Velkommen til Tunesien
Sommeren igennem kærtegner solen de kridhvide sandstrande i Tunesien – Afrikas nordligste perle svøbt i de lune vinde. Kun et skumsprøjt fra Italiens Sicilien ligger en forunderlig verden af 1001 nats eventyr og venter på jer, og flyvetiden er kort.
Tunesien er Nordafrikas mindste land, men den strategiske position har givet landet en meget begivenhedsrig historie. Berberne, fønikerne, romerne, vandalerne, byzantinerne, araberne, ottomanerne, spanierne og franskmændene har alle præget landet. I 1956 blev landet selvstændig, og Habib Bourguiba blev landets præsident. En mand, tuneserne stadig er meget stolt af.
OMRÅDER I TUNESIEN
Sousse
Sousse er Tunesiens tredjestørste by og har ca. 750.000 indbyggere. Byen er blevet et af Tunesiens mest populære rejsemål. De fleste kommer for solens og strandenes skyld, men bliver hurtigt positivt overrasket, når de opdager, at de er rejst til en ægte tunesisk by med et hav af oplevelser, flotte hoteller, hektiske markedspladser, afslappende atmosfære og smukke solopgange i ørkenen. I Sousse mødes gammelt og nyt, og på vejene ses æselkærrer, der trænges om pladsen med de moderne biler.
Hammamet
Hammamet er den første turistby i Tunesien, og her bor omkring 65.000 mennesker. De smukke strande, havnepromenaden og medinaen forklarer nemt, hvorfor turisterne begyndte at flokkes hertil. Hammamet er kendt som jasminbyen, som også har lagt navn til den nye bydel, der udelukkende er dedikeret til turister – Yasmine Hammamet. Beboerne i Hammamet er kendt for at være venlige, imødekommende og nede på jorden. Du finder masser af hyggelige caféer, indbydende restauranter og små forretninger. Nyd bjergene i baggrund, appelsinlunde og jasminer i haverne og udsigten over Middelhavet.
SEVÆRDIGHEDER I TUNESIEN
Bytur i Sousse
Lær lokalområdet bedre at kende. På turen tager vi omkring den gamle arabiske bydel medinaen i Sousse, hvor vi ser fiske- og grøntsagsmarkedet. Vi går også en tur i de hyggelige gader og ser de små butikker. Vi ser nærmere på de tunesiske tæpper og lædervarer, før vi tager til Port el Kantaoui og nyder den hyggelige stemning på den luksuriøse marina.
Ørkensafari
En formidabel tur til sydens Tunesien. Her oplever du alt lige fra imponerende, romerske ruiner, den store, hellige moské, beboede, underjordiske huse, frodige oaser fyldt med lækre dadler og hele tre forskellige ørkener. Landets kontrastrige kultur og historie opleves på en intens og spændende måde. Har du lyst, er der også mulighed for at se solnedgangen over verdens største ørken fra kamelryg!
Ecovillage – Kameltur
En dejlig afslappende tur for hele familien. Vi skal fodre kameler og opleve olivenlunde fra kamelryg. Vi besøger også en strudsefarm og oplever livet her. Der er også mulighed for at tage turen i hestevogn.
Tunesernes hverdag
Oplev det autentiske Tunesien, når vi besøger nogle af de små landsbyer syd for Sousse, hvor turister normalt ikke kommer. Vi besøger et traditionelt marked og mærker den lokale stemning. I Kniss spadserer vi en tur rundt i byen, mens vi beundrer det gamle håndværk – vævning af tæpper. Vi besøger en af de ældre, lokale vævere i hans hjem, hvor han både åbner op for sit værksted og sin private del af huset. Vi fortsætter til byen Monastir. Her hviler landets første præsident, Habib Bourgiba, en af Tunesiens stoltheder.
En rigtig hyggelig tur med mange gode indtryk og en spændende måde at komme ud at se nogle lokale steder i området nær din ferieby.
Rejseledernes hemmeligheder – Oplevelser på egen hånd
Bravo Tours’ rejseledere bor i Tunesien. De kender derfor alle områdets små hemmeligheder og ved, hvor du skal tage hen for at få de bedste oplevelser.
Spis med de lokale
I medinaen i Sousse ligger en lille lokal, autentisk frokostrestaurant ”Restaurant du Peuple”. Nyd de lokale retter fx en menu med suppe, forskellige små tunesiske retter med brød, cous cous samt the og sæsonens dessert.
Besøg medinaen
I Hammamet finder du en af de mindste medinaer i Tunesien, men det gør den også til en af de flotteste. Gå en tur i de små gader og oplev atmosfæren, de flotte døre og mosaikker og ikke mindst de mange handlende.
Afslapning i særklasse
Gør som de lokale – gå i hammam. Her bliver du forkælet og behandlet med damp, skrub og algebehandling efterfulgt af en god afslappende massage. Så er du klar til solen og resten af ferien.
Dar Essid-museet i Sousse
Dar Essid-museet er et rigmandshjem, der første gang blev opført i år 928 e. Kr. Den nuværende ejer renoverede hjemmet fuldstændigt i 1987. Huset er utrolig flot, og du får et godt indblik i, hvordan tingene foregik før i tiden. Museet ligger i medinaens nordøstlige hjørne.
Kamelmarkedet
Alle større byer har marked og markedsdag. I Sousse hedder det Souk el Had og holdes søndag formiddag. Her finder du alt fra frugt og grønt til gamle vaskemaskiner, skindtasker, krydderier osv. En bid af det ægte Tunesien.
Hergla
Hergla er en charmerende og uspoleret lille fiskerby mellem Sousse og Hammamet. Uden for byen vasker man alfagræs, og beboernes specialitet er at flette smukke kurve og måtter af græsset. Du kan købe de lokale værker på byens torv. I byen finder du også restauranter, hvor du kan spise billigt, traditionelt og godt. Torsdag morgen er der et traditionelt, men lille marked i Hergla.
MAD & DRIKKE
Tunesisk mad er veltilberedt og ofte stærkt krydret. Her er en guide til de lokale retter og drikkevarer.
- Brik: En tynd friturestegt pandekage fyldt med fx æg, hakkede urter, persille, kapers, tun, rejer eller ost. Pandekagen foldes og lægges i kogende olie, så den bliver god og sprød. Serveres oftest som forret.
- Chorba: En dejlig grøntsagssuppe med pastagryn.
- Chakchouka: Varm grøntsagsret serveret med æg. Spises som forret eller som let frokost.
- Kammounia: Grøntsagsgryde med kød eller blæksprutte.
- Ojja: Grøntsager kogt med æg, merguez eller rejer. Serveres med brød.
- Merguez: En stærkt krydret pølse af lammekød.
- Tajine: Ost og kødtærte.
- Cous-cous: Tunesiens nationalret af kogte semuljegryn serveret med fx grøntsager og kød, fisk eller kylling.
- Meshouia: Stegte grøntsager stødt i en morter tilsat citronsaft, paprika, løg og olivenolie. Serveres som en salat med tun og æg på toppen.
- Harissa: En stærk blanding af spansk peber, olivenolie, hvidløg, chili og koriander. Indgår i mange retter og stilles ofte frem, så man kan dyppe brødet i det.
- Rigotta: Hvid fåreost
- Leblebi: Kikærtesuppe
- Markra: Kød i sovs med grøntsager.
- Salade tunesienne: Finthakket salat og grøntsager blandet med dressing af citronsaft og olivenolie.
Tunesiske vine kan være en meget positiv oplevelse selv for garvede vinkender, prøv fx rødvine som Sidi Saad, Vieux Magon, Magon, Haut Mornag og Chateau Mornag. Hvidvine af mærkerne Sidi Rais, Blanc de Blanc og Ugni Blan og Rose fx Chateau Mornag, Sidi Rais og Gris de Tunisie.
Tunesien producerer selv størsteparten af den øl, der bliver drukket i landet. Celtia, som øllet hedder, fås på flaske (3,5 %) og en lidt stærkere udgave på dåse (5,0 %). Du kan også nyde en Boukha – lokal figenbrændevin, de ofte blander med cola eller Thibarine, der er en god dadellikør. Nyd den til fx til kaffen i stedet for en cognac.
Der serveres ikke alkohol på ret mange af de små lokale restauranter og caféer. Du kan købe spiritus i supermarkedet Magasin General. Du finder butikken i Port el Kantaoui ved indgangen til marinaen og to steder i Sousse. De lokale drikkevarer er i samme prisleje som i Danmark, mens importerede varer er noget dyrere.
Værd at vide om Tunesien
Fra kl. 21.00 til 08.00 næste morgen har døgnapoteket, ”pharmacie de nuit”, åbent. Søndag er der altid et vagthavende apotek i byen. Husk kvittering og recept ved køb af lægeordineret medicin.
By | Dag |
---|---|
EI Jem: | Mandag |
Moknine: | Onsdag |
Hammamet | Torsdag |
Hergla: | Torsdag |
Hammam Sousse: | Fredag |
Nabeul | Fredag |
Monastir: | Lørdag |
Sousse: | Søndag |
1 liter spiritus over 22 %
2 liter bordvin/hedevin
200 stk. cigaretter
250 ml. Eau de parfume
Dankort, Visa/Dankort, Visa Electron:
+45 44 89 29 29
MasterCard, Maestro, American Express:
+45 44 89 27 50
En dinar = 1000 millimes.
Sedler: 50, 30, 20, 10 og 5 dinar.
Mønter: 5, 2, 1, ½ dinar.
Desuden 200, 100, 50, 20, 10 og 5 millimes.
1 dinar svarer til knap 3,5 danske kroner. Tæl altid pengene grundigt, når du veksler eller handler.
Veksling
I Tunesien betaler du ikke vekselgebyr. Derfor er det en god ide at veksle over flere gange.