Inspiration til rejser hos Bravo Tours
Fuerteventura Strand
Rejseguides

Den Store Rejseguide til Fuerteventura

VELKOMMEN TIL FUERTEVENTURA

Den store rejseguide til Fuerteventura. De vulkanske Kanarieøer strækker sig over et område i Atlanterhavet på cirka 7.273 km² og består af tretten øer. De største er Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera og El Hierro. Desuden er der seks ubeboede øer – bl.a. Isla de Lobos, La Graciosa, Alegranza og Montaña Clara.

Takket være det behagelige klima med temperaturer mellem 18 og 24 grader året rundt er øerne blevet et af de største turistmål i moderne tid.

Midt mellem Afrikas vestkyst og Gran Canaria ligger den gyldne og bjergrige ø Fuerteventura, der opstod for ca. 20 millioner år siden fra utallige voldsomme vulkanudbrud på havets bund. Fuerteventura er den næststørste af Kanarieøerne – kun overgået af Tenerife. Fuerteventura er 1.660 km², 120 km lang og 35 km, hvor den er bredest.

Noget af det mest tiltalende ved Fuerteventura er de kilometerlange hvide sandstrande og de imponerende sandklitter, som Saharas ørken kan takkes for. Sandet er gennem tiderne blæst over havet og har lagt sig til hvile her på øen.

Første indtryk af Fuerteventura er, at her er goldt og masser af sand. Men inden længe opdager man, hvor smuk øen er, og hvor meget der er at opleve, og hvor meget man kan give sig til. I forhold til de andre og mere kendte Kanarieøer er Fuerteventura mere rolig, og man vil føle sig velkommen overalt.


OMRÅDER PÅ FUERTEVENTURA

Jandía

Morro Jable by, JandiaJandía er en rolig og afslappet ferieby på Fuerteventuras sydspids. Jandía-halvøen har et smukt landskab med urørt natur og kilometervis af sandstrande.

Byen vokser fra år til år, men der er ingen trængsel på stranden. Playa Matorral er en fantastisk, gylden og mere end 30 km lang sandstrand. Her kan man slappe af og tage dagen, som den kommer.

Langs hovedgaden ligger restauranter, barer, butikker, parfumerier og elektronikbutikker. I nærheden af Cosmo Shoppingcenter er der marked, marked hver mandag og torsdag, hvor man kan prutte sig til gode priser på varerne.

Cirka to km fra centrum ligger fiskerbyen Morro Jable, der er et paradis, hvis man holder af fisk og skaldyr. Dagens fangst kan nydes til rimelige priser, mens man beundrer udsigten over havet. Her findes også butikker og en del barer. Her kan man komme helt tæt på lokalbefolkningen. Morro Jable skal opleves!


Caleta de Fuste

Caleta de FusteCaleta de Fuste er en af øens mest travle feriebyer – også kendt som Castillo. Byen, der ligger cirka tyve minutters kørsel fra lufthavnen, har en hestesko-formet strand med det fineste importerede sand.

Som alle andre turistbyer på øen vokser Caleta de Fuste stille og roligt – både hvad angår
befolkningstal og faciliteter. Caleta de Fuste er utroligt populær blandt golfspillere, da to af øens golfbaner ligger her side om side.

Byen er bygget op omkring en hovedgade med restauranter, butikker og små, hyggelige barer. Der er et nogenlunde livligt byliv og gode muligheder for at dyrke vandsport.

Det anbefales at gå nogle ture i den hyggelige by – især ned til havnen!


Corralejo

CorralejoCorralejo ligger på den nordligste spids af Fuerteventura og har tidligere været en lille fiskerby. Med tiden er den dog vokset til en turistby med mange butikker, barer, restauranter og hoteller. Det meste er koncentreret på eller omkring hovedgaden Generalisimo Franco s/n.

Ved havnen og langs strandpromenaden findes gode restauranter med varierende menuer. Her kan man nyde en god middag. På hovedgaden er der marked hver mandag og fredag. Her kan findes souvenirs, saronger i alverdens farver og lædervarer. Fra havnen i Corralejo går der dagligt færger til Lanzarote og til naturreservatet på øen Los Lobos.


OPLEV FUERTEVENTURA

Aloe Vera markAloe Vera Internacional

Aloe Vera er en helseplante, der er blevet anvendt i tusindvis af år. Den kommer oprindeligt fra Kanarieøerne og raffineres og sælges mange steder på øen. Prøv, køb og lær mere om Aloe Vera på Aloe Vera Internacional mellem Tuineje og Tiscamanita.
Tlf. 661 706 209


Ajuy GrotteGrotte

Cueva Ajuy er en imponerende grotte ved byen Caleta Negra mellem Betancuria og Pájara. Her kan man gå og nyde udsigten fra bjergsiden og klatre inde i grotten. Utrolig flot natur, der bør opleves.


Isla de LobosIsla de Lobos

Navnet kommer fra de søløver, lobos de mar, der fandtes her til begyndelsen af 1900-tallet. Den lille, sorte vulkanø på 4,58 km2 ligger seks kilometer fra Fuerteventura og har ikke været beboet siden 1968, da fyrpasseren Antonio Hernández Páez (Antoñito el Farero) blev overflødig. Han og hans familie plejede at byde besøgende på paella, og hans efterkommere driver fortsat restauranten Casa Antonio – uden at bo på øen. På Isla de Lobos kan man vandre, sole sig ved lagunen og nyde det rige undervandsliv. Her findes også et rigt fugleliv. Øen er et af de tre naturfredede områder, som Fuerteventura værner om.


LanzeroteLanzarote

Denne store ø ligger tæt nok på for dem, der har lyst til en udflugt fra Fuerteventura for at opleve den mest vulkansk aktive af Kanarieøerne. Se udflugtsprogrammet.


Montaña TindayaMontaña Tindaya

Bjerget er 401 meter og har givet navn til det omkringliggende naturreservat og by. Tindaya var helligt for urbefolkningen, og man kan stadig se flere end 100 mærkelige fødder skulptureret ind på toppen af bjerget. På en klar dag kan man herfra se Spaniens og Tenerifes højeste bjerg, Teide, over horisonten.  Urbefolkningen troede, at djævelen boede i vulkanen Teide, og alle fødderne peger i den retning. Bjergarten er meget hård og er blandt andet anvendt som vægudsmykning i Fuerteventuras lufthavn.


Vega de Rio PalmaVega de Rio Palma

Denne smukke dal og by er et dejligt pausested på vej rundt på øen. Erobreren Jean de Bethencourt gik i 1400-tallet ved siden af den udtørrede bæk, og det var også ham, der medbragte Madonnastatuen, Virgen de la Peña, der nu står i kirken. Statuen blev reddet fra et piratangreb i 1593 og blev gemt så godt, at den ikke blev fundet før langt oppe i 1600-tallet.


Bravo Tours’ Ø-tur

Bravo Tours’ danskguidede ø-tur begynder ved hotellet. På turen kommer vi rundt på den sydlige halvdel af Fuerteventura, langs smukke veje, over bjerge og dale, gennem små byer i hjertet af La Isla Tranquila, den rolige ø.

I løbet af turen fortæller rejselederen meget interessant om Fuerteventuras historie, kultur og vulkanske landskab. Vi kører op forbi Costa Calma og derfra til La Pared på vestkysten. Fra La Pared begiver vi os til øens mest dramatiske bjerg og stopper i Pájara. Vi skal ud til den sorte strand ved Ajuy, hvor vi vil nyde en god frokost med det voldsomme Atlanterhav som nabo, og her vil det også være muligt at besøge de spektakulære grotter.

Vi stopper i den gamle hovedstad og historiske by Betancúria, hvor vi besøger et museum, der viser, hvordan man levede og arbejdede, før turismen kom til øen. Der bliver tilbudt smagsprøver på specialiteter fra Fuerteventura og vist et flot billedshow. På turen besøger vi Pepes gedefarm. Her skal vi se, hvordan et af Fuerteventuras vigtigste erhverv igennem tiderne fungerer. Vi skal se, hvor gederne bliver malket og til sidst smage på gedeost, mojo samt honninglikør. Fuerteventura har en interessant historie fra øens opståen til de gode fortællinger om øens strategisk gode placering for de mange besættere igennem tiden. Vi besøger et udsigtspunkt med de to store konger, som regerede hele øen i sin tid.
Her får vi fortællingen, og vi kan få taget nogle af feriens bedste billeder! Til sidst besøger vi en aloe vera-fabrik, hvor vi lærer om denne mangfoldige kanariske plante, og her får vi mulighed for at prøve og købe alverdens aloe vera-produkter.

Bravo Tours kan tilbyde dig udflugter både til lands og til vands. Vores brede udflugtsprogram kan skifte fra uge til uge, alt afhængig af antallet af gæster. For at du kan holde dig opdateret med vores udbud af udflugter, har vi indsat detaljerede beskrivelser af alle ugens udflugter i informationsmappen, som findes i receptionsområdet.


STRANDE

Vulkanen rejste sig af havet og skabte en ø. Med tiden har vind og vand skabt nogle af Europas mest vidunderlige strande på Fuerteventura. Der findes hele 152 stykker at vælge imellem. Mange af dem er kilometerlange og kridhvide mod det turkisblå vand, andre er sorte af vulkansand. Mange af strandene har Blåt Flag som bevis for sikkerhed, rent badevand, service og miljøomsorg.

Ikke alle strande er børnevenlige – i særdeleshed ikke på vestkysten, hvor der er dybt vand og klipper. Nogle har ikke toiletter og serveringer. Flag og livreddere kan også mangle, og der kan være understrømme.

Sotavento og Barlovento

Fuerteventura påvirkes hele tiden af de nordvestlige passatvinde, der har markant effekt på øens strande. Strandene på pålandssiden (vestkysten) kaldes Barlovento, og dem på fralandssiden kaldes Sotavento.

Sotavento er flade strande med roligt vand, deriblandt den lange strand fra Morro Jable i syd til Costa Calma. Dele af stranden hedder Matorral, Esquinzo-Butihondo, Sotavento de Jandía og Costa Calma. På Barlovento-siden ligger Cofete og i dens forlængelse Barlovento de Jandía.

 

Fuerteventura Strand

Matorral

Playa de Matorral er det officielle navn på den fantastiske hvide og brede strand neden for Morro Jable og byens turistbebyggelse. Her findes alt, der hører til en veludrustet strand, og der er ingen trængsel. Solstole kan lejes, og vandsports-muligheder, restauranter og butikker ligger tæt ved.

Sotavento de Jandía

Her er som på et flot postkort med en herlig blanding af badende turister og windsurfere. At windsurfing er en stor, populær sport her på Fuerteventura ses tydeligt her. Atmosfæren er rolig og afslappet. Man kan lære at windsurfe på kurser her på stranden, hvor der også findes en lagune, hvor man kan øve sig.

 

Jandia strand

Cofete beach

Cofete

Efter en times bumpende køretur fra Morro Jable gennem et månelandskab af sand, sten og bjerge, kommer man til den 14 km lange Cofete-strand. Her behøver man ikke lede efter en plads i solen. Der er plads til alle, og bølgerne er af verdensklasse. En seværdighed herude er Villa Winter. Gustav Winter og hans familie, der boede her næsten uden kontakt til omverden, dyrkede granatæbler og lavede ost.

Restauranten på stranden serverer mad, bl.a. fra det spanske køkken. Prøv specialiteten Pescado Cofete, der er en fiskeret, hvor hele fisken kommer ind på tallerkenen.

 

Costa Calma strand

Costa Calma

Stranden har klipper og vige, der giver en anden karakter end dem længst mod syd. Der er toiletter, og det er muligt at komme ned på stranden med kørestol.

Esquinzo-Butihondo

Cirka otte kilometer nord for Morro Jable ligger byen Esquinzo-Butihondo og dens strand. Her findes vandsport, restauranter og toiletter.

Las Dunas

Lidt syd for byen Corralejo i nord ligger nationalparken Las Dunas, der nærmest ligner Saharaørkenen. Sandet er blæst herover fra Afrika og dækker 30 km². Området er meget populært blandt naturister.


MAD OG DRIKKE

Gofio Mad

På Fuerteventura er der mad for enhver smag – både fra det spanske køkken og fra andre dele af verden – fx Afrika, Mexico, Kina og Indien. Folket på De Kanariske Øer mikser deres egne lækre råvarer på en eksotisk og lækker måde.

Den spanske nationalret er paella, der har sit navn efter den store stegepande, den tilberedes i.

Her er en liste over de retter, der bør prøves!

 • Gazpacho: Andalusisk grøntsagssuppe med hvidløg. Serveres kold med hakkede grøntsager og hvidt brød.
 • Pimientos Padron: Små grønne peberfrugter stegt på pande i olivenolie og derefter tilsat groft salt. De er meget lækre, og der er altid et par stykker, der er meget stærke, så start med at nippe til dem.
 • Tortilla española: Kartoffelomelet, kan også være tilberedt med paprikapølse eller grøntsager.
 • Sopa de ajo: Suppe med hakkede hvidløg, paprika, brødterninger og æg.
 • Conejo en salmorejo: Kanin i stærkt krydret sauce lavet af mojo picante.
 • Estofado: Kød- og grøntsagsgryde.
 • Papas arrugadas: Små kartofler, der spises med skræl på og er kogt i meget saltet vand. De spises med mojosovs, der er en stærk, rød sovs med safran, olie, masser af hvidløg og paprika. Der findes også en grøn mojo-sovs med avocado, der ikke er ligeså stærk som den røde.
 • Potaje Canario: Fyldig grøntsags- og kødsuppe, hvori der indgår løg, yams, græskar, selleri, gulerødder, bønner og andre forskellige grøntsager. Der findes mange forskellige varianter.
 • Ropa Vieja: Den lokale version af biksemad, der oftest består af kikærter med grøn peber, løg, stykker af okse- eller lammekød, tomater og kartofler, der er kogt i sauce.
 • Rancho Canario: En stuvning af kartofler, løg, tomater, chorizo (krydret pølse), kikærter og pasta.
 • Sancocho: Saltet torsk eller anden fisk kogt og serveret med kogte kartofler, yams og gofio.
 • Bienmesabe: Sød dessert af mandler og honning. Nydes ofte sammen med is.
 • Mojo – mojo picante: Stærk rød sauce, der oftest serveres til kød.
 • Mojo – mojo verde: Mildere grøn sauce, serveres oftest til fisk.
 • Ali-oli: En tyk og kalorie-rig hvidløgsmayonnaise.
 • Gofio: En af De Kanariske Øers største specialiteter; ristet groftvalset korn, der anvendes på utallige måder – som snack med banan, som morgenmad blandet med mælk, til aftensmaden, blandet i suppe eller som tilbehør osv.

1) Tapas

Et stort udbud af små retter, der kan spises til frokost eller forret. Tapas kan bestå af tørret skinke, oliven, brød med alioli (hvidløgs-mayonnaise), små, grønne, stegte peberfrugter (pimientos padron), sardiner i marinade, calamares (friturestegte blæksprutteringe) m.m.

2) Paella

Den mest populære ret i det spanske køkken. Retten kommer oprindeligt fra Valencia og har ris som hovedingrediens. Ved tilberedelsen tilsættes safran, løg og skaldyr eller kylling sammen med forskellige
grøntsager, der gør paella til et smagfuldt og mættende måltid. De bedste paellaer tager en halv time at tilberede, og mange restauranter kræver, at man bestiller i forvejen.

3) Øl

Tropical og Dorada er de lokale stoltheder. San Miguel er den mest almindelige spanske øl. Alle tre er gode, friske og passer godt til klimaet.

4) Sangria

En meget populær drik lavet af rødvin, cognac, mineralvand, citron, is og lidt sukker. Alle barer har sin egen opskrift, smagen varierer fra sted til sted.

5) Vin

Spanien har som verdens tredjestørste vinproducent (efter Italien og Frankrig) en række fine vine. De bedste hvidvine og rosévine kommer fra Katalonien med
Torres som ledende producent, men Rioja er de mest kendte rødvine. Rioja – navnet skyldes, at druerne dyrkes tæt ved floden Rio Oja – en gren af floden Ebro.


KORT OVER FUERTEVENTURA


VÆRD AT VIDE OM FUERTEVENTURA

Apotek hedder på spansk farmacia og skilter med et grønt malteserkors. Der findes apoteker i shopping-centret Cosmo, i byen Morro Jable og ved siden af Hotel Barceló Furteventura Thalasso Spa i Caleta de Fuste.

Apotekerne har normalt åbent:

Mandag-fredag fra kl. 9.30-13.00 og igen fra kl. 16.30-20.30 samt lørdag fra kl. 9.30- 13.00.
Søn- og helligdage lukket.

I hver kommune er der altid et døgn-åbent apotek. Alle apoteker informerer i vinduerne om, hvilket apotek der er døgnåbent – farmacia de guardia. Få altid en kvittering på lægeordineret medicin, da udgiften kan refunderes hos Sygesikringen i Danmark, hvis man medbringer recepter fra læge eller hospital.

Danske aviser findes desværre ikke på Fuerteventura.
Almindeligvis er hverken brusekabiner eller badekar på hotellerne/lejlighederne forsynet med skridsikkert materiale.
Undervandsstrømme forekommer og kan være rigtig lumske. Det er derfor vigtigt at respektere flagsystemet:

Grønt flag: Ikke farligt at bade
Gult flag: Vær forsigtig
Rødt flag: Forbudt at bade

På afrejsedagen tilbyder hotellet normalt at opbevare bagage i et rum eller i receptionen. Hotellet har ikke ansvar for værdisager, der opbevares i rummet.
Bankerne har som regel åbent mandag til fredag kl. 13.00 eller kl. 14.00. Der findes hæveautomater langs hovedvejen. Der skal vises pas, hvis du vil veksle rejsechecks.
Oktan 95-benzin koster 10,50 danske kroner pr. liter (oktober 2013). Udlejningsbiler lejet på destinationen skal afleveres med samme mængde benzin som ved modtagelsen.
Bravo Tours anbefaler Orlando. Bestil bil i god tid, da efterspørgslen på biler er stor. Betalingen sker direkte til bilfirmaet med euro eller med kreditkort. Pas og kørekort skal vises. Selvrisiko koster fem euro pr. dag. Flere oplysninger om bil-kategorier og priser findes i informationsmappen eller fås ved rejselederne. I Spanien er det påbudt at køre med sikkerhedssele, og at lygterne er slukkede om dagen. Alkoholpromillegrænsen er 0,5. Fartbøder skal betales på stedet. Parker aldrig, hvor fortovskanten er gul. Er fortovskanten blå, kan der parkeres mod betaling. Holder en bil ulovligt parkeret, bliver den fjernet.
Der er lokalbusser mellem nord og syd og hovedstaden, Puerto del Rosario. Spørg eventuelt rejselederen om vej til nærmeste stoppested.
Nogle hoteller lejer cykler ud. I Jandía findes en cykeludlejer ved shoppingcentret Ventura.
I Spanien er det mere almindeligt end i Danmark at give drikkepenge for service. 5-10 % af beløbet er ikke ualmindeligt.
Man bør ikke drikke vandet fra vandhanen på Fuerteventura, da det indeholder en anden bakterieflora, end vi er vant til. Vandet kan dog godt anvendes til tandbørstning og madlavning. Drikkevand kan købes på flaske i butikkerne. Agua sin gas er vand uden brus, og agua con gas er vand med brus.
Verdenen under vandoverfladen er klart et besøg værd, men dyk altid sammen med nogen eller med en professionel instruktør. Spørg en rejseleder om mulighederne.
Når solen er væk på Fuerteventura, er det køligere, da det næsten konstant blæser. En ekstra trøje og lange bukser kan være nødvendige om aftenen.
På Fuerteventura er spændingen 230 volt som i Danmark. I nogle tilfælde kræves en adapter, som man kan købe i el-butikker og minimarkeder.
Der findes mange elektronikbutikker med billige varer, men vær opmærksom på kvaliteten! Bravo Tours fraråder at købe noget, hvis man ikke har godt varekendskab.
Frisører på Fuerteventura er billigere end hjemme. De fleste taler kun spansk.
Der ligger to gode golfbaner i nærheden af Caleta de Fuste, Fuerteventura Golf og Salinas Golf, og én ved Las Playitas. Playitas Golf er beliggende lidt længere sydpå til Las Playitas.
På de fleste hoteller er der adgang til internettet mod betaling. Omkring indkøbscentrene findes billigere internetcafeer.
I Spanien serveres hovedsageligt café solo – en lille kop stærk kaffe.

 • Dansk kaffe hedder café filtro.
 • Café cortado er spansk kaffe med en smule mælk.
 • Café con leche er en stor kop med halv mælk og halv kaffe.
 • En carajillo er kaffe med brandy.
Bravo Tours samarbejder med den anerkendte private klinik CEM – Centro de Especialidades Médicas, der har hjælpecentraler i bl.a. Caleta de Fuste og Morro Jable. I Morro Jable ligger klinikken for enden af strandpromenaden, hvor vejen svinger op mod benzinstationen Shell. Lægen besøger dagligt hotellerne. I Caleta de Fuste ligger CEMs klinik over for det store Hotel Barceló Fuerteventura Thalasso Spa. Danske statsborgere er dækket af Den Offentlige Sygesikring, når lægehjælp er nødvendig. Ved alle tilfælde af behov for lægehjælp eller hospitalsindlæggelse bør man informere rejselederen. Har man brug for akut lægehjælp, ring da direkte til lægen eller til rejseledernes nødtelefon. Udgifter til lægeordineret medicin kan refunderes hos Sygesikringen i Danmark – mod aflevering af recepter og kvitteringer.
Der er flere mindre markeder på øen – almindeligvis om formiddagen:

Morro Jable: Mandag og torsdag ved Cosmo.

Corralejo: Mandag og fredag bag vandlandet Baku.

Costa Calma: Søndag ved den store rundkørsel.

Calete de Fuste: Lørdag på parkeringspladsen oppe ad bakken.

Hver dag sættes friske nyheder fra Danmark bagerst i informationsmappen på hotellet.
Kontakt Guardia Civil (på engelsk: local police) ved behov. De fleste politifolk taler kun spansk.
Post hedder correos på spansk. Postkontoret i Morro Jable ligger i centrum ved Supermercadon Padilla. Postkontoret i Caleta de Fuste ligger i nærheden af Hotel Elba Castillo de Antigua.

Begge har åbent mandag-fredag kl. 8.30-14.30 og lørdag kl. 9.30-13.00.

Postkort kan afleveres til rejselederne eller i hotellets reception. Postkasserne er gule.

Der er helt fri påklædning i Spanien, men du bør vise hensyn ved bl.a. kirkebesøg.
Bravo Tours’ servicetelefon er åben døgnet rundt. Det er en servicetelefon fra kl. 09.00-19.00. Fra kl. 19.00-09.00 er det en nødtelefon. Ved almindelige spørgsmål og tilmelding til udflugter henviser vi til rejseledernes hotel-servicetider.

Nummeret til service-/nødtelefonen er:
00 34 619 622 683.

I Spanien er det normalt, at butikkerne lukker i eftermiddagens varmeste timer. Åbningstiderne er almindeligvis fra kl. 9.00-13.00 og igen fra kl. 17.00-20.00. De fleste butikker har åbent lørdag formiddag og lukket om søndagen. I turistbyerne findes dog mange butikker, der har åbent hele dagen.
Solen er stærkere på disse breddegrader. Vær ekstra forsigtig, når det blæser, da den brændende sol da ikke mærkes så meget. Smør dig ind med høj solfaktor – specielt i starten af ferien. Små børn er meget følsomme over for solen. Beskyt derfor altid de små med solfaktor, hat og tyndt tøj. I varmen er væskebehovet stort. En liter pr. 10 graders varme anbefales.
Mulighederne for at dyrke sport er mange – fx dykning, windsurfing, fitness, tennis og meget mere. Spørg gerne rejselederen til råds.
På Fuerteventura tales spansk med en speciel dialekt, fordi sproget er blevet blandet med engelsk på grund af de mange sæsonarbejdere. Resultatet er et charmerende, men anderledes sprog.
Der findes få taxier i Jandía. Da afstandene er store, anbefaler vi at forudbestille taxa.

Bed receptionen om hjælp eller ring på tlf.: 928 541 257.

Priseksempel: Morro Jable til lufthavnen: 90 euro.

Taxaer har et startgebyr på ca. 2,6 euro. i Morro Jable og Caleta de Fuste findes taxaholdepladser, men befinder du dig fx på en restaurant eller på hotellet, kan det altid lade sig gøre at bestille en taxa.

Det er billigst at ringe til Danmark fra telefonautomater. For at ringe lokalt rækker det oftest med 50 cent, mens udlandssamtaler kræver to euro. Fem minutters samtale til Danmark koster omkring 4,50 euro.

Der findes også telefonkort til telefonautomaterne og kort med en kode, der også kan anvendes fra faste telefoner. Visse indkvarteringer har eksterne telefonlinjer på hotelværelserne. Hotellerne har dog oftest højere takster end telefonautomater og telefoncentraler.

For at ringe til Danmark: Tast først 0045 og derefter telefonnummeret.

For at få modtageren til at betale ringer man til 900 99 0045 og derefter nummeret.

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 11.00 på Fuerteventura.
De Kanariske Øer har været frihandelsområde siden 1952. Derfor er mange varer billige.

Toldregler fra De Kanariske Øer til Danmark:

Man skal være fyldt 16 år for at kunne indføre spiritus op til 16,4 % alkohol og 18 år for at kunne indføre tobaksvarer og stærk spiritus. Til Danmark må man afgiftsfrit medtage varer til eget forbrug i følgende omfang, dog maksimum for 3.250 danske kroner:

 • Cigaretter 200 stk. eller Cigarrillos 100 stk. (maksimalt 3 gram pr. stk.) eller Cigarer 50 stk. eller Røgtobak 250 gram
 • Spiritus 1 liter (over 22 %. Gælder også drikkevarer tilsat spiritus) eller Hedvin  2 liter (maksimalt 22 % – herunder champagne, cava, portvin og sherry)
 • Bordvin 4 liter
 • Øl 6 liter
 • Kaffe 500 gram (aldersgrænse 15 år) eller Kaffe-ekstrat (aldersgrænse 15 år) 250 gram
 • Te 100 gram eller Te-ekstrakt: 40 gram
Lomme- og tasketyve færdes især på meget befærdede steder som markeder, strande og lokalbusser. Efterlad aldrig penge eller værdigenstande ubevogtede og undgå at gå rundt med store pengesummer. De fleste indkvarteringer har safebox, som vi anbefaler at leje. Lås altid døre og vinduer ordentligt, når værelset eller lejligheden forlades. Lås også om natten. Efterlad ikke kreditkort og tjek altid det beløb, der skal skrives under på.
Tilmelding til Bravo Tours’ udflugter skal ske dagen før inden kl. 12.00 til rejselederne på hotellet eller efter inspirationsmødet. Betaling refunderes kun ved forevisning af lægeerklæring.
Valutaen i Spanien er euro. Den bedste kurs fås i banken eller på vekslingskontor. Pas skal vises, når rejsechecks skal veksles.
Banker og vekslingskontorer har åbent fra kl. 10.00-23.00. Bedste kurs fås i banken. Det frarådes at veksle i hotelreceptionen.
I Spanien er det normalt, at butikkerne lukker i eftermiddagens varmeste timer. Åbningstiderne er almindeligvis fra kl. 9.00-13.00 og igen fra 17.00-20.00. De fleste butikker har åbent lørdag formiddag og lukket om søndagen. I turistbyerne findes dog mange butikker, der har åbent hele ugen.

Find rejsen til Fuerteventura her


ÅBEN REJSEGUIDEN SOM BLADREKATALOG

 

 

Faktaboks

FAKTA: SPANIEN OG FUERTEVENTURA

 • Statsform: Konstitutionelt monarki – De Kanariske Øer er en selvstyrende region.
 • Areal:
  Spanien: 504.782 km².
  Fuerteventura: 1.660 km².
 • Befolkningstal:
  Spanien: 47 millioner.
  Fuerteventura: 103.167.
 • Hovedstad:
  Spanien: Madrid 3,5 millioner indbyggere.
  Fuerteventura: Puerto del Rosario.
 • Religion: Spanien: Katolikker (95 %), muslimer (1,2 %).
 • Officielt sprog: Spansk, castiliansk.
 • Regent: Kong Juan Carlos I.
 • Valuta: Euro.
 • Klima: Subtropisk.
 • Regionalt overhoved: Paulino Rivero.
 • Højeste punkt:
  Spanien: Pico del Teide på Tenerife (3,718 m).
  Fuerteventura: Pico de Jandía (807 m).
 • Hovederhverv: Turisme 60 %, Industri 25 %, landbrug 10 %.

Se også disse artikler