Inspiration til rejser hos Bravo Tours
Rejseguides

Din Rejseguide til Thailand

VELKOMMEN TIL REJSEGUIDE THAILAND

Arkæologiske undersøgelser har afsløret, at det område der udgør Thailand, har været beboet i mindst 20.000 år.

Omkring det 10. århundrede e.v.t. emigrerede forskellige thai-talende folk fra Centralasien mod syd. I løbet af det 13. århundrede opstod der to thai-stater. Kongedømmet Suhkothai blev grundlagt omkring 1220 efter et vellykket oprør mod Khmer-kongedømmet. Staten Chiang Mai blev grundlagt i 1296, og i 1350 blev Suhkothai erstattet af Aytthaya-kongeriget, der endnu engang gjorde op med Khmerriget, der var ved at gå i opløsning.

Burmeserne var den stærkeste rival til Aytthaya-kongeriget. I 1569 blev Aytthayas styrker besejret af burmeserne, der erobrede hovedstaden og gennem 15 år regerede landet. I 1767 erobrede burmeserne atter thaiernes hovedstad og bragte Aytthaya-dynastiet til fald.

I 1782 grundlagde Rama I Chakri-dynastiet – der fortsat regerer landet – og flyttede hovedstaden til Bangkok (Krung Thep). Rama III udstrakte Thai-imperiet mod syd, så det kom til at dække hele den malayiske halvø, mod nord ind i Laos og mod sydøst ind i Cambodja.

 

 

Gennem hele det 19. århundrede kæmpede briter og franskmænd om kontrollen over området, men i 1896 indgik begge kolonimagter en aftale om at bevare kongedømmets formelle uafhængighed samtidig med, at de fortsatte deres rivalisering om landets landbrugsressourcer.

Påvirkningen fra kolonimagterne førte dog også til en vis modernisering af samfundet. Slaveriet blev ophævet, der blev indført offentlig skolegang, jernbaner og telegraf. Statsledelsen blev centraliseret, og der blev udviklet et omfattende statsbureaukrati. Samtidig blev militæret udviklet og moderniseret. Styreformen i denne periode var nærmest oplyst enevælde. Al den politiske magt lå i kongens hænder. Under Første Verdenskrig kæmpede Thailand – det daværende Siam – på de allieredes side og blev bagefter optaget i Folkeforbundet.

Thailands kongehus bliver forgudet og elsket af alle thailændere. Kongen og dronningen er landets stoltheder, og de bliver behandlet med stor respekt. Fx skal alle kravle til og fra møder i kongehuset, og tjenestefolk må ikke se de adelige i øjnene. Efter kongehuset kommer buddhismen, der er en religion, hvor stort set alt er tilladt, blot man er tro mod Buddha.


OMRÅDER I THAILAND

Bangkok

Bangkok

Bangkok er en by i konstant bevægelse. Om du kigger på spændende asiatiske madvarer på markederne, betragter trafikken eller besøger et buddhistisk tempel med kæmpe buddha-statuer, bliver du underholdt. Drømmer du om at opleve en levende asiatisk storby, er Bangkok et rigtig godt valg. Der er ikke de ting, du ikke kan købe på Bangkoks mange farverige markeder, som lokker med gode tilbudt. Find forhandleren frem og gør nogle fremragende kup i Bangkoks gader.

 

Dolphin Bay

Dolphin Bay

Her finder man en dejlig og afslappende atmosfære , hvor man til tider får følelsen af, at man har hele den smukke og lange sandstrand for sig selv. Området er helt ideelt til fantastiske gå– eller cykelture langs med stranden, eller i det grønne landskab, som er en del af nationalparken, Sam Roi Yod. Dolphin Bay tilbyder desuden hyggelige små lokale restauranter, hvor prisniveauet er rigtig fornuftigt.

 

Koh Yao Yai

Koh Yao Yai

Øen i Det Andamanske Hav Koh Yao Yai er malerisk smuk med naturskabte kalkstensformationer, jungleområder, kridhvide sandstrande og turkisblåt havvand, der er fuldstændig krystalklart. Du kan dykke, snorkle eller sejle rundt i lagunerne og udforske imponerende grotter. Du kan også vandre, cykle eller køre en tur på en lille motorcykel rundt i det bjergtagende landskab. Endelig kan du også lade dig transportere af en elefant.

 

Hua Hin

Phuket

Phuket

Phuket venter på jer med al mulighed for afslapning, smukke strande, eksotisk dyreliv, regnskov, billig shopping og rigtig god mad. Alt sammen i en meget behagelig stemning. Øen er Thailands største og omgivet af  Andamaterhavet. Lad dig forkæle med diverse spabehandlinger, og lad thai-massagen vække din vinterkolde krop til live igen. Skal der lidt mere fart på efter en stille stund på stranden, tilbyder Phuket også alle former for vandsport.

 

Koh Chang

Koh Chang

Koh Chang – ”Elefantøen” – byder på en utrolig frodighed og skønhed i en meget afslappet stemning. Her kommer I direkte ind i det ægte Thailand, som endnu ikke er spoleret af turisme. Befolkningen er et stort smil, og overalt summer en dejlig afslappet stemning. Koh Chang er en vidunderlig regnskovs-ø med smukke eksotiske strande og mulighed for uforglemmelige elefantture ind i regnskoven

 

Phi Phi øerne

Koh Phi Phi

På den fredede ø Phi Phi Le findes nogle af de bedste områder til snorkling i hele Thailand. Her er de farvestrålende fisk, koraller, klippevægge, krystalklart vand og hvide sandstrande en del af en storslået oplevelse. På øerne hersker en fantastisk afslappet stemning. Hvis man virkelig trænger til at stresse af, er det et perfekt valg. Du kan slentre langs strandene, få en forfriskning på en strandbar og sejle en tur i kajak eller med long tail-båd.

Hua Hin

Da den thailandske kongefamilie valgte Hua Hin til deres foretrukne feriemål og byggede smukke paladser, forandrede byen sig for altid og fik en magisk mulighed for at forvandle sig til et feriemål med uanede muligheder. Drømmer I om afslapning på luksuriøse hoteller ved dejlige strande med rige muligheder for kulturelle udflugter i absolut topklasse. Hua Hin sætter en utrolig stor ære i at holde byen meget ren, velholdt og sikker til ære for kongeparret, og området er omgivet af respektfuld luksuriøs høj klasse.


OPLEV THAILAND

BANGKOK – Grand Palace & Chao Phraya-flodtur

Grand PalaceGrand Palace – den allerstørste seværdig i Thailand og blandt verdens største! Forestil dig et tempelområde på 218.000m² omgivet af en næsten 2 km lang mur. Byggeriet startede helt tilbage i 1782. En anden grund til områdets popularitet er Smaragdbuddhaen, som er den mest betydningsfulde statue af en buddha i hele Thailand. Vi besøger begge dele og meget mere på denne oplevelsesrige dag.

Vi starter dagen fra vores flodhoteller, hvor vi sejler op ad floden forbi ØK’s gamle hovedkvarter fra 1901 og passerer det legendariske Oriental Hotel – et af verdens allerbedste. Det ligger ved siden af den flotte franske ambassade, der næsten er gemt bag tropisk beplantning.

Vi besøger Grand Palace og hilser på den helligste buddha, Smaragdbuddhaen, inden vi tager på blomstermarkedet i China Town. Her bliver vi mødt af et bombardement af farver, dufte og lyde. Vi spiser frokost ved floden, inden vi ser endnu en buddha – denne gang den længste i Thailand. Buddhaen ligger i Wat Pho, der er det ældste tempel i staden og ældre end selve byen.


KOH CHANG – Elefanttrekking

ElefanttrekkingSelvom Koh Chang betyder Elefantøen, er det først indenfor de seneste år, at elefanterne er flyttet ind. Nu kan du opleve dem flere steder på øen, men der findes kun en lejr, hvor de lever i deres naturlige element – den besøger vi!

Ta’ med i junglen og oplev, hvordan en ægte elefantsafari foregår. Vi ankommer til elefantlejren, hvor vi lærer lidt om, hvordan elefanterne og deres passere bor sammen i junglen.

Inden vi begiver os af sted på tur, skal elefanterne vaskes. Det foregår i floden, og det er bare om at hoppe i og skrubbe løs. Elefanterne ligger helt rolige – selv for vilde elefanter er et bad en naturlig del af hverdagen. Vi skifter til tørt tøj og gør os klar til en spændende tur, hvor vi oplever omgivelserne fra elefantryg. Er du heldig, får du måske lov at ”styre” elefanten med dine fødder bag ved elefantens øre.

Tilbage i lejren siger vi tak for turen med lidt lækkerier til elefanten. En helt unik tur, hvor du møder elefanten i dens naturlige omgivelser.


KOH CHANG – Ø-hop

Ø hopMed speedbåd sejler vi afsted og besøger nogle af de omkringliggende eksotiske bountyøer. De smukke øer er helt fantastiske. Vi udforsker også det imponerende undervandsliv – hils på de fine klovnfisk, oversergentfisk, læbefisk og kirurgfisk. Fiskene svømmer side om side med de flotte koraller.

På en af øerne nyder vi en god frokost, hvor den hvide sandstrand og det turkisblå vand skaber de perfekte rammer for ren afslapning. Inden turen igen går hjem til hotellerne, fortsætter vi mod nye snorkelstop.


HUA HIN – River Kwai

River KwaiUnder 2. verdenskrig mistede et utal af mennesker livet, da de byggede ”Dødens Jernbane” og broen over River Kwai. Vi starter derfor vores udflugt i byen Kanchanaburi, hvor vi besøger en af de mange krigskirkegårde i området. Vi mærker hårene rejse sig og kuldegysningerne sprede sig, inden vi går om bord på ”Dødens Jernbane”.

På turen oplever vi Thailands imponerende smukke og vekslende landskaber. Vi kører gennem frodigt højland, på kanten af bjergsider og over floder. Vi nyder en god frokost og et smukt vandfald, inden vi fortsætter til Rock Valley Hot Spring – ”De varme kilders paradis”. Vi nyder bassinerne og udsigten, inden vi checker ind på vores hotel i junglen, hvor vi overnatter.

På andendagen sætter vi kursen mod Hell Fire Pas, som var en af de sværeste passager på jernbanen at bygge. Her går banen gennem et mindre bjerg, og fangerne havde blot de bare næver til hjælp. De huggede sig gennem med hammer og mejsel – og nogle steder sidder de knækkede mejsler stadig i bjergsiden. Vi besøger Riwer Kwai med longtailbåde, der tager os med ned ad floden. Den originale bro blev bombet adskillige gange under 2. verdenskrig, men er nu genopbygget. Områdets spændende museum fortæller om det store arbejde, livet og døden.


HUA HIN – Kaeng Krachaen-nationalparken

Kaeng Krachan national parkEn dag fyldt med mange og store naturoplevelser. Kaeng Krachan National Park er Thailands største og ligger blot 70 km fra Hua Hin. Parken er meget populær og har en enestående natur med et rigt plante- og dyreliv. Er vi heldige, oplever vi både aber, fugle og andre dyr, men parken er også hjemsted for slanger, tigre, leoparder og vilde elefanter.

Vi bevæger os dybt ind i parken på en af junglestierne sammen med vores ranger. Undervejs stopper vi og lytter til de mange lyde, som vores ranger er ekspert i at identificere.

Ved parkens store vandreservoir Kaeng Krachan Lake, spiser vi frokost på en lokal restaurant med udsigt over søen. Senere sejler vi en tur i de traditionelle longtailbåde, hvor vi bl.a. fodrer nogle af parkens aber. Vi ser også det lokale tempel, der ligger på en af øerne.


KORT OVER THAILAND


VÆRD AT VIDE OM THAILAND

Bravo Tours flyver til Thailand med Thai Airways direkte fra København samt med Emirates med flyskifte i Dubai. Hvis der til rejsen bestilles tilslutning med fly fra indenrigslufthavn (kun muligt med Thai Airways), sender Bravo Tours bekræftelse og rejseplan i løbet af cirka en uge. Den endelige billet og rejseplan sendes 10-14 dage før afrejsen.

Mødetid i lufthavnen er to timer før afrejse ved afrejse fra København, og en time før afrejse fra indenrigslufthavnen. Husk at beregne tid til flyskifte i København, hvis du selv arrangerer indenrigsflyvning.

Bagagen tjekkes ind hele vejen til Bangkok, og hver enkelt rejsende får udleveret boardingpas og bagagekvittering. Behold bagagekvitteringen, da den er bevis for, at bagagen er indleveret, og den skal bruges som kvittering, hvis bagagen bliver væk eller bliver forsinket.

I afgangshallen er det dit eget ansvar at finde frem til den gate, hvorfra flyet afgår. Nummeret på gaten står på skærmene i afgangshallen. I Københavns Lufthavn skal man passere Schengen-paskontrollen (i selve afgangshallen) for at komme helt ud til gaten. Der er af og til lang kø, så vær i god tid. Man skal være ved gaten senest en halv time, inden flyet afgår.

Ved ankomsten til Bangkoks internationale lufthavn – Suvarnabhumi, skal man følge skiltene mod ”Immigration”, hvor der skal vises pas og det udfyldte ind- og udrejse kort, der udleveres af Thai Airways eller Emiretes på flyet på vej til Bangkok.

Efter immigrationen kommer man til bagageudleveringen. Det fremgår af store skærme i bagagehallen, hvilket bånd bagagen kommer på. Gå herefter til udgangen, der hedder EXIT B. Her står en af Bravo Tours’ lokale guider med et Bravo Tours-skilt, der viser vej til en dansktalende Bravo Tours-rejseleder.

Bravo Tours har mange rejsende, der skal med samme bus til destinationerne. Derfor er det vigtigt at komme hurtigt afsted fra lufthavnen og ikke bruge unødig tid på fx shopping og veksling.

På Bravo Tours-billetten står der, hvilket flyselskab der flyves med. Her er en oversigt over selskabernes bagageregler.

Flyselskab Hånd- Bagage Bagage til Indtjekning
Thai Airways  7 kilo 20 kilo
Emirates  7 kilo 30 kilo

Rejses der med et barn, der inden hjemrejsen endnu ikke er fyldt to år og som ikke har eget sæde, må der medbringes 10 kilo ekstra bagage og en helt sammenklappelig klapvogn, der skal tjekkes ind som bagage.

På rundrejsen anbefaler vi – hvis I rejser to sammen – at pakke en rundrejse-kuffert, der tages med dagligt fra bussen til rundrejsehotellet, mens den anden kuffert typisk bliver i bussen. Hvis der på rundrejsen bruges indenrigsfly i Thailand, skal man være opmærksom på, at der max må medbringes 20 kg indtjekket bagage samt 7 kg håndbagage.

Beboerne i Thailand går for det meste afslappet klædt, men samtidig gør de meget for at være velklædte og for at have en pæn fremtræden.

Bravo Tours’ rundrejser er forholdsvis aktive rejser. Derfor er det vigtigt, at deltagerne klæder sig praktisk og behageligt. Shorts (ikke for korte), og ærmeløse bluser kan for det meste anvendes, men i templerne og andre helligdomme må beklædningen ikke være stødende.

Bermudashorts, bukser, nederdele, løse T-shirts, skjorter, sko og sandaler går an, men fx korte shorts, ærmeløse bluser, stramme T-shirts og strandsandaler er ikke velset.

Ved besøg i templer og helligdomme forlanges det, at tøjet dækker skuldre og knæ. Når fx Grand Palace besøges, bliver man vist bort, hvis påklædningen ikke er korrekt og tækkelig.

Som medlem af et bonusprogram hos Star Alliance kan man optjene bonuspoint med Thai Airways og med SAS. Det er den rejsendes eget ansvar at gøre krav på eventuelt manglende bonuspoint over for flyselskaberne, og Bravo Tours kan ikke drages til ansvar for eventuelt manglende bonuspoint – heller ikke selv om bonusnummer er oplyst til Bravo Tours. Ligeledes tager Bravo Tours forbehold for eventuelle ændringer i reglerne for optjening af bonuspoint. Emirates har deres eget bonusprogram kaldet Skywards.
I Danmark har drikkepenge i årevis været en integreret del af regningen på hoteller og restauranter. Sådan er det langtfra i de lande, vi rejser i, selv om det er en udbredt opfattelse. I de fleste lande udgør drikkepenge-delen hovedparten af lønnen for de ansatte i turistindustrien. Drikkepenge er med andre ord noget, de ansatte har ret til, men ingen lov sikrer dem.

Det er frivilligt, om man vil give drikkepenge, men det anbefales, hvis man har været tilfreds med servicen. På vores rundrejser, anbefaler rejselederen oftest et beløb, der så samles ind, og som rejselederen herefter administrerer. Som gæst behøver man derfor ikke tænke over, om der er givet for lidt, for meget eller om der i det hele taget skal gives drikkepenge.

Thailand har ligesom Danmark 230 volt. Oftest er stikkene ikke som i Danmark. Det tilrådes derfor at medbringe et adapter-sæt med varierende valgmuligheder. En adapter kan købes hos de fleste isenkræmmere eller i afrejselufthavnen.
Ved hjemrejsen fra Thailand er Bravo Tours’ dansktalende rejseleder selvfølgelig behjælpelig med check-in i lufthavnen. Pårørende kan tjekke ankomsttidspunkt til Københavns Lufthavn på TV2 eller DR tekst-tv eller på www.cph.dk.
Mange hoteller kræver en kopi af et kreditkort ved check-in. Denne kopi stilles som sikkerhed for eventuelle skader og ødelæggelser, minibar, roomservice osv. Medbringes der ikke kreditkort, skal der i stedet lægges et kontant beløb i depositum.
Alle eventyrlystne, der ønsker at opleve en anderledes og fremmed kultur i en verdensdel, hvor tingene ikke nødvendigvis er som i Danmark, kan deltage i Bravo Tours’ rejser. På vores rundrejser kan alle i normal fysisk form deltage, men rejserne anbefales ikke til gangbesværede, da der undervejs vil være indlagt små vandreture og en cykeltur.
 • Visumfri i indtil 30 dage for turistrejser.
 • Børn indskrevet i forældrenes pas kan IKKE indrejse, men SKAL være i besiddelse af eget pas.
 • Pas skal være gyldigt i seks måneder ud over opholdet.

For yderligere information kontakt venligst Thailands ambassade/konsulat. Det anbefales samtidig at få bekræftet ovenstående visumregler, der kan ændre sig med kort varsel.

Udenlandske statsborgere – bl.a. personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas – opfordres til at søge oplysning ved en ambassade eller et konsulat for det land, de ønsker at besøge.

Prisniveauet i Thailand er generelt lavt sammenlignet med Danmarks. Nedenstående er ca. priser på en god restaurant.

 • Lokal øl (50 cl) – kr. 8-10
 • Importeret øl (50 cl) – kr. 10-15
 • Husets vin – kr. 100-150
 • Tre-retters menu uden drikkevarer – kr. 100-150
Selv om Thailand ikke er et farligt land at rejse i, kan der opstå sygdom eller anden situation, hvor man kan få brug for hjælp. På rundrejser med Bravo Tours er det et krav, at man er sikret gennem en rejseforsikring, idet det gule sygesikringsbevis ikke dækker rejser uden for Europa.

Bravo Tours hjælper gerne med at tegne forsikring gennem Europæiske Rejseforsikring, som Bravo Tours har samarbejdet med gennem mange år. Hvis rejseforsikring tegnes gennem Bravo Tours, skal rejsende, der er fyldt 70 år inden hjemrejsen, indsende en helbredserklæring, der er udfyldt af egen læge. Erklæringen skal godkendes af Europæiske Rejseforsikring. Skema til helbredserklæring kan fås hos Bravo Tours.

Tidsforskellen mellem Danmark og Thailand:

Sommertid: + 5 timer
Vintertid: + 6 timer

Inden rejsen bør man sikre sig, at man har de anbefalede eller krævede vaccinationer. Bravo Tours anbefaler at kontakte egen læge eller Statens Seruminstitut på telefon 32 68 32 68 eller www.ssi.dk. Vi rådgiver ikke mht. vaccinationer.
Møntfoden i Thailand hedder thai bath (THB). 100 THB svarer til ca. kr. 18,5 (maj 2012). Vi anbefaler at medbringe US-dollars eller euro suppleret med kreditkort.

De mest kendte kreditkort som MasterCard, Visa, Diners og American Express kan bruges som betalingsmiddel på langt de fleste hoteller, restauranter og i butikker. Der findes mange hæveautomater i de større byer.

Højsæsonen i Thailand er fra november til april. Da er temperaturen lavest, og der falder mindst regn.

”Den grønne Sommer” fra maj til oktober er regntid. Her er alt frodigt og grønt, og regnen falder som regel som korte tropiske regnskyl, hvorefter solen skinner igen. Typisk regner det én gang i løbet af eftermiddagen og så om natten, hvor det kan regne vedvarende. Dog kommer der ikke regn hver dag, og disse tropiske regnskyl er ret fascinerende at nyde med en drink under et halvtag, inden man rykker videre til flere oplevelser eller mere solbadning.

Fra maj til oktober er hotelpriserne lavere, så der er mange fordele ved at besøge Thailand i ”Den grønne Sommer”.


 ÅBEN REJSEGUIDEN SOM BLADREKATALOG

Faktaboks

FAKTA OM THAILAND

 • Hovedstad: Bangkok.
 • Areal: 513.115 km² (ca. 12 gange større end Danmark).
 • Indbyggertal: 67,7 millioner (2012).
 • Befolkning: Thailændere, kinesere og andre.
 • Sprog: Thai er det officielle sprog.
 • Religion: Buddhister, muslimer og andre.

Se også disse artikler