mere fleksible. Varehuse og shoppingscentre holder åbent hele dagen.
På Mallorca er der gode muligheder for at dyrke næsten alle former for sport. Vi hjælper gerne med forskellige aktiviteter som snuba, kajak, windsurfing, snorkling, dykning med eller uden certifikat, nordic walking, trekking. Der er instruktører til de fleste aktiviteter. Spørg gerne din rejseleder for yderligere information.
Fungerer som i Danmark med startgebyr og derefter taxameter samt gebyr for evt. bagage. Taksterne er forskellige alt efter tidspunktet og dagen (søn- og helligdage er dyrere).
Der er ingen tidsforskel i forhold til Danmark, og Mallorca har også sommertid.
Du må til Danmark afgiftsfrit indføre:

10 liter spiritus eller 20 liter hedvin
800 cigaretter eller 200 cigarer eller 400 cerutter.

På hotellerne kan du leje en safebox til opbevaring af pas, penge osv. Vær altid opmærksom på dine værdigenstande – især i Palma. Opbevar ikke alle penge og kreditkort på samme sted. Skulle uheldet være ude, kan du spærre dine kort på et af telefonnumrene:

Dankort, Visa/Dankort, Visa Electron:
+45 44 89 29 29

MasterCard, Maestro, American
Express: +45 44 89 27 50

Møntenheden i Spanien er Euro. 1 € svarer til ca. 7,50 kr., og er delt i 100 cent (ligesom vores 100 øre).

Sedler findes i:
5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 €.

Mønter findes i:
1, 2, 5, 10, 20, 50 cents
og 1 og 2 €.

Du veksler i bankerne til den bedste kurs. Du kan også gøre det i receptionen på de fleste hoteller eller hæve penge i bankernes hæveautomater.
Butikkerne har åbent fra kl. 10.00-14.00 og igen kl. 17.00-20.00 på hverdage. I Palma har nogle butikker lukket lørdag eftermiddag, og alle butikker er her lukket om søndagen. I turistområderne er de fleksible med åbningstiderne, og mange butikker har åbent hver dag alle ugens dage.

GOLF

Mallorca er omgivet af mere end 20 fantastiske golfbaner. De fleste ligger på den sydlige del af øen, men uanset hvilket Bravo Tours-hotel, du bor på, er der en bane i nærheden af dig. Vi har udvalgt seks baner, men vi samarbejder med næsten alle golfbaner på øen. Du er altid velkommen til at kontakte din rejseleder, hvis du vil høre om flere muligheder.

DEN SYDLIGE DEL AF MALLORCA

1) Son-banerne

Spil golf på Son Vida, Son Quint og Son Muntaner. Banerne ligger omkring Palma, og du får rigtig meget golf for pengene. Bestemt et besøg værd.

2) Son Gual

En eksklusiv og utrolig flot bane, som kun få danskere har opdaget. Prøv den!

3) Bendinat

En af de mest populære baner på Mallorca, der byder på et spændende kuperet terræn. En særlig oplevelse for de, som normalt spiller på flade baner.

4) Santa Ponsa

En flot bane som EuropaTouren har besøgt flere gange.

DEN NORDLIGE DEL AF MALLORCA

1) Alcanada

En bane i særklasse. Fra mange af de 18 huller er der en fantastisk udsigt over Alcudia-bugten.


KORT OVER MALLORCA


Åben rejseguiden som bladrekatalog

Faktaboks

Fakta om Mallorca

 • Areal: 3.640 km²
 • Indbyggere: 875.000
 • Regionshovedstad: Palma
 • Religion: 75% katolikker
 • Valuta: Euro
 • Højeste punkt: Puig Major 1.445 m

MINE TRE BEDSTE TIP

 • Besøg den gamle bydel i Alcúdia – stemningen er unik.
 • Tag det hyggelige tog fra Palma til Sóller og oplev Mallorcas fantastiske landskab.
 • Se de smukke dragegrotter og nyd koncerten på den underjordiske sø.

Se også disse artikler