Inspiration til rejser hos Bravo Tours
Timanfaya National Park
De bedste rejsetips

De bedste oplevelser på Lanzarote

Øen Lanzarote er en af de kanariske øer og har mere at byde på end strand og godt vejr. De har en række udflugter som du bør tage med i overvejelserne når du rejser til Lanzarote.

Timanfaya National Park – Vulkaner

Kun lige under jordoverfladen finder man temperaturer på op til 600 grader, så vand hældt i et hul omdannes hurtigt til en eksplosiv dampsky, ligesom tørt græs eller planterester med det samme står i flammer. Det er de naturlige omstændigheder i Timanfaya National Park på Lanzarote, der er et vulkansk område på den smukke Kanariske ø.

Timanfaya National Park

Området skal ses, hvis man er på Lanzarote og har mulighed for det, for der er ikke mange steder i verden, det er muligt at besøge et aktivt vulkansk område som her. Jordoverfladen i den mere end 50 kvadratkilometer store park er fuldstændig dækket af vulkansk materiale. Det betyder, at hele området nærmest ligner overfladen på en anden planet.

For selvom der ikke har været aktive vulkanudbrud i området siden 1824, betyder det tørre klima og de høje temperaturer, at området ikke har ændret sig markant siden de mange vulkanudbrud.

Mere end 100 vulkaner

De såkaldte Ild-bjerge (The Montañas del Fuego) blev dannet mellem 1730 og 1736, da mere end hundrede vulkaner gik i udbrud. Dengang gik det udover flere landsbyer og hele det området, der i dag er nationalpark blev lagt lige så øde som det fremstår i dag.

Området blev erklæret nationalpark i 1968, og siden dengang har man som turist på den populære ferieø kunnet opleve det golde landskab. I dag byder en række attraktioner og guidede ture på informative og spændende oplevelser i parken.

Geotermisk restaurant

Parken byder blandt andet på forskellige guidede ture, hvor man på engelsk og spansk kan lære mere om området og den vulkanske aktivitet. Det er også muligt at booke en tur i de vulkanske omgivelser på ryggen af en kamel.

Derudover kan man besøge den såkaldte El-Diablo restaurant, hvor lokale kanariske specialiteter tilberedes med geotermisk energi. Det betyder, at man bruger jordens egen vulkanske energi til madlavningen.

Hvis man gerne vil besøge Timanfaya National Park og lære mere om den vulkanske undergrund og de ødelæggende udbrud gennem årene, er det en god ide at sørge for at bestille biletter ved parken på forhånd. Særligt hvis man ønsker at deltage i de særligt guidede vandreture i parken.

Faktaboks

Adresse til Timanfaya National Park

Timanfaya National Park, Las Palmas, Spanien
29°00′N 13°44′W

Hjemmeside for parken

Se også disse artikler