Inspiration til rejser hos Bravo Tours
Sete Cidades Azorerne
Rejseguides

Den Bedste Rejseguide til Azorerne

VELKOMMEN TIL AZORERNE

Azorernes ni smukke øer ligger midt i Atlanterhavet mellem Europa og Nordamerika. Den største ø er São Miguel, der består af mange vulkaner med fantastiske kratersøer, varierende landskaber med grønne marker, frodige parker og kløfter og ikke mindst utrolige klippeformationer, der alt sammen er så smukt.

Azorerne blev opdaget i 1317 af portugiserne og blev tegnet ind på landkortene som de grønne øer. I 1439 kom de første bosættere til øerne. Op igennem 1500- og 1600-tallet kom ø-gruppen for alvor i fokus på grund af beliggenheden på søvejen mellem Europa og Amerika. En overgang var Azorerne den største eksportør af appelsiner, og mange mennesker blev meget velhavende – det blev dog hurtigt stoppet af en lille pestflue fra Brasilien. Azorerne er en del af Portugal, men har delvist selvstyre med eget parlament og egen regering.

Vidste du, at nogle mener, at Azorerne er en del af det forsvundne Atlantis?


OMRÅDER

Ponta Delgada Torv

Ponta Delgada

Byen er Azorernes hovedstad med ca. 28.000 indbyggere. Her er utrolig hyggeligt, og der er mange spændende seværdigheder. Gå en tur på de utroligt smukke og meget specielle fortove mellem gamle og nye bygninger, shop løs og besøg en af de mange restauranter, fortovscafeer eller adskillige smukke kirker og klostre.


 

Ribeira

Ribeira Grande

Ribeira Grande er øens næststørste by, men meget lokal. Byen ligger på nordkysten og er utrolig nem at komme til med offentlige transportmidler. Midt i byen, hvor den store flod løber, finder du også byens park, der strækker sig ned til vandet.


 

Terra Nostra

Furnas

I det største vulkankrater på øens østlige del finder du Furnas, hvor der bor 1.700 indbyggere. Området er kendt for sin berømte botaniske have, Terra Nostra-parken, med et væld af planter, blomster og træer og den meget populære ungdommens kilde, hvis jernholdige vand er ca. 35 grader varmt. Besøg også de varme kilder – hele 28 samlet på et meget lille areal. Kilderne er næsten kogende varme, og du kan derfor ikke bade i dem.


OPLEV AZORERNE

Lagoa do Fogo

Lagoa do Fogo – Ildsøen

Mange mener Ildsøen er den smukkeste af de tre store vulkankratersøer. Bad ved det uspolerede varme vandfald ”Caldeira Velha” og få et indblik i, hvordan de fremstiller azorisk keramik på keramikfabrikken. Vi skal også smage den lokale likør i byen Ribeira Grande på nordkysten.

tvillingsøer

Tvillingesøerne – vest

Lad dig forføre af udsigten over Tvillinge-søerne, der er en af de mest fotograferede på øen. Ved ananasplantagen hører vi mere om den komplicerede modningsproces. Vi passerer også den fantastiske kyststrækning og ser klippeformation
”klosterklipperne”.

Lagoa das Furnas

Besøg den smukke botaniske have og bad i ungdommens kilde. Oplev frokosten blive tilberedt i varmen fra jordens indre, se de varme kilder og prøvesmag te fra den ene af Europas tre teplantager.

Smag på Azorerne

Her skal vi smage på Azorerne. Øerne har mange specielle retter og drikkevarer, og dem bliver vi her eksklusivt introduceret for, mens der livligt bliver fortalt om de forskellige traditioner bag.

Byrundtur i Ponta Delgada

Ta’ med på en gåtur rundt i Ponta Delgadas flotte gamle gader og se de mange smukke bygninger. På turen får du et godt kendskab til byen og hører om historien. Vi ser nærmere på to af byens mest populære kirker, den gamle byport og besøger frugt- og grøntsagsmarkedet.

Øst – Nordeste

Oplev storslået natur, fantastiske udsigtspunkter og pragtfulde vandfald. Vi stopper på to af de flotte parklignende rastepladser. Undervejs hører du om Azorernes livsstil, historie og om flora og fauna.


LOKALE ATTRAKTIONER

Der er utallige oplevelser og lokale attraktioner på Azorerne. Her kan du læse et udvalg – men vi har rigtig mange forslag til, hvad du kan opleve på din ferie. I inspirationsmappen på hotellet kan du læse om flere spændende attraktioner, og du er selvfølgelig altid velkommen til at spørge din rejseleder.

Senhora da PazNossa Senhora da Paz

På bakken over byen Vila Franca do Campo finder du den lille kirke, Nossa Senhora da Paz. Området menes at være helligt, og du kan nyde den mest fantastiske udsigt over Vila Franca do Campo by og øen.

Cerâmica Vieira

I byen Lagoa på sydkysten ligger keramikfabrikken Cerâmica Vieira. Her kan du i hverdagene opleve, hvordan kvinder stadig den dag i dag drejer leret og maler på det.

Åbent: man-fre kl. 9-12.30 og 14-18 (fredag kun til kl. 17) lørdag kl. 9-13

Frugt og grøntsagsmarked i Ponta Delgada

Der sælges frugt og grønt, planter, afskårne blomster, lokale oste og enkelte souvenirs.

Mandag-fredag: Kl. 7-18
Lørdag: Kl. 8-13
Søndag og helligdage: Lukket

Ananas plantageAnanasplantagen Arruda i Fajã de Baixo

Lige uden for Ponta Delgada kan du se, hvordan de dyrker ananas. Frugterne er mindre og smager mere sødt end ananas fra andre steder i verden. På plantagen får du et indblik i den lange proces.

Åbent hver dag.
Sommer: Kl. 10-19
Vinter: Kl. 9-17


REJSELEDERNES HEMMELIGHEDER

Bravo Tours’ rejseledere bor på Azorerne. De kender derfor alle områdets små hemmeligheder og ved, hvor du skal tage hen for at få de bedste oplevelser.

Stranden ved Porto Formoso

Besøg den hyggelige lille strand på nordsiden af øen, der ofte kun bliver besøgt af lokale. Følg skiltene til Porto Formoso, i bunden af bakken finder du en gammel vandmølle, og bagved ligger denne lille hyggelige strand. Prøv også den lille strandbar, der er kendt for sine hjemmelavede burgere. Området er et populært sommerhusområde for lokale portugisere, og husene er små og hyggelige.

Spis med de lokale

På restaurant Garajau kan du nyde lækre fisk og skaldyrsanretninger. Det er ofte her, de lokale kører til i weekenden, når de skal have en hyggelig aften med deres familie. Byen ligger på sydkysten ud for det store aktive Furnas-krater. Byen hedder Ribeira Quente og er en gammel lille fiskerlandsby. Nyd den azoriske stemning og den lokale atmosfære.

Miradouro do Canário

Besøg udsigtspunktet på den vestlige del af São Miguel og nyd den formidable udsigt over Tvillingesøerne og Santiago. Fra vejen ligner det ikke noget særligt. Du kommer igennem et lille parkområde, hvor de lokale holder picnic. Parkér bilen og gå et lille stykke op ad stien – og pludselig giver det hele mening.


MAD OG DRIKKE

Azorerne Mad

Maden på Azorerne er meget varieret og meget afhængig af, hvor du befinder dig. Der findes et stort udvalg af kød- og fiskeretter. På restauranter er der ofte brød, smør og/eller ost på bordet, når du ankommer – det er en del af kuvertprisen.

Cozido

Ret med svine-, kyllinge- og oksekød, kål, kartofler, krydderpølse og blodpølse. Retten bliver tilberedt ved at sænke gryden med maden ned i et hul i jorden og lade varmen fra jordens indre tilberede maden i 5-6 timer. Det er lettest at finde retten på menukortet i Furnas-området.

Tunsteak

Lækker saftig tun som bliver grillet og serveret med lækkert tilbehør. Kan nydes på havnen på restaurant 100 Espinhas.

Steak on a hot Stone

En af de mest populære retter, som du kan få på restaurant São Pedro. Du får en brandvarm lavasten og serveret et stykke råt kød eller fisk, som du tilbereder på stenen. Du kan forudbestille retten hos din rejseleder.

Chokoladekage med is

På flere restauranter kan du til dessert få chokoladekage med is. Mange steder er kagen flydende i midten, og bliver derfor kaldt en chokoladevulkan.


AKTIV PÅ AZORERNE

Vi har masser af gode forslag til dig, der vil ud og være aktiv på din ferie. Spørg din rejseleder, så hjælper de dig meget gerne.

delfiner

Heldagsbådtur

Når solen står højt på himlen, er der ikke noget bedre end at bruge dagen på havet. Formiddagen bruger vi på at spotte efter hvaler og delfiner, inden vi ligger til i den gamle hovedstad Vila Franca, hvor vi sammen nyder en god frokost. Om eftermiddagen tager vi til Vila Franca øen Ilheu, hvor der er tid til solbadning og snorkling.


Canyoning

Canyoning

Vi tager ud til et af øens vandfald, hvor vi klædt i våddragter og sikkerhedsudstyr springer ud i de brusende vandfald og rapeller over kanten. Virkelig et adrenalinkick. Følelsen af at være magtesløs og bare overgive sige til de brusende vandfald er helt fantastisk og for nogle også grænseoverskridende. Vi nyder også Nordeste distriktets unikke natur.


Azorerne Mark

Jeep safari

Oplev øen på en helt anderledes måde og kom tæt på naturen. På jeepsafari får du set meget af øen, som ikke er muligt i bus. Vi besøger øens kendte områder, men vi holder os ikke til de traditionelle veje. Jeepen tager dig med ud på de små sideveje, til skjulte udsigtspunkter, vandfald og små byer, som du ikke kan opleve på andre måder. Undervejs vil jeres personlige guide og chauffør fortælle mere om øen.


Mountainbike

Mountain biking

São Miguel kan nydes på cykel og giver unikke oplevelser. De mest populære steder er ved Sete Cidades og Furnas, og der er ture i alle sværhedsgrader. Tag cyklen til vulkankraterets kant og nyd udsigten over kratersøen og Atlanterhavet på samme tid. Du kan også kombinere oplevelsen med fx en kanotur på kratersøen eller bade i de varme kilder.


hval

Hval- og delfinsafari

En oplevelse for livet er ingen overdrivelse, når man taler om hval- og delfinsafarien på Azorerne. En eventyrlig bådtur på Atlanterhavet, mens man suser gennem vandet i gummi- eller større glasfiberbåde, for at finde hvalerne. Her venter der alle deltagere en fantastisk følelse, når de enorme dyr første gang viser sig. På turen er der chance for at se alt lige fra delfiner og havskildpadder til de store kaskelothvaler.


KORT OVER AZORERNE


VÆRD AT VIDE OM AZORERNE

Apotekerne hedder ”farmácia” og har et neongrønt kors som symbol. I Ponta Delgada er der adskillige apoteker langs gågaden, Rua Marqêes da Praia og Rua Marchado dos Santos. I Agua de Pau er der apotek på Rua de Trindade og i Vila Franca do Campo fx ved kirken.

Generelle åbningstider:
Mandag-fredag kl. 9.00-13.00 og kl. 17.00-19.00.
Lørdag: kl. 9.00-13.00.
Søndag og helligdage: Lukket.

Der er altid et apotek, der har døgnåbent. Spørg i receptionen eller din rejseleder. Husk kvittering og recept ved køb af lægeordineret medicin.

I sommerhalvåret er der livreddere og flag, der viser, om det er sikkert at bade. Der kan være kraftig understrøm. Den nærmeste strand fra Ponta Delgada ligger fem km øst for byen ad sydkysten mod Lagoa. Den bedste strand er ved Hotel Bahia Palace og hedder Praia Agua d’Alto. Flere steder på øen er der naturlige havbassiner, fx i Capelas, Mosteiros og Lagoa.
I bankerne får du altid den bedste vekselkurs. Det er en god ide at medbringe passet i banken. Bankerne har også hæveautomater, som tager de mest almindelige kreditkort – vi anbefaler, du bruger disse, når du hæver penge. Hver gang du hæver, opkræver din egen bank et gebyr. Du kan hæve ca. 200 euro om dagen, svarende til 2.000 danske kroner. Når du hæver, beder de fleste automater om en 6-cifret kode, men den normale 4-cifrede kode er tilstrækkelig efterfulgt af et tryk på den grønne knap. Bankerne har generelt åbent i hverdagene kl. 8.30-15.00.
Du kan let leje en bil gennem Bravo Tours. Se priser og modeller i inspirationsmappen eller spørg din rejseleder. Du kan også købe kørselsvejledninger hos os.
I Ponta Delgada kører minibusser på hverdage kl. 7.00-19.00. Linje A kører i den vestlige del af byen, linje B i den centrale/nordlige del og linje C i den østlige del. Pris: 0,50 €. Der kører busser mellem Ponta Delgada og de fleste byer på øen, men oftest kun et par gange om dagen. Busser, der kører til den vestlige del af øen, kører fra Turismo på Avenidaen. Busser mod øst kører fra modsatte side ca. 100 m tættere på São Bras-fortet. Se mere information i Inspirationsmappen.
Du kan leje en cykel gennem Bravo Tours. Kontakt din rejseleder.
Betjeningen på restauranter er inkluderet i prisen. Har maden og betjeningen været i orden, er det god kutyme at lægge ca. 5 % oven i regningen eller runde beløbet lidt op. Mange giver også lidt til stuepiger, chauffører og andet personale – hvis de har udvist rigtig god service.
Vin: Den bedste azoriske vin kommer fra øen Pico. En udmærket rødvin er Basalto og hvidvinen Terras de Lava anbefales.

Øl: Prøv den lokale øl Especial, der er lavet med vand fra Furnas.

Sodavand: Prøv Kima, en særlig passionsfrugt-sodavand. En rigtig frisk drik, der skal omrystes, før den drikkes.

Det er 230 volt vekselstrøm som i Danmark.
På afrejsedagen skal du forlade værelserne senest kl. 12.00 ifølge internationale hotelbestemmelser – også selvom du først skal flyve sent på aftenen. Hotellet kan som regel tilbyde opbevaring af bagage samt bade- og omklædningsforhold.

Nogle gange er det muligt at leje værelset hele afrejsedagen mod betaling. Ved ankomst kan du tidligst forvente at værelset er klart kl. 14.00. De portugisiske huse/bygninger er ikke så godt isolerede, så der kan være meget lydt. Hotellerne beder om ro efter kl. 23.30.

På de fleste hoteller er der adgang til internet mod betaling.
Skulle det blive nødvendigt med lægehjælp i løbet af din ferie, er du meget velkommen til at kontakte din rejseleder. Du skal bruge dit blå kort eller din private rejse-/sygeforsikring. Vi anbefaler, du benytter en af de klinikker, som vi samarbejder med, hvis du har privat forsikring. Se telefonnummer og adresse i inspirationsmappen eller kontakt din rejseleder. Hvis du har en rejseforsikring, skal du altid kontakte dem vedr. betaling – du kan også lægge ud, men husk altid at gemme alle kvitteringer.
Det koster 0,68 € at sende et almindeligt postkort eller brev til Danmark. Ofte kan du sende posten fra hotellets reception. Du kan også sende breve fra de røde postkasser i byerne.
Du kan altid komme i kontakt med en dansktalende rejseleder. Har du brug for os når vi ikke er på hotellet, er du altid velkommen til at kontakte os på vores servicetelefon, som er åben 24 timer i døgnet.

Du finder telefonnummeret i informationsmappen og i den udleverede velkomstfolder.

Taxierne er cremefarvede. Der er flere taxi-holdepladser i Ponta Delgada, bl.a. ved byporten. Receptionen på hotellet hjælper gerne med at bestille en taxi direkte til hotellet. Der køres ikke efter taxameter, men efter faste priser. Spørg altid chaufføren om prisen til det ønskede mål, inden turen starter. Taxichaufførerne er generelt meget ærlige. Hvis du ikke har lyst til selv at køre bil, men gerne vil have din egen tur, kan du via Bravo Tours leje en taxi-guide – en engelsktalende chauffør, der betales pr. time. Prisen er fra 16 €.
Der er to timers forskel på Azorerne og Danmark. Når klokken er 10 på Azorerne, er den 12 i Danmark.
På hotellerne kan du leje en safebox til opbevaring af pas, penge osv. Vær altid opmærksom på dine værdigenstrande – især i de større byer. Opbevar ikke alle penge og kreditkort på samme sted. Skulle uheldet være ude, kan du spærre dine kort på et af telefonnumrene:

Dankort, Visa/Dankort, Visa Electron:
+45 44 89 29 29

MasterCard, Maestro, American Express:
+45 44 89 27 50

Da Azorerne ligger i EU, kan du ikke købe toldfrit – heller ikke i lufthavnen.
Møntenheden i Portugal er Euro. 1 € svarer til ca. 7,50 kr., og er delt i 100 cent (ligesom vores 100 øre).

Sedler findes i:
5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 €.

Mønter findes i:
1, 2, 5, 10, 20, 50 cents og 1 og 2 €.

Du veksler i bankerne til den bedste kurs. Du kan også gøre det i receptionen på de fleste hoteller eller hæve penge i bankernes hæveautomater.

GOLF

GolfPå São Miguel finder du to gode golfbaner. Her kan du krydre golf med store naturoplevelser, der kun gør golfspillet endnu sjovere. Husk, du er altid er velkommen til at kontakte din rejseleder for at høre mere om dine muligheder.

Furnas

En smuk og frodig bane, hvor du spiller mellem høje træer og flotte huller.

Batalha

Tæt på Ponta Delgada ligger en 27 hullers golfbane. En varierende, alsidig og utrolig smuk oplevelse.


ÅBEN REJSEGUIDEN SOM BLADREKATALOG

Faktaboks

FAKTA OM AZORERNE

  • Areal: 2.355 km²
  • Indbyggere: ca. 245.000
  • Hovedby: Ponta Delgada, São Miguel
  • Religion: Romersk-katolsk
  • Valuta: Euro

DE 3 BEDSTE REJSETIPS

  • Oplev Azorerne på en anderledes måde, når vi smager på øens særlige retter og hører historien bag.
  • Er du til adrenalin-kick? Så skal du helt sikkert prøve at rapelle ud over kanten på et vandfald.
  • Kombinér golf med fantastisk natur – gå 18 huller på Furnas, nyd spillet og ikke mindst udsigten!

Se også disse artikler